20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Gerçekte ürkek sosyal medyada maceracı

Tatil sezonuyla birlikte, insanların içindeki “Ben daha maceracıyım” duygusu da uyandı. Sosyal medyada karşımıza çıkan, adrenalin dolu fotoğrafları like’lamaktan bitap düştük. Siz de ekstrem sporları yaparken fotoğraf çektirmek istiyorsanız, yapmanız gerekenleri sizler için hazırladık

FATMA ERSOY 7 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Gerçekte ürkek sosyal medyada maceracı

İNTERNETTE SÖRFLE YETİNMEYENLERE WINDSURFING

Karşınızda rüzgar sörfü. Kısa bir eğitimin ardından yapabileceğiniz bu sporun havası ayrı. Ancak hayaller Hollywood filmleri gerçekler sörf tahtasıyla cebelleşmek de bu sporun vazgeçilmezlerinden. Siz yine de tedbiri elden bırakmayın, can yeleğinizi takın, dalgalara karşı savaş ilan edin. Tam düşerken fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmeyin.

RÜZGARA KAFA ATANLARA KITESURF KITEBOARDING

Kitesurf yani ‘uçurtma’ sörfü için öncelikle eğitim almalı ve yükseklikten korkmamalısınız. Ne demişler önce iş güvenliği sonra artistlik… Eğer yükseklik korkunuzu aşar, gerekli eğitimi alırsanız, rüzgar ve uçurtmanın yardımıyla suyun üzerinde uçma keyfini yaşarsınız. Tabii çekileceğiniz muhteşem karelerden bahsetmiyoruz bile. Siz gökyüzünde selfie’nizi, aşağıda bir yerlerde bir arkadaşınızda fotoğraflarınızı çekerse ortaya kıskanılası bir görsel çıkar. Yaklaşık 8 saatlik eğitimle su üstünde kontrolünüzü sağlayıp, rüzgarın desteğiyle uçabiliyorsunuz. 

SU ÜSTÜNDE DANS EDENLERE FLYBOARD

Karada sakar olup, su üstünde akrobatik hareketler yapanlar, sizi de unuttuk sanmayın. Jet ski’ye bağlanan özel aparatlarla çalışan güçlü motorların çıkarttığı dalgaları biz anlayamayız. Eğer siz anlıyorsanız, yapmanız gereken tek şey basınçlı suda dengenizi sağlayarak, sahildekilere yunus balığı gibi akrobatik hareketler sunmak. 

KUŞLARI KISKANANLARA PARAMOTOR

Kuşlarla yarışmak istiyorsanız işte karşınızda paramotor. Gökyüzünde bir insanın kuş gibi uçmasını sağlayan bu sporda, küçük bir araziden birkaç adımda havalanıp yine küçük bir araziye birkaç adımda inebilirsiniz. Tabii bunun için 15 gün eğitim almalısınız. Eğer gerekli eğitimi tamamlarsanız. Yere sağ salim ayak basıp selfie’lerinizi paylaşabilirsiniz.