16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Yenimahalleli çocukların kamp keyfi

Yenimahalle Belediyesi ile Ankara Gönüllü Takımı’nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Yenimahalleli minik öğrenciler, 13’inci Yaz Çalışma Kampı’nda gezdi, gördü, öğrendi.

24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yenimahalleli çocukların kamp keyfi

Üniversiteli abla ve ağabeyleri tarafından evlerinde ders alan maddi durumu yetersiz ailelerin çocukları yaz tatili sürecinde kampa katıldı.

Proje kapsamında üniversiteli abla ve ağabeylerinden eğitim alan Çiğdemtepe, Yakacık ve Pamuklar bölgelerinde yaşayan 20 çocuk,  27 gönüllü ve belediye yetkilileri ile birlikte yaz çalışma kampı için İzmir Seferihisar’a gitti.

HEM EĞLENCE HEM EĞİTİM

Kampta çocukların konaklama, ulaşım, yemek ve temel bakım ihtiyaçları Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılanırken, sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunan çocuklar hem tüm ders yılının stresini attı hem de ODTÜ’lü abla ve ağabeyleri tarafından çeşitli konularda bilinçlendirilerek, toplumsal konularda bilgi sahibi oldu.

5 gün süren kampta, gönüllüler tarafından gezilere de götürülen öğrenciler, Meryem Ana Evi, Nesin Matematik Köyü ve Şirince’ye giderek tarihi yerleri de görme imkanı buldu.