20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Otel işletmecileri yatırımlara destek arayışında

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman ile yönetim kurulu üyeleri, kentin kültür ve turizminin gelişimine dönük girişimlerini sürdürüyor.

3 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Otel işletmecileri yatırımlara destek arayışında

Otel işletmecileri bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Dr. Adnan Aslan’ı da ziyaret etti. Son derece sıcak bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Başkan Akman derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi, kent turizminin gelişmesi için daha fazla yatırıma ve tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Başkentli otel işletmecileri olarak bu doğrultuda yaptıkları çalışmalar ve yatırımlarda devlet desteğini arkalarında hissetmek istediklerini vurgulayan Başkan Akman, “Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği çok önemli. Sizden alacağımız her destek bizlere güç ve cesaret vermektedir” dedi.

TALEP VE TAKİBİ BIRAKMAYIN

Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Dr. Adnan Aslan da kapılarının yatırımcılara daima açık olduğunu bildirdi. Yatırım yapmak isteyenlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden Dr. Aslan, “Yatırımcılardan beklentimiz ise talep ve takip zincirini korumalarıdır. Bizden talepte bulunmaları yetmez, mutlaka takibini de iyi yapmalıdırlar. Turizm sektöründe yatırım düşünenlere şunu öneriyorum; bakanlığımızın belirlediği turizm tesisi alanları, turizm bölgesi ilan edilen yerler var. Özellikle bu yerleri iyi araştırın, inceleyin. Çünkü söz konusu yerlerin gelişimi, yatırımların iyi sonuç vermesi için bakanlığımız elini taşın altına koyuyor ve ciddi kaynak ayırıyor” dedi.