25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Gardırobunuzun stil tamamlayıcıları

Kıyafetlerinizi iddialı bir şekilde tamamlamak ve stilinizle konuşulmak mı istiyorsunuz? İşe moda devlerinin gövde gösterisi yaptığı boyun aksesuarlarıyla başlayın.

Bahar Erdoğan20 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Gardırobunuzun stil tamamlayıcıları

Yaz aksesuar trendleri 80’li yılların etkisi altında!. 37 yıl öncesinin abartılı dünyası günümüz aksesuar modellerini şekillendirdi. Pek çok tasarımcı ve marka maksimalist bir tavır takınarak sıra dışı aksesuarlarla kombinasyonlar yapıyor. Nasıl mı? Şirin fularlar, güller, büyük fiyonklar, şallar ve broşlar ile… Yani bu yaz sezonunun karakteristik aksesuarları, boyun kısmımızda illa ki bir şey istiyor. Herkesin boyunu dolu olacak! Yeniden trend olan boyun aksesuarları merceğimiz altında.

Sokak modasını ele geçiren 80’lerin tarzı

Uzun, kısa, ipek kumaştan rengarenk cıvıl cıvıl fularlar… Aksesuarlar kıyafetleri tamamlamak için zaten vazgeçilmez parçalar ancak bu fularların yeri başka! Sokak modasında dikkatimizi çekmeye başlayan minik fularlar ilk olarak kendini festivallerde göstermeye başladı. Stilini ortaya koyan kadınlar onca sıcağa rağmen karşımıza hep fularları ile çıktılar. Kısa ve dar flarlar aynı zamanda asil duruşlarıyla ofis giyiminin de demirbaşı olmayı başardı. Kendinden fularlı bluz ve gömleklerin yükselişi de durdurulamıyor. Kısa ya da uzun fularları boynunuzu tam saracak şekilde bağlayabilirsiniz. Dilerseniz de uzun bırakarak sarkıtabilir deseni iyice öne çıkarabilirsiniz. Özellikle günlük basit bir tişört ve ceket kombinleriyle çok uyumlu görünüyor.  

Fularınızın boyu iki parmağı geçmesin!

Son günlerde boyun aksesuarları çok moda. Fakat boynunuz kısa ise omuzu açık kıyafetlerle kullanmalısınız. Fularınızı sardığınızda boyu iki parmağı geçmemeli ve düğüm attığınızda ucu çok uzun olmamalı. Eğer boynunuz kuğu gibi ise istediğiniz şekilde bağlayın kalın ya da ince her şekilde olur eğer bir de saçlarınızı toplarsanız; aksesuarınız ön plana çıkacaktır ve çok daha güzel görünecektir.

Büyük güller

Çiçek bahçesi düşleyen yazın ikonik aksesuarı, kocaman güller! Gömleklerin yakalarına dolanan toka havasındaki parçalar, bir stili tek başına yıldızlaştırmak için yeterli. Naif duruşuyla sezonun romantik aksesuarı olmaya aday kocaman çiçekler, tutkulu stilinizi yansıtabilir.

Broşlar

Broşlar, stilinize son dokunuşu yaparak, şık ve elegant görünümü yakalamanıza yardımcı oluyor. Ancak, bir sürü çeşidin içinde, en iyisini seçmek, doğru parçaları, doğru zamanda kullanmak önemli. Broşları genellikle, ceketlerin üzerine kıyafeti zenginleştirmek ve şalın açılmasını önlemek için kullanıyoruz. Sezon modasını yansıtan yeni tasarımlar sayesinde broşları kullanabileceğiniz alanlar genişledi. Elbiselerden şapkalara, tişörtlerden fularlara kadar hemen her kıyafette broşu görmek mümkün. Özellikle Gucci’nin yeni koleksiyonuyla gündeme gelen broşlar, kocaman fiyonkların tam ortasında ihtişamlı bir duruş sergiliyor. İkonik tarzlarıyla romantik fiyonklara eşlik eden taşlı modeller yılın favorisi olmakla birlikte sezonun ‘tak takıştır’ mottosuna da atıfta bulunuyor. 

İri kolyeler

Minimalist kombinlere tepki olarak doğan abartılı kolyeler bu yaza keskin bir giriş yapıyor. Altın ve gümüş tonlarındaki metalik kolyeler, minimalizmden uzak ve ikonik uçlarıyla stilinizin tamamlayıcısı olabilir. İster basit bir tişörtün üzerinde ister dekolte bluzla kombinlemeye müsait bu kolyeleri zevkinize uygun desen ve büyüklükte seçebilirsiniz. Abartmaktan korkmayın!

Fiyonklar

İş dünyasındaki beyaz yakalı olarak tabir ettiğimiz kadınların, hiç geçmeyen trendlerinden olsa gerek fiyonk... 1970’leri tekrar anacağımız fiyonkları elbise, tunik ve gömlek yakalarında görmemiz muhtemel. Genel olarak ofis stili için kalem etek ve topuklu ayakkabılar ile kombinleyebileceğimiz gibi daha günlük hayatta jean pantolonlarla bir araya getirerek hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Hatta kot tulum gibi maskülen bir parça ile kombinleyerek bambaşka bir stil oluşturabilirsiniz. Kısaca bu ikonik trendi denemeden yazı bitirmeyin!

Eğlenceli figürler

Yeni sezonun ilgi çeken aksesuarlarından biri de boyunlara hareket katan esprili figürlerler. Sıra dışı görünmeyi ve dikkat çekmeyi seven stil sahibi kadınlar için modern zamanların en şık detayı. Sokak stilin favori aksesuarı olan eğlenceli broşlar, fazlasıyla iddialı!

Uzun şallar

Sokak stilinin de gözdesi olan şallar, farklı dokularda ve farklı uzunluklarda bu yaz da karşımıza çıkıyor. Uzun şallar genellikle nötr renk tonlarında tercih ediliyor. Özellikle grilerin bu sezon önemli bir yeri var. Gri dışında toz pembeler, maviler, siyah ve ekru renk tonları da bol bol kullanılıyor. Büyük ve uzun şalların kombinlerde daha salaş bir şekilde kullanılması da dikkat çeken detaylardan... Uzun atkıların boyna sarılarak kullanılması yerine, omuzların iki yanından sarkıtılması sokak modasında sıklıkla tercih ediliyor.