18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

MiMDER: Trump amacına ulaşamayacak

İnşaatçılar Platformu ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Hamza Can, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ABD menşeli inşaat malzemelerinin kullanılmayacağına yönelik yaptığı açıklamaya tam destek verdi.

18 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
MiMDER: Trump amacına ulaşamayacak

Türkiye’nin bir sömürge ülkesi olmadığının altını çizen Hamza Can, “Küresel mafya lideri rolüne soyunan ABD Başkanı Donald Trump amacına ulaşamayacak. Türkiye uluslararası hukuka tabi bir hukuk devletidir. Özgürdür ve milli egemenliğini de her zaman en üst seviyede tutmuştur. Ülkemizin içişlerine karışmaya, hukuka müdahale etmeye kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir. Türkiye’ye yönelik yaptırımlarına karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, ABD menşeli inşaat malzemelerinin kullanılmayacağına yönelik boykot kararını İnşaatçılar Platformu ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak sonuna kadar uygulayacağız” dedi.

SEKTÖRÜ BİLGİLENDİRECEĞİZ

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaları konuyla ilgili bilgilendireceklerini, çalışmalara başladıklarını belirten Can, “Ürünlerin kimliklerini hazırlayacağız. Hangi malzeme ABD ürünü, hangi malzeme yerli ürün çalışanlarımızı, paydaşlarımızı bilgilendireceğiz”oiye konuştu.