25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Aksesuarda devir değişti

Collare markası ile yaka tasarımı yapan Aslı Mutlu’nun renkli dünyasına keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz bu hafta. Kombin yapmaya üşenenler, giyim tarzına minik imza dokunuş yapmaktan hoşlananlar için ideal bir şey yapmış Mutlu. Çünkü yakanıza kondurduğunuz bir gökkuşağınız varsa başka aksesuara ihtiyacınız yok demektir!

BÜŞRA UĞRAŞ21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Aksesuarda devir değişti

Tasarım yolculuğunuz nasıl başladı?

Aslında lisans ve yüksek lisansımı kimya üzerine yaptım ancak hayatımda her zaman zevk alacağım işler yapmaya çalıştım. Bu dürtümden yola çıkarak portre ve göz detayları çizmeye başladım. Üç yıl Nilgün Hun ile çalışıp devamında yağlı boyaya geçtim. Bir şeyler çizmek renkleri karıştırıp yeni tonlar oluşturmak ve hikayeler kurgulamak beni tekstil alanında bir şeyler yapmaya ve zevk aldığım bu çalışmaları o alanda uygulamaya yönlendirdi. Vakko Esmod’da moda tasarımı ve modelizasyon eğitim programlarına katıldım. Şu anda çok severek yaptığım yakalarımı üretiyorum. 

- ‘Yaka’ya nasıl odaklandınız?

Kullanışlı, rahat ve aynı zamanda şıklığı da üzerinde taşıyan tekstil ürünlerini tercih ederim. Gömlek sever biri olarak her kıyafetimde de yaka detayını görmek istiyordum. Yaka fikri böyle ortaya çıktı. Aslında eskilerde daha çok kullanılan, smokin içine giyilen tek tip yakaları revize edip günümüz modasına adapte ettik. Yanlarındaki bağları, önündeki ve arkasındaki kumaş uzantısı ile bunu sadece bir yaka olmaktan çıkartıp gömlek görünümünü yakaladık. Çeşit ve cinsiyet katarak da herkesin kendinden bir parça bulacağı ve her ortamda giyebileceği ürünler haline getirdik.

- Bu yakaları kendi gömleklerimize entegre etmemiz mümkün mü? Konsepti biraz anlatabilir misiniz?

Markamızın çıkış noktası konfor. Gömleklerinizin yakalarını dilediğiniz gibi tasarımlarımızla birleştirebilirsiniz. Beyaz gömlekler kadar rahat kombinlenip detayları ile de her ortama uyum sağlar. Koşturma içinde olduğumuz günlerde rahat kıyafetler tercih ediyoruz, işte bu rahat kombinlerimize ekleyeceğimiz stratejik bir parça ile bu durumu üzerine çok düşünülmüş bir kıyafet noktasına taşıyabiliriz. Bu doğrultuda her zevke ve tarza hitap eden konforu ön planda tutan her moda akımına uyum sağlayan ürünler.

YAKALAR TUVALİM

- İlham kaynağınız ne?

Renklerden ilham alarak tasarımlarımı yapıyorum. Renklerin insan üzerindeki pozitif enerjisine inanıyorum. Bu yüzden düz ve taş işlemelerinin yanı sıra her birinin farklı hikayesi olan renkleri içeren yakalar tasarlıyorum. Yakalarım tuvalim. Sadece beyaz özel dokuma yüzde 100 koton kumaşlar kullanıyorum.Türk motif ve el sanatlarından esinlenerek iğne oyası ve nakış detayları ile yakalarımda hikayeler tasarlıyorum. Özellikle nakış detaylı yakalarımızda ipek iplikler kullanarak 3 boyutlu efektler veriyoruz. Bu da yakalarımızdaki hikayeleri canlı kılıyor.

- En çok sevilen tasarımlar hangileri?

Yakaların hepsini hissederek heyecanlanarak ve her ruha dokunmayı hedefleyerek tasarladığım için tüm koleksiyon benim favorim. Yakaların içinde klasik olacak parçalar var. Bu seride de en çok tercih edilenler nakış, detaylı yakalar.