24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Mutluluk veren merkez

Özel Ayşeabla Anadolu ve Fen Lisesi ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin (SGDD) başlattığı oyuncak kampanyası, mülteci ve sığınmacı çocuklarla lise öğrencilerini bir araya getirdi.

13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Mutluluk veren merkez

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin (SGDD) UNICEF ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında açılan Ankara Altındağ Al Farah (Mutluluğum) Çocuk ve Aile Destek Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte mülteci ve sığınmacı çocuklar öğrencilerle bir araya geldi. 

BİR ÇOCUK GÜLSÜN...

Çocuklar, hep beraber nişasta hamurundan kardan adam yaptılar, sonrasında ise kendilerine verilen oyuncaklarla beraber oynayarak keyifli bir gün geçirdiler.

Ankara Altındağ Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezi Ofis Sorumlusu Serhat Bağlar, merkezin başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere, sığınmacı ve mülteci çocuk ve ailelere hizmet vermek üzere iki yıl önce kurulduğunu söyledi. Bağlar, “Mülteciler için herkesin üzülmekten başka yapabileceği şeyler var. Hepimiz kendimizce bir şeyler yapmalıyız. Gelecekte Suriye’nin yeniden yapılanmasında rol alacak genç Suriyeli nüfus için sağlıklı şartlarda kendilerini geliştirebilecekleri ortamların hazırlanması, toplumsal gelişime katkı sunmak açısından hem Türkiye hem de Suriye için oldukça önemli” diye konuştu.