19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Özhaseki: Mahallelerde ticaret tekrar canlanacak

Bakan Özhaseki, Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler Semt Çarşısı açılışında, bu tür yerlerle mahallelerde ticaretin tekrar canlanacağını ve yeniden mahalle ve çarşı kültürünün oluşması açısından bu yatırımların çok önemli olduğunu söyledi.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Özhaseki: Mahallelerde ticaret tekrar canlanacak

Altındağ Belediyesi, Ankara’nın en eski ve tarihi yerleşim yeri olan Altındağ’da bir ilke imza atarak Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan bir kültür olan kapalı semt çarşıları geleneğiyle mahalle kültürü yeniden yaşatılması amacı ile semt çarşısı inşa etti. 

Aydınlıkevler semtindeki çarşının açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki katıldı. Yeniden mahalle ve çarşı kültürünün oluşması açısından bu yatırımların çok önemli olduğunu kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Veysel Bey çalışkan bir arkadaş. Ankara’da ilkleri yaşatan bir arkadaşımız olarak biliriz. 

ÇARŞI KÜLTÜRÜ OLUŞTU 

Tarihte benzer çarşılar var. Taştan yapılar ve kapalı çarşılar olarak isim verilirdi. Biz bu çarşılarda dürüstlüğü, kardeşliği, insanlığı kandırmamayı öğrendik. Yeniden mahalle ve çarşı kültürünün oluşması açısından bu yatırımlar çok önemli” diye konuştu.

Altındağ’ı tekrar inşa ettiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ’da yılın 15 gününde bir açılış yapıyoruz. Geçmiş dönemde imar planlaması yapılamadığı için şehre değer katan yapıları inşa etmede zorlanıyoruz. Bu zorluklara rağmen Altındağ’ın değişimine katkı sağlayacak sosyal donatı alanları inşa ediyoruz. Semt Çarşısı ile Ankara’nın kalitesini yükselttik. Diğer mahallelere de bu çarşıları yaparak, insanlarımızı sokakta soğukta alışveriş yapmaktan kurtarmak istiyoruz. 

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ 

Mahallemiz başta olmak üzere tüm Altındağ’a hayırlı olmasını diliyoruz. Bakanımızın himayesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz” dedi. 

Esnaflarla yakın ilişki kurma, alışveriş esnasında sohbet etme imkanlarının olduğu semt çarşısı, 4 bin 500 m2 alanda 43 dükkan ile haftanın her günü 07.00 ile 21.00 saatleri arısında hizmet verecek. Aydınlıkevler Semt Çarşısı, gıdadan giyime, yöresel ürünlerden hediyelik eşyalara kadar geniş bir ürün yelpazesini içinde barındırıyor. Çevre sakinlerinin, ihtiyaç duydukları pek çok farklı tüketim malzemesini satın alabileceği Aydınlıkevler Semt Çarşısı’nda, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezleri’ne devam eden kadınların yaptıkları el emeği göz nuru ürünler de satışa sunuldu.