18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Yeni istihdam desteği imalatçılara moral oldu

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, istihdam seferberliğinde imalat sanayiine yönelik desteklerin artırılmış olmasının kendilerini motive ettiğini söyledi. Özdebir, bir ülkenin teknoloji seviyesini, imalat sanayiinin belirlediğine dikkati çekti.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yeni istihdam desteği imalatçılara moral oldu

Ankara Sanayi Odası (ASO), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve İş-Kur işbirliğiyle düzenlediği istihdam teşvikleri bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Anadolu Organize Sanayi Bölgesi ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen toplantılarda konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara’nın ilk istihdam seferberliğinde yaklaşık 100 bin ilave istihdam sağlayarak üçüncü olduğunu hatırlattı. Özdebir, “Bu çok önemli bir rakam. İnanıyorum ki bu istihdam seferberliğinde de Ankara olarak daha iyi işler başaracağız. Bu seferberlik döneminde imalat sanayiine yönelik desteklerin artırılmış olması bizi daha çok motive etti. Yeni istihdam destekleriyle imalat sanayii moral buldu. İmalat sanayiine yönelik bu pozitif ayrımcılık, hem Ankara, hem ülkemiz açısından çok olumlu sonuçlar doğuracak” dedi. Bir ülkenin teknoloji seviyesini imalat sanayiinin belirlediğini de vurgulayan Özdebir, bu seferberliğin de sanayiciler tarafından büyük bir destek bulacağını ve dolayısıyla imalat sanayiine önemli bir katkı sağlayacağını inandığını sözlerine ekledi.

SGK Genel Müdürü Tuncay Cevheroğlu ise 2017 yılında ilan edilen Milli Seferberlik Çalışmaları sonucunda Ankara’nın ciddi bir ivme yakaladığını söyledi.  Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ise mesleki eğitime verdikleri destekleri paylaştı ve uygulamaya aldıkları yeni projeler hakkında bilgi verdi.  İş-Kur Ankara İl Müdürü Üzeyir Yıldırım da genel hatlarıyla destekler hakkında bilgi sundu. Her iki toplantıda daha sonra SGK ve İş Kur uzmanları destekler hakkında soruları da yanıtladı.