20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ergün: Yaşam cesurları ve harekete geçenleri sever

Uluslararası koçluk eğitimi alan Erim Ergün’ün ‘Yaşama Uyanış’ adlı ilk kitabı raflarda yerini aldı. 17 yıl önce kanser hastalığına yakalandığında başlayan içsel yolculuğu şifa ve farkındalık adına hayatında güçlü kapılar açtığını söyleyen Ergün “Kim ne derse desin siz ilerleyin, harekete geçin. Yaşam cesurları ve harekete geçenleri sever” diyor.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 27 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ergün: Yaşam cesurları ve harekete geçenleri sever

Herkese rehberlik yapmak isteyen Erim Ergün, yazdığı ‘Yaşama Uyanış’ kitabıyla kitapseverlerle buluştu. 2000 yılında kansere yakalandığı andan itibaren hayatında ciddi değişiklikler olduğunu söyleyen Ergün, bu süreçte öğrendiklerini de herkesle paylaştığına değiniyor. Hastalıklarımızın da değişime açılan kapılar olduğuna vurgu yapan Ergün ile yeni kitabını ve 10’uncu yılını kutladığı Erim Yaşam Koçluğu Merkezi hakkında konuştuk. 

Kendi mesleğinizi bırakıp, yaşam koçluğu yapmaya nasıl karar verdiniz? 

İTÜ İşletme Mühendislik Fakültesi mezunuyum. 2000 yılında kanser olduğumu öğrendim. Bu süreci yaşarken tamamlayıcı tedavi yöntemleri ile tanıştım. Geleneksel tıbbi tedavimin yanında bu yöntemlerin çok faydasını gördüm. Kişisel değişim ve gelişim konularında çok sayıda eğitim aldım. Bu alanda uzmanlaşarak yüzlerce kişi üzerinde farklı uygulamalar yapma fırsatım oldu. 2005-2007 yılları arasında merkezi ABD’de bulunan dünyadaki sayılı koçluk eğitim programlarından olan Coaches Training Institute Türkiye‘deki temsilcisi Navitas kanalıyla, koçluk eğitimi aldım.

Yazarlık hikayeniz nasıl başladı? 

Hastalıklarımız değişime açılan kapılarımızdır. 17 yıl önce kanser hastalığına yakalanarak başlayan içsel yolculuğum şifa ve farkındalık adına bu kitabı yazdırdı. 2014 yılında başladığım ve 80’incisini gerçekleştirmekte olduğum ışık çalışmalarından alınan öz bilgiler ile ortaya çıkmış ruhsal rehber niteliğinde bir kitap. Kitlesel uyanışa, idrak açılımına destek olmayı ve tabii ki hastalık süreci yaşayıp kişilerin zihinsel, duygusal, ruhsal olarak denge sağlamaları için güçlü bir kapı açmayı hedefledim.

Merkeziniz de var…

2008 yılı başı itibariyle profesyonel olarak koçluk yapmak ve insanların değişimlerinde onlara destek olmak istedim. Birlikte gelişmek ve değişmek adına Erim Yaşam Koçluğu Merkezi’ni kurdum. Merkezimde Yaşam Koçluğu ve Mentörlük hizmetinin yanı sıra, geliştirdiğim Altın Nefes Tekniği, Ruhsal Ameliyat vb. teknikler ile bireysel seanslar gerçekleştiriyorum. 2015 yılında devreye aldığım ve geliştirdiğim ATON Şifa ve Dengeleme Enerjisi’nin uygulayıcı eğitimlerini de vermekteyim.

Günümüzde her oyuncunun bir yaşam koçu olmalı gibi bir söyleyiş var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 

Kesinlikle olmalı. Çünkü yaşam koçluğu insanın hayatını bütünsel olarak ele alır. Sistemin hepimize getirdiği geçmişten travmalar var. Oyuncularında performanslarını iyi bir şekilde sergilemesi için, olduğu gibi olabilmeleri, potansiyellerini açığa çıkarabilmeleri, oynadıkları tiyatroya, diziye, filme odaklana bilmeleri için muhakkak bir yaşam koçu desteği almalılar. 

HER GÜN AYNAYA BAKIP ‘SENİ SEVİYORUM’ DEYİN 

Size gelen kişilere beş temel tavsiyeniz nedir? 

Yaşam Koçluğu bir tavsiye verme sistemi değildir. Değişim, dönüşüm ve değişimi yönetme sistemidir. Ama bir mentor olarak, mentor şapkamı taktığımda tavsiye verebilirim. Mentor tavsiye veren ve öğretendir. Örneğin Fatih Terim bir mentör’dür. Bunlar kendi deneyimlerini ve bilgileri dâhilinde başkalarına tavsiye verendir. Bu noktada bende hem ruhsal hem de koçluk deneyimimle beş tavsiyede bulunabilirim. 

Kendinizi olduğunuz halinizle kucaklayın, kendinizi sevin, her gün aynaya bakıp kendinize seni seviyorum diyin ve o enerjiyi hissedin. 

Hiçbir şeyi kişisel algılamayın. İnsanların size olan tepkileri sizinle alakalı değildir. Geçmişlerinden kaynaklanır. Kişisel algılayıp o enerjinin içine girmeyin. Dışarıda durun. 

Düzenli meditasyon ve egzersiz yapın. Düzenli ve sağlıklı beslenin. 

Korkularınızı yenin. Çünkü korkular bizi aşağıya çeken duygulardır. Korkularınızla yüzleşin. 

Ne istediğinize karar verin. Kim ne derse desin siz ilerleyin, harekete geçin. Yaşam cesurları ve harekete geçenleri sever. Sevgiyle kalın ve aşkla yaşayın.