25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mülteci koleksiyonu birincilik ödülü aldı

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İHKİB) tarafından düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’na katılan Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 4´üncü sınıf öğrencisi Mehmet Demir, Afroamerikan kökenli mülteciler için hazırladığı tasarımla birinciliği elde etti.

13 Nisan 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Mülteci koleksiyonu birincilik ödülü aldı

Yarışmaya 4 senedir hazırlandığını belirten genç modacı Demir, “Tasarımımda kendimden ilham alarak koleksiyonumu çıkardım. Daha sonra derece aldım ve tüm hayal dünyamın kapıları açıldı. Koleksiyonumu, Afroamerikan kökenli mülteciler için tasarladım. Desenlerimin hepsinin bir hikâyesi var. İlk önce renkli ve enerjik siluetler var. Derine inildiğinde birçok sembol, drama ve acıyı işledim” dedi.  

MÜCADELEYİ ANLATIYOR 

Demir, “O insanların renkli dünyasını renksizleştiren insanlara karşı ayakta durmaları için koleksiyonumda, renkler ve doğal dokular ön plandadır. Afroamerikan insanları kendi hayatımla özdeştirdim. Hayatım mücadele etmekle, öğrenmekle, ayakta kalmakla geçti. Bu zor olabilir ama keyifli bir süreç. Koleksiyonu hazırlarken kendi hayatımdan ve Afroamerikan insanlardan bahsettim. Daha sonra koleksiyonumu kayıp ruhlar için tasarladım. Yani bariyerler yerine köprüler kurmak istiyoruz. Dünyaya bir mesaj vermek istiyorum. İncelendiğinde, derine inildiğinde sembolleri çözülüyor. Her şeyi A´da Z´ye uygun bir şekilde hazırladım. Malzemelerimi ona göre seçtim ve desenlerimi o şekilde oluşturdum. “ diye konuştu.