25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bu tasarımları yapan sen olamazsın!

İstanbul’da konser veren Jennifer Lopez’e koleksiyonundan çok özel parçalar hediye eden 24 yaşındaki modacı Gülnur Güneş, ünlü şarkıcının kıyafetleri görünce onun tasarlamış olabileceğine inanmadığını söylüyor.

HALE CEYLAN BARLAS/[email protected]22 Aralık 2012 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bu tasarımları yapan sen olamazsın!


Gülnur Güneş henüz 24 yaşında ama bu genç yaşına rağmen kasım ayında markasını kurdu, bir hafta önce de kendi mağazasını açtı. Hırslı, çalışkan ve işine aşık... Öyle ki hayranı olduğu Jennifer Lopez ile İstanbul konseri sırasında tanışıp kimsenin yapamadığını yaptı ve ona koleksiyonundan özel parçalar hediye etti. Lopez’in ‘Hayalimdeki kıyafet’ dediği bir tasarımı hazırlayıp geçtiğimiz günlerde kendisine teslim eden Güneş, yeni koleksiyonunu ve ünlü şarkıcıyla aralarında geçen sohbeti anlattı.


Sizi biraz tanıyabilir miyiz?


Üniversitede Avrupa Birliği İlişkileri okudum ama okurken hiçbir zaman mutlu olmadım çünkü yapmak ya da eğitim almak istediğim konu başkaydı. Küçüklüğümden beri her zaman modaya ilgiliydim. Yıllar sonra İstanbul Moda Akademisi ile (İMA) tanıştım. Kendime güvenemediğim için İMA’da marka yönetimi eğitimi aldım. Sonra iki yıl moda eğitimi gördüm. Altı ay Özlem Kaya’nın, bir yıl da Nur Yerlitaş’ın yanında staj yaptım. Yaklaşık dört buçuk yıl çalışmalar yaptıktan sonra iki ay önce Gülnur Güneş markasını kurdum. İki hafta önce de Nişantaşı’nda mağazamı açtım. Henüz yolun çok başındayım ama dikiş kalitesi olarak çok bilgim var. Kumaş kalitesine dikkat ederim ve kumaştan da anlarım. Sadece koleksiyon değil haute couture de yapıyorum.


Nasıl bir tarzınız var?


Tasarımlarımda gösterişi seviyorum ve kadını da gösterişli yansıtmayı tercih ediyorum.


İlk kez bir koleksiyon hazırladınız. Biraz bahseder misiniz?


Koleksiyonumun adı Power Dressing. Koleksiyonumun çıkış noktası erkek gibi giyinen kadınlar. 80’lerde kadınlar iş hayatında erkekler gibi giyinmeye başlamış. Bundan esinlenerek bir koleksiyon hazırladım ama benim kadınım erkek gibi değil kendi gibi giyinip feminenliğini gözler önüne seriyor. Aynı zamanda da güçlü bir kişiliğe sahip. Ayrıca koleksiyonda gerçek kürk, deri, pelerin, dantel, swarovski taş ve ipek var. Elbise ve gömlekler öne çıkıyor. Renklerde de soluk renkler kullanmak yerine renkli tasarımlar yapmayı tercih ettim.


BENİ TEKNE TURUNA DAVET ETTİ


Gelelim Jennifer Lopez’e verdiğiniz tasarımlara. Nasıl tanıştınız?


Jennifer Lopez Le Meridien Otel’deydi. İstanbul’da olduğu bir gece otelde davet vardı ve ben de davetliler arasındaydım. O gece menajeriyle görüştüm ve Jennifer Lopez’e tasarımları hediye etmek istediğimden bahsettim. Şaşırdı, ‘Sen çok küçüksün, senin tasarımların mı var?’ dedi ve telefon numaramı aldı. Ertesi gün arayıp beni Les Ottomans Hotels’e davet etti. Jennifer Lopez beni görünce çok şaşırdı. ‘O tasarımcı sen misin?’ dedi. Oturduk sohbet etmeye başladık ve kendisine bir deri ceket hediye ettim. Ceketi çok beğendi, bana övgüler yağdırdı ve sürpriz bir şekilde beni tekne turuna davet etti. Teknede ona koleksiyonumdan bahsettim. Yanımda götürdüğüm fotoğrafları ve çizimleri gösterdim. Hepsine bayıldı fakat tasarladığım bir elbiseyi görünce ‘İşte bu! Hayalimdeki elbise. Ama üzerinde bir iki değişiklik yapmak gerekiyor’ dedi. Mesela benim gösterdiğim kıyafette çok fazla gupür kullanmıştım, o biraz daha azalttı. Kıyafeti tamamladıktan sonra da geçen hafta kendisine gönderdim.


Hayalindeki elbiseyi nerede giyecekmiş?


Bir kokteylde giyecekmiş. Jennifer Lopez ile sanırım çalışmalarım devam edecek. Çünkü menajerleri tüm ileşitim bilgilerimi aldı ve benimle irtibata geçeceklerini söyledi. Ben de çok şaşırdım ama hem beni hem kıyafetlerimi gerçekten çok beğendiler. Hatta hem Jennifer Lopez hem menajerleri ‘Yaşın küçük ama tasarımların çok güzel. Hiç sen yapmış gibi değilsin’ dedi.


Neler konuştunuz gezi boyunca?


Tekne turu yaklaşık iki saat sürdü. Genelde hep benimle ilgili konuştuk. Bu işe nasıl başladığımı, hikayemi merak etti. Hatta biz sohbet ederken sevgilisi (Casper Smart) de çocuklarla ilgileniyordu. Bunun dışında ise ben de onunla ilgili özel bilgiler öğrendim tabii. Mesela tam bir kürk ve deri aşığıymış. Bu sezon Gucci’nin deri ceketlerinden satın almış. Söylediğine göre de şıkırtılı, parıltılı ve abartılı kıyafetleri seviyormuş. Çok doğal, eğlenceli, samimi. Bu arada kilo problemi yok. Zaten çok zayıf, bel neredeyse hiç yok gibi.