25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Vali Topaca esnafın sorunlarını dinledi

ATO Başkanı Gürsel Baran, işletmelere getirilen güvenlik görevlisi istihdam etme zorunluluğunun esnafın işlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Vali Topaca, genelgenin revize edilmesi için ilgililere talimat verdi.

25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Vali Topaca esnafın sorunlarını dinledi

Ankara Valisi Ercan Topaca’yı ziyaret eden Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, işletmelere getirilen güvenlik görevlisi istihdam etme zorunluluğunun üyelerinin işlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Vali Topaca, genelgenin revize edilmesi için ilgililere talimat verdi.  

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleriyle birlikte Ankara Valisi Ercan Topaca’yı ziyaret etti.

REVİZE EDİLECEK  

Ziyaret sırasında ATO üyesi işletme sahiplerinin konuyla ilgili sıkıntılarını dinleyen Vali Topaca, güvenlik görevlisi ve X-ray cihazı zorunluluğu getiren genelgenin revize edilmesi konusunda ilgililere talimat verdi. Vali Topaca, valilik yetkilileri ile ATO Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesinin bir araya gelerek ortak bir çalışma yapmasını istedi. Terör örgütlerinin hedefi olabilecek belli bir kapasitenin üzerindeki umuma açık eğlence yerlerinde güvenlik tedbirleri almak zorunda olduklarını vurgulayan Topaca, sokağa açılan iş yerleri için bu tedbirlerin gerekmediğini söyledi. Kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu söyleyen Topaca, küçük esnafı zora sokacak bir işlem yapmayacaklarını kaydetti.

Sigara yasağı ile ilgili yeni düzenlemelerin de gündeme geldiği ziyarette, ATO üyeleri Ankara esnafının terör olaylarından ciddi anlamda etkilendiğini belirterek, sigara içen müşterilere ayırdıkları bölümler için getirilen sigara yasağı nedeniyle pek çok işletmenin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

SİGARA HASSASİYETİ  

Sağlık Bakanlığının kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda hassas olduğunu belirten Topaca ise “Sağlık Bakanlığı gençlerimizi sigaradan kurtarmak istiyor. Biz de bu konuda çok hassasız. Dört tarafı da kapalı yerlerde sigara içirilmesi doğru değil. İşletmelerimizin de bize yardımcı olması lazım. Sizden makul ve uygulanabilir bir öneri bekliyorum” dedi.

Toplantıda, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Musa Beşparmak da Ankara Ticaret Odası olarak meslek lisesi yaptırmak istediklerini söyledi. İvedik Organize Sanayi Bölgesinde uygun bir arsa verebileceklerini belirten Vali Topaca, ilgililere, ATO yetkilileriyle bir araya gelerek sorunsuz bir arsayı bir hafta içinde tapusuyla birlikte ATO'ya teslim etmeleri talimatını verdi.