19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Gizli makyajın hileleri

Geçmişin ağır makyajı ve abartılı tarzı tarih oldu. Şimdi moda yüzde belli olmayan, sadece ışık renk oyunlarıyla kusurları kapatıp güzelliği vurgulayan ‘gizli makyaj.’ Makyajda 2017 trendlerini ve gizli makyajın sırlarını Kryolan Ürün Müdürü ve Makyaj Sanatçısı Tuğçe Dilaverler anlattı.

18 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Gizli makyajın hileleri

Doğal güzellik fikriyle başlayan ‘gizli makyaj’ kadınlar arasında hızla yayılıyor. Hava sıcaklığından etkilenmeyen bu makyaj tekniğinde amaç naturel renklerle canlı, doğal ve sağlıklı bir görünüm elde etmek. Kryolan Ürün Müdürü ve Makyaj Sanatçısı Tuğçe Dilaverler’e göre gizli makyajın ilk adımı ten rengini sabitlemekten geçiyor. Bu makyajda ağır kapatıcı özellikteki fondötenlere yer yok. Dilaverler, “Ağır fondötenler yüze boyut kaybettirir. Önerim yarı transparan fondötenlerle cilt rengini değiştirmeden yüzü tek bir renk haline getirmek. Bu ürünler pudralı yapısı ile dağılma ve bulaşma yapmayacağından eşarp kullananlar için de konforlu” diyor. 

Fondöten öncesi illüzyon  etkisi

Dilaverler gizli makyajın diğer adımlarını şöyle sıralıyor: Özellikle göz altı morluğu ya da cilt lekeleri olanlar bu ürün öncesi kapatıcılığı yüksek bir kapatıcı kullanarak fondöten öncesi lekelerini gizleyebilir. Göz makyajında ışıltılı ten rengi farlar ve özellikle yumurta kabuğu rengi ile şeftali tonları uygulamalı. Bol rimel ve cream liner kirpik dibi gölgesi şeklinde uygulandığında dumanlı ve daha naturel bir göz makyajı sağlanır. Dudaklara özellikle kalıcı parlatıcı uygulaması önerilir. Böylece doğal dudak tonları yakalanmış olur. Sonrasında ise özellikle makyaj sabitleyici yüze sıkılarak tüm makyajın dağılması ve bulaşması engellenir. Böylece makyaj sıcaklık ve sudan etkilenmez.    

Porselen cilt tekniği

Gizli makyaj gibi porselen makyaj da kadınların merak ettiği bir konu. Porselen makyaj, kalıcı makyajın temizlenebilen ve daha az süreli kullanılan türü. Yüzünde ağır izleri olan ya da televizyon ekranı gibi yüksek -düşük ışık altında olanlar tarafından tercih ediliyor.  ‘Porselen makyaj nasıl yapılır’ derseniz öncelikle cildin çok iyi temizlenmesi gerekiyor. Özellikle de ufak tüylerden. Bu sebeple makyaj öncesi sir ağda yaptırmanızda ve iyi bir nemlendirme işlemi gerçekleştirmenizde yarar var. Ardından cildin profesyonel ve kapatıcılığı yüksek ürünlerle uzman kişiler tarafından ideal görünüme kavuşturulması işlemine geçiliyor. Porselen makyaj cildi çok kusursuz gösterdiği için yapılacak göz ve dudak makyajı da önemli. Bu işlemlerin de da titizlikle uygulanmalı. 

Baz neden önemli

Makyaj bazını temiz cilde uygulanmalı. Eğer cildiniz çok kuruysa bazın nemlendirme özelliği yeterli olmayabilir. Bu durumda baz öncesi nemlendirici kullanın.  Bazınızı yüzüne dairesel hareketlerle sürün. Göz altları çok ince bir tabakaya sahip olduğundan ürünü göz altına kullanmayın. Makyaja geçmeden 3-4 dakika kadar kurumasını bekleyin. Bazın en önemli avantajlarından biri her cilt tipine uygun oluşu. Eğer cildiniz yağlı ise parlamaları önler. Kuru bir cilde sahipseniz nem içeriği sayesinde makyajınızda topaklanma olmaz, cilt kadifemsi bir görünüm kazanır. Bazınızın kaliteli, iyi bir marka olması önemlidir. Baz her ne kadar makyajınızı kusursuz gösterse, de her kozmetik gibi gözenekleri kapatır, cildi yorar. Cildinizde çok fazla leke yoksa bazı sadece özel zamanlarda kullanmayı tercih edin.