18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Babadan oğullara miras Flamenko

7 erkek kardeş Los Vivancos... Flamenko’nun prensleri ilk defa Türkiye’de sergileyeceği Born To Dance ile 10-11 Aralık’ta TİM Show Center’da sahne alacaklar.

Bahar Erdoğan3 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Babadan oğullara miras Flamenko

7 kardeşten oluşan Los Vivancos, yeni gösterileri ‘Born To Dance’ ile Türkiye’de dans severlerin karşısında olacak. Muhteşem gösteri öncesi bir araya geldiğimiz grup, danslarının yanında ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için bir insanlık projesi oluşturmaya çalıştıklarını da söyleyerek bir kez daha kalbimizi fethetti.

Los Vivancos birçok farklı türde dans edebilen dünyanın en iyi gruplarından biri. İyi bir dansçı olmanın yolu nereden geçiyor?

Öncelikle iyi bir izleyici olmak gerek. İyi bir dansçıyı izleyin ve yaptıklarını yapmaya çalışın. Bale seviyorsanız Nureyev, Baryshnikov, Pavlova veya Margot Fonteyn’i gözlemleyin ve onların yaptığı gibi hareket etmeye çalışın tavırlarını edinin. Jose Carreno gibi piruet yapın ya da kollarınızı Sylvie Guillem gibi hareket ettirin. Dans kurslarında size genellikle dans adımlarını öğreteceklerdir ama dans etmek farklı bir eylem... İşte bu sizin çözmeniz gereken bir şey.

Aile de herkes dansçı olunca başka meslek seçme şansınız olmadı mı?

Hepimiz küçük yaşlardan itibaren babamın da etkisiyle dansa yöneldik ilk dans derslerimizi ondan aldık. Daha sonra zaman içerisinde dans bizim için bir tutku oldu ve  profesyonel olarak eğitimini almak için konservatuara girdik. Uzun süre hepimiz ayrı ayrı dans ettik sonra da Los Vivancos için bir araya geldik.

Dans etmek genlerinizde mi var? Sizin çocuklarınızın dans ile arası nasıl?

Evet özellikle Flamenko. Dans bizim için bir mirası sürdürmek gibi. Çocuklar gördükleri şeyi öğrenir taklit eder. Evet, çocuklarımız salonda dans etmeyi seviyorlar fakat yaşamaktan başka bir şeyle ilgilenmek için henüz çok küçükler.

Grup olmak zorken kardeşler grubu olmak daha zordur. Anlaşamadığınız zamanlar oluyor mu? Oluyorsa neler yapıyorsunuz?

Çok fazla anlaşmazlık yaşadığımız söylenemez. Genelde birlikteyken çok eğleniyoruz. Birbirimizin moralini yükseltmeye çalışıyoruz. Elbette fikir anlaşmazlığı yaşadığımız zamanlar oluyor ama kısa sürüyor ve hemen aramızda şakalaşmaya başlıyoruz. Birbirimize destek oluyor ve keyiflendirmeye çalışıyoruz.

Prova ve gösteriler dışında da birlikte zaman geçiriyor musunuz?

Zaten uzun süren turnelerde hep birlikteyiz. Turne olmadığı zaman provalarda ya da gösteri ile ilgili yapılacak çalışmalarda hep bir aradayız. İş dışında hepimiz eşlerimiz ve çocuklarımıza zaman ayırmaya çalışıyoruz.

Bundan sonraki projeleriniz neler?

İhtiyaç sahiplerine yardım etmek için işimizin bize sağladığı tanınmışlığı kullanabileceğimiz bir insanlık projesi oluşturmaya çalışıyoruz. İmkanı olmayan çocuklara, hastalara yardım etmek, yoksulluk ve açlıkla savaşmak. Şu an bizim için büyük bir öncelik.

“İhtiyaç sahiplerine yardım etmek için işimizin bize sağladığı tanınmışlığı kullanabileceğimiz bir insanlık projesi oluşturmaya çalışıyoruz.”