25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Uluslararası Anadolu Günleri Türk Dünyası’nı buluşturacak   

Etimesgut Belediyesi’nin geleneksel Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, 31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenecek.

25 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Uluslararası Anadolu Günleri Türk Dünyası’nı buluşturacak   

Bu yıl 15’incisi düzenlenecek festivalin ilk günü, Etimesgut Belediyesi tarafından inşa edilen 35 dev eserin açılışı yapılacak, 6 tesisin de temeli atılacak. Anadolu ile büyük Türk dünyasının kültür ve sanatıyla buluştuğu festivalde, Türk’e ait ne varsa sergilenecek. Meydanda, yöresel sunumların yapılacağı stantlar kurulacak. Ziyaretçiler, her stantta ayrı şive, ayrı tat, ayrı kültürle tanışacak. Festival akşamları, katılımcı ülke, dernek ve vakıfların kültürel etkinlikleriyle renklenecek. Açılış konserini Serdar Ortaç’ın vereceği festivalde birçok ünlü isim sahne alacak. Festivale Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kırım, Doğu Türkistan, Irak Türkleri, Balkan Türkleri ve bağımsızlığını kazanamamış Türk Cumhuriyetler ile Anadolu illeri katılacak. Festivalde, 10 gün boyunca Türk kültür ve sanatı ile gelenek ve görenekleri her yönüyle yaşatılacak. Festivale, geçen yılarda olduğu gibi bu yıl da bir milyon kişinin katılması bekleniyor. 

BAŞKAN DEMİREL’DEN DAVET 

Festivalin yalnız Ankara’nın ve Türkiye’nin değil, büyük Türk dünyasının festivali olduğunu belirten Belediye Başkanı Enver Demirel, “Festivalimizle, asırların birikimiyle oluşturduğumuz kendi kültürümüze, örfümüze, adetimize, ananemize sahip çıkıyoruz, gelecek nesillere aktarıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yeniden hatırlıyoruz, hatırlatıyoruz. Her yıl kardeşliğimize yeni halkalar ekliyoruz. Türk Devlet ve akraba topluluklarımızı ilçemizde ağırlıyor, kültürlerine sanatlarına ayna tutuyoruz. Hemşehri derneklerimizin etkinlikleriyle Anadolu kültürünü Türk dünyasıyla buluşturuyoruz” dedi.