18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Teknolojik kütüphane

Pursaklar Şehir Araştırmaları Kütüphanesi online hizmet veriyor. Kütüphanede elektronik ortamda eserlerin ön ve arka kapakları, ön sözleri ve içindekiler kısmına da yer veriliyor.

22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Teknolojik kütüphane

Türkiye’nin ilk Şehir Araştırmaları Kütüphanesini 2013’te kuran Pursaklar Belediyesi, bilgisayar teknolojisi ile hizmet vermeye başladı.

Türkiye şehirciliğinin gelişimine katkı sunmak amacıyla kurulan Pursaklar Belediyesi Şehir Araştırmaları Kütüphanesi, Hacettepe Üniversitesi ile Hacettepe Tekno- loji Transfer Merkezinin düzenlediği projede Ankara’yı temsil etti. “Yerel Dönüşüm Küresel Erişim” sloganı ile başlatılan eğitim projesine katılan Pursaklar Belediyesi 10 bilgisayar kazandı. Hacettepe Üniversitesi ve Ha-cettepe Teknoloji Transfer Merkezi tarafından düzenlenen “Herkes İçin Kütüphane” konulu 6 aylık eğitim seminerine 181 üniversite kütüphanesi katıldı. Başkent An- kara’yı ise belediye olarak Pursaklar Beledi- yesi’nin Şehir Araştırmaları Kütüphanesi temsil etti. 6 aylık eğitim sürecini başarıyla tamamlayan Pursaklar Belediyesi 10 bilgisayar kazandı. Bilgisayarlar ise kütüphanede halkın hizmetine sunuldu.

Araştırma yapmak isteyenlere www.sehirarastirmalarikutuphanesi.com internet sitesinde online hizmet veren kütüphane, elektronik ortamda eserlerin ön ve arka kapakları, ön sözleri ve içindekiler kısmına da yer veriliyor. Pursaklar Belediyesi Başkanlık Konağı’nda hafta içi 08.00 ila 17.00 saatleri arasında hizmet veren kütüphane, şehirle ilgili araştırma yapmak, şehirleri öğrenmek isteyenleri bekliyor.