19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Önder Mahallesi’nde yapılaşma başladı

Önder Mahallesi'nde Altındağ Belediyesi tarafından yıkılan bölgede, ilk inşaat için temel atıldı. Hak sahipleri ile müteahhidin anlaşması üzerine yıkılan bölgede, 11 katlı, 40 konut ve 6 dükkanlı apartmanın inşaatına başlandı.

21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Önder Mahallesi’nde yapılaşma başladı

Mahallede ilk inşaatın temeli dualar eşliğinde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin kurdele kesimiyle atıldı. Önder Mahallesi’nde büyük bir yıkım çalışması gerçekleştirdiklerini ve çok katlı 2 bin 150 kaçak yapının yıkıldığını hatırlatan Başkan Tiryaki, vatandaşlardan imar planına gelen itirazlar nedeni ile yapılaşmanın geciktiğini ancak bundan sonra çok kısa bir zaman içinde bu bölgenin dönüşeceğini ifade etti. Önder Mahallesi’nin yakın zamanda yeşil alanları, okulları, parkları ile modern binaların yükseldiği bir mahalleye dönüşeceğinin müjdesini veren Başkan Veysel Tiryaki, “Altındağ’da 2005 yılında başladığımız kentsel dönüşümün son halkası Önder Mahallesi. Önder Mahallesi’nde inşaatlar ilerledikçe belediye yatırımları da artacak” dedi.

ÖNCELİK TANINACAK

Çok katlı kaçak gecekondu binalarının bulunduğu, 2013 yılında kentsel dönüşüm kapsamına alınan Önder Mahallesi’nde Altındağ Belediyesi hızlı bir şekilde 2 bin 150 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Riskli alan ilan edilen bölgede, yer sahiplerinin itirazları ve müteahhitlerle anlaşamaması nedeniyle bugüne kadar inşaat yapılamıyordu. Altındağ Belediyesi bu alandaki problemlerin çözülmesi için büyük gayret sarf etti ve yapılaşmanın önü açıldı.

İNŞAATA KOLAYLIK SAĞLAYACAĞIZ

Yapılaşmanın önünü açmak için halka ve müteahhitlere her türlü kolaylığı sağlayacaklarını dile getiren Başkan Tiryaki, “1960’lı yıllarda Ulus’a, Siteler’e en yakın olan bu bölgede kaçak yüksek binalar yapıldı ve yıkım aşaması bizim için de zorlu geçti. Riskli alan olduğu için birçok sorunla karşılaştık. Kısa bir zamanda Önder Mahallesi’ni tüm Altındağ gibi modern yapıların yükseldiği bir yaşam merkezine dönüştüreceğiz” dedi.