25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Öz Taşıma-İş’te hedef 50 bin üye

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu’nu ziyaret etti.

19 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Öz Taşıma-İş’te hedef 50 bin üye

Star Ankara Eki Haber Koordinatörü Talat Doymuş’un da bulunduğu ziyarette sendikanın çalışmaları hakkında bilgi veren Toruntay, “Hak-İş’in en büyük sendikalarından biri olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sendikamız iş kolumuzun en büyük sendikası” diye konuştu. 

Kısa sürede hızla büyümeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Toruntay, 22 bin üyeninin tamamına yakınının ilk defa sendikalı olduğunu vurguladı. 

YENİ HEDEFLER KOYDUK

Toruntay şunları kaydetti: “İş kolunun en büyük sendikası olmak yetmiyor sürekli büyümen lazım. Şimdi sen büyüyünce rakiplerinde büyüyor. Sektöre de bir katkı veririz. Bizim ulaşım sektörüyle alakalı daha çok yere gitmemiz lazım. Gideceğiz ki daha çok üye yapalım. Üye yaptıkça herkes daha iyisini yapalım diyecek alan genişleyecek. Bizim 21 bin 500 civarındaki üyemizi yaklaşık 1 bin 500’ü başka sendikalarda üye iken bize gelmişlerdir. 20 bin işçiyi sıfırdan sendikasızken aldık. Bir sendika ile kavga etmedik öylede olmadı. Ama işçinin tevvecühhüyle ama işverenin engeliyle yada desteğiyle bir yere kadar geldik. Sendikanın kurulduğundaki ilk hedefine çizmiştik. Bu hedefin yüzde yüzde 70’ni gerçekleştirdik. O günkü hedeflerle bugünkü hedefler ve ihtiyaçlar farklı. Şimdi yeni hedefler koyduk. İnşallah bu iki yıl içerisinde kendimize koyduğumuz hedef Rabbim nasip eder 50 binleri bulmak. 2019 da genel kurulumuz var 50 binli rakamları görürüz 

diye hedefliyoruz.”