25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yeni büyükelçiden Başkan Ak’a ziyaret

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı ziyar etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ak, göreve yeni atanan Büyükelçi İbrahim’e başarılar diledi.

16 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yeni büyükelçiden Başkan Ak’a ziyaret

Başkan Ak, köklü devlet geleneğine sahip iki ülkenin her zaman dost olacağını hatırlatarak, “Azerbaycan’daki kardeş belediyemiz Sumgayit ile güçlü bir iş birliğimiz var. Tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Düzenlediğimiz Uluslararası Ramazan etkinliklerimizde de mutlaka Azerbaycan gecesi organize ederek, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiriyoruz. Yeni açılan Kültür Evi’miz de Azerbaycan’ın sanat ve kültüründen esintiler yansıtırken, sahne gösterisi de folklorik bir zenginlik sunuyor. Bu sene birlikte izlemeyi umuyor görevinizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

GÜÇLÜ BAĞLAR KURULDU

Başkan Ak’ın Türk Cumhuriyetleri’ne verdiği desteğin takdire şayan olduğunu ve Hocalı Soykırımı Anıtı’nı Türkiye’de ilk yapan Keçiören Belediyesi’nin kendileri için çok önemli bir değer ifade ettiğini belirten Büyükelçi İbrahim ise, “Sizin Türk Cumhuriyetleri ile kurduğunuz güçlü bağları için teşekkür ediyorum. İki ülke ilişkilerinin güçlenmesi yönünde attığınız adımlar gelecekte de ilişkilerin güçlenmesine katkı sunuyor” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’ne ilişkin bilgilerin yer aldığı kitabı ilgiyle inceleyen İbrahim, bu yılkini merakla beklediğini söyledi.