25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sabancı ve Bağlıca Bulvarı için çalışmalar başladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçerek Sabancı ile Bağlıca bulvarlarını birbirine bağlayacak 4 kilometrelik yeni bulvarın harita çalışmalarının tamamlandığını ve proje safhasına geçildiğini söyledi.

25 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Sabancı ve Bağlıca Bulvarı için çalışmalar başladı

Başkan Gökçek, yeni yapılacak bulvarla, Eskişehir Yolu ve Bağlıca Bulvarı’nın yanı sıra Etimesgut ve Sincan güzergahlarında da trafiğin büyük oranda rahatlayacağını belirtti.

Geçtiğimiz Kasım ayında Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçecek yeni yola ilişkin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve BaşkanıMelih Gökçek arasında bir protokol imzalanmış ve söz konusu yolun yapımı için çalışmalar başlamıştı. Ankara›nın Batı yakası istikametine yeni bulvarlar açılmasına karşın trafikte bazı bölgelerde yoğunluk yaşandığını, bu bölgelerden birinin de Eskişehir Yolu istikameti ile hızla büyüyen Bağlıca bölgesi olduğunu belirten Başkan Gökçek,  şunları söyledi:  

BÖLGEDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

“Eskişehir yolu Bağlıca Kavşağı›na, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığımız tarafından köprülü  kavşak yapılmasına karşın, bu bölgede yine de yoğunluk yaşanıyor. Sincan ve Etimesgut bölgesinden bu alana gelen araçların da katılımıyla yoğunluk artıyor. Bunun için de bir çalışma yaparak, Zırhlı Birlikler arazisi içinden bir bulvarla Sabancı Bulvarı ve Bağlıca Bulvarı’nı birbirine bağlayacak bir yol üzerinde fikir birliğine vardık. Ardından da Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık ile bir protokol imzaladık.”