19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Patronlardan TL kullanılsın isteği

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan mal ve hizmet alımlarıyla yapım işleri ihalelerinde Türk lirası kullanılması kararını desteklediklerini belirtti.

3 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Patronlardan TL kullanılsın isteği

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan mal ve hizmet alımlarıyla yapım işleri ihalelerinde Türk lirası kullanılması kararını destekliyoruz” dedi.

KORUMACI EĞİLİMLER     

Nurettin Özdebir, ASO'nun kasım ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesinin küresel düzeyde önemli siyasi ve ekonomik sonuçları olacağına işaret ederek, bu süreçte doların tüm paralar karşısında değer kazandığını söyledi.     

Dünyada küreselleşme sürecinin yeni bir döneme girdiğini ifade eden Özdebir, "Sadece ABD'de değil, her ülkede korumacı eğilimler güç kazanmaktadır. 2010'dan bu yana dünya ekonomisi yılda ortalama yüzde 3, dünya ticareti yüzde 2 büyüyor. Korumacı eğilimler nedeniyle bu tablonun önümüzdeki yıllarda daha da bozulması mümkündür” dedi. Özdebir, Türkiye'nin algısını bozmak için yurt dışında büyük bir gayret sarf edildiğini belirterek, hükümetin de buna karşı etkin bir çalışma yaptığını vurguladı. Piyasa gözetim ve denetiminin önemine de değinen Özdebir, bu noktada sanayi odaları gibi meslek örgütlerine piyasadan numune alıp test ettirme ve kamu otoritesinin test sonuçlarına göre işlem yapmasını sağlayacak yeni bir yöntem geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

YAPISAL REFORMLAR

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, son dönemde yapısal reformların öneminin daha da arttığına dikkati çekerek, "Yapısal reformlar konusunda yoğun çaba gösteren ekonomi yönetiminin performansını daha da yükseltmesi gerekiyor" diye konuştu. Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan mal ve hizmet alımlarıyla yapım işleri ihalelerinde Türk lirası kullanılması kararını desteklediklerini belirten Özdebir, KOBİ'lerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması için kredi garanti kurumlarına hazine desteği verilecek olmasının da ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.