20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Sokakta çalışan çocuklar Büyükşehir’e emanet

Büyükşehir Belediyesi, sokakta çalışmaya zorlanan çocuklara sahip çıktı. 701’i mülteci olmak üzere toplam bin 320 çocuğun yararlandığı merkeze gelen çocuklar, santrançtan spora, tiyatrodan müziğe kadar birçok aktiviteye katılarak sosyalleşiyor.

13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Sokakta çalışan çocuklar Büyükşehir’e emanet

Ankara  çocuklara sahip çıkıyor.1993 yılından beri faaliyet gösteren’“Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’, çocuklara da kucak açıyor. Merkez, sokakta çalışan çocukların topluma entegre olması, ihmal ve istismarının önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

İlgi alanlarına ve yeteneklerine göre branşlaşarak çocuklara ihtisas kazandırmayı amaçlayan merkez; eğitim destek hizmetleri, sportif faaliyetler, sağlık hizmetleri, psikolojik ve sosyal destek h izmetleri sağlayarak çocuklara kaliteli yaşam için imkanlarını seferber ediyor. Ücretsiz olarak evlerinden servislerle alınan öğrenciler, 3 öğün sıcak yemek yiyor, berber ve çamaşırhane hizmetinden yararlanabiliyor.

Sokakların tehlikeli karanlığından çocukları koruyarak aydınlık bir gelecek sağlamayı amaçlayan merkez sayesinde birçok genç de hayata tutunuyor. 10 yaşında ayakkabı boyacılığı yaparken bu merkezle tanışan Musa Yıldız, “Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi benim gibi birçok gencin hayatını değiştirdi. Onlara baktıkça eski günlerimi hatırlıyorum.  Sokakta çalışan çocuklarımızı ve gençlerimizi inşallah bu merkez kurtaracak” diye konuştu.