24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Evlerde nostaljik ışıltı pirinç çılgınlığı

19’uncu yüzyılda lüks ve aristokrasinin sembolü pirinç mobilyalara evinizde yer açın. Ahşap, granit, mermer, cam ve aynayla kombine edilen metalik ışıltılar en sade tasarımları kolayca görkemli parçalara dönüştürüyor, retro, eklektik, modern ve klasik tasarımlarla uyum sağlıyor.

18 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Evlerde nostaljik ışıltı pirinç çılgınlığı

Evler metalik ışıltının etkisi altına girdi. Bu yıl iç mimari ve mobilya tasarımlarında 19’uncu yüzyılın nostaljik ışıltıları pirinç ve altın yansımalar yaşadığımız mekanları aydınlatıyor. Masadan dresuarlara, sandalyeden sehpalara, yataklardan avize ve abajurlara puflara hatta dolap kulplarına kadar her ana parça ve detaylarda metalik ışıltıları görüyoruz. Bu parçalar abartıya kaçılmadan mekan içinde dengeli yerleştirildiğinde en sade tasarımları lüks parçalara dönüştürüyor. Retro, klasik, eklektik, bohem ve modern konseptlerle uyum sağlıyor. Peki nasıl mı? Bugün küçük dokunuşlarla evinizde saray havası yakalamanın sırlarını paylaşıyoruz. 

Kontrast renklerle harmanlayın

Bronz, pirinç ağırlıklı dekorasyon uygulamalarında önemli olan denge ve mekanın konseptine uygun dokunuşlar yapabilmek. Pirinç ve bronz gibi sarı ve pembe yansımaların olduğu materyallerin etkisini artırmak için kontrast renkli kombinasyon yapmalısınız. Örneğin metalleri mor, saray yeşili, antrasit, koyu hardal ve siyah gibi kumaşlarla bir araya getirin. 

Mutfak ve banyolarda lüks detaylar

Bu yıl mimaride granit ve mermer dokular revaçta. Banyo ve mutfaklarda granit eviyeler ile uyumlu paslanmaz çelik, pirinç ve bronz tonlarında bataryalar, aynı tonda dolap kulpları mekanlara yenilikçi bir tasarım yaklaşımı getirmekle kalmıyor, ait olduğu yeri zenginleştiriyor. 

Yarı değerlİ taşlar her yerde!

Diyoruz ya 19’uncu yüzyıl modası geliyor diye. Bu trendin ayak sesi kristal avizelerin dönüşüydü. Dört yıl önce kristal avizeler yeniden mimarların gözünü kamaştırdı. Sonra mermer geldi. Sırada ise doğal taşlar ve renkli camlar var. Uzakdoğu felsefesinde evin enerjisini temizlediğine inanılan amatist, kuartz gibi taşlar,  sehpanızın bir köşesinde, salon aynasında, tepsilerde, duvar panolarında karşınıza çıkacak. Bu taşlarla tasarlanmış ürünler görürseniz şimdiden bütçenize uygun olanından edinin deriz.  

Küçük bütçeyle alışverİşte altın vuruş

Bohem ve nostaljik görünümüyle kullanımı zor gibi görünen pirinç tasarımların maliyeti de ahşaba göre yüksek. Ancak evini düşük bütçelerle bu zenginlikten mahrum bırakmak istemeyenler için de alternatifler var. Masa, sehpa, avize ve sandalye gibi mobilyada dört ana unsurdan ikisine sahip olarak işe başlayabilirsiniz. Daha sonra aksesuvarlarla dekorasyonu zenginleştirebilirsiniz.   

GÜMÜŞ VE KROMAJIN GRİSİ ALTINLA NASIL UYUM SAĞLAR  

Sehpanızın ayağı kromaj diye pirinç ya da bronzdan kaçma fikrinden uzaklaşın. Lame  ve doreyi mekanlarda tek renk olarak kullanmak gerektiği algısı yanlış. Yoğun kullanacağınız rengi belirledikten sonra, diğer rengin ışıltısını doğru aksesuvarlarla kombinlemelisiniz. Böylece diğer ışıltının kontrastını sağlayabilir, iki rengin aynı mekan içinde yumuşak geçişle birbirine uyum sağlamasını başarabilirsiniz. Duvar kağıdı bu konuda en büyük destekçiniz olabilir. Bunun yanı sıra şamdanlar, avizeler, aynalar, lokal aksesuvarlardan da yararlanabilirsiniz.