25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Sonbaharın son demlerini keyifle geçirmek isteyenler bu hafta sizleri birbirinden güzel birçok etkinlik bekliyor. Hem modayı takip edip hem gezip hem de birbirinden güzel konserleri dinlemeye ne dersiniz?

GİZEM TÜMBAY KOÇAK15 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

 

HEMEN OKUMALI

Şerefine Kozmos

Serhan Kansu

Serhan Kansu Hayal Yayınları’ndan çıkan şiir kitabı ‘Şerefine Kozmos’da evren, doğa, insan, tanrı, aşk ve yalnızlık gibi konuları işliyor. Sorgulayıcı tavırlarıyla dikkat çeken yazarın kavramları işleyiş şekli günümüz şiir dünyasında da bir yenilik olarak görülüyor.

Ve Mucizeydi Yaşamak

Nur Meriç

Psikolojik Gelişim ve Aile Danışmanı Nur Meriç, ikinci kitabı ‘Ve Mucizeydi Yaşamak’ ile okuyucularıyla buluşuyor. Yazar ikinci kitabını ilk kitabı ‘Dönüşüm Yolu’nu zenginleştirilmiş yeni bir kurguyla ve farklı bölümler ekleyerek sunuyor.

Sincaplı Gece

Cem Akaş

‘Sincaplı Gece’, Türkiye’nin yakın geleceğinde, belirsiz bir zamanda geçen, bilimkurgusal bir roman. Yazar Cem Akaş bir kez daha farklı, özgün ve zihinlerde yeni kapılar açmaya yeltenen bir metinle çıkıyor okurların karşısına.

Ars 

Gürhan Yücel

Gürhan Yücel kitabında ilk çağdan günümüze insanlığın serüveninde, erilin iktidar olmak ve bu iktidarı sürdürmek için ideolojik, politik, teolojik ve kültürel tasarımlarının bütününe odaklanıyor. Yazar aynı zamanda çağlar boyunca erk olmanın ve yönetmenin inceliklerini de tarihsel dizin içinde ele alıyor.

O Bir Kurt Mu, Ördek Mi?

Sun-hee Park

Sihirli Matematik Masalları serisinin devamı olan kitapta Peter ve Kurt’un parça ve bütünü hem iki hem de üç boyutlu olarak ele almasını öğreniyorsunuz. Yeni kavramlar öğretmeyi amaçlayan hikaye minik kitap kurtlarını bekliyor.

GÖRMEDEN OLMAZ

15- 16 EKİM Dünyaya renkli çerçeveden bakın

Trump Alışveriş Merkezi’nde bu hafta sonu çocuklar eğlenceli gözlükler tasarlayıp, keyifli tiyatro oyunları izleyerek neşeli bir hafta sonu geçirebilirler. Bugün ‘Koşkoş ve Ejderha’, yarın ise ‘Nasıl Ettin Hoca’ adlı tiyatro oyunları saat 13.00’da çocuklarla buluşuyor. Etkinliklerin tümüne katılım ücretsiz.

15 - 19 EKİM Porselenlere sanatsal dokunuş

Usta porselen sanatçısı Necla Çullu, ‘Ateşle Toprağın Renkli Dansı’ sergisi ile Next Level’da ziyaret edilebilir. Çullu’nun Amerikan, Maisen, Fransız ve modern teknikleri ile hazırladığı ve Türk motifleri ile incelikle işlenen değerli porselenleri 19 Ekim’e kadar sanatseverleri bekliyor.

15 EKİM İçimdeki Ritim

Akbank Caz Festivali 23 Ekim’e kadar şehri 26’ıncı kez cazın farklı renkleriyle kucaklamaya devam ediyor. Festival kapsamında bugün gerçekleşen ‘İçimdeki Ritim’ başlıklı atölye 7-12 yaş grubu çocukların cazın en güçlü öğelerinden biri olan ‘doğaçlama’ kavramını anlamaları için tencere kapakları veya bedenlerini kullanmalarını sağlıyor.

15 EKİM - 13 OCAK Ev, hane, mekan...

Kadir Has Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Galeri Khas, yeni döneme küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın üstlendiği Eda Soylu’nun ‘Evi Yeniden Kurmak’ isimli sergisiyle başlıyor. Soylu’nun farklı evlerin yıkımlarından toplanmış yapı malzemelerini ve mimarlık elemanlarından oluşturduğu yerleştirmeleri 13 Ocak 2017’ye kadar ziyaret edilebilir.

15 EKİM Rock rüzgarı

Palladium Ataşehir, ‘Music On The Bridge’ sahnesinin sezon açılışını Türk rock müziğinin sevilen ismi Emre Aydın ile yapıyor. Pop, Rock, Alternatif Rock tarzda çıkardığı albümler ve hemen hemen hepsi hit olmuş şarkılarıyla büyük bir hayran kitlesine sahip olan şarkıcı 15 Ekim’de bir kez daha sevenleriyle buluşacak.

2 - 3 KASIM Tekfen Filarmoni’den dev konser

Tekfen Filarmoni Orkestrası, Tekfen’in 60. kuruluş yıldönümünü görkemli bir konserle kutluyor. 2 Kasım’da Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda, 3 Kasım Perşembe günü ise İstanbul Zorlu PSM’de gerçekleşecek dev konserde yıldız isimler sahne alacak.

16 EKİM Açıkhava’da son konser

Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nun son konserlerinde pop müziğinin sevilen isimlerinden Kenan Doğulu sahne alıyor. Dillerden düşmeyen şarkıları ile Doğulu, yarın akşam müzikseverlerin kulaklarının pasını silmeye hazırlanıyor.

19 EKİM 90’lar Türkçe pop parti

‘Oynama Şıkıdım’, ‘Karabiberim’, ‘Abone’, ‘Yaparım Bilirsin’ gibi 90’lar Türkçe popun en eğlenceli şarkılarını yüzlerce kişiyle hep beraber söyleyebileceğiniz bir parti sizleri bekliyor. Yıllara meydan okuyan sesiyle Çelik’in de bu şarkılara eşlik edeceği konser 19 Ekim’de Beyrut Performance’da.

15 EKİM SABAH KONSERLERİ BAŞLADI

Pera Palace Hotel Jumeirah’ın 120 yılı aşkın tarihi boyunca unutulmaz balolara, konserlere ev sahipliği yapan, doğal akustiği ile İstanbul’un en özel salonlarından biri olan Grand Pera Balo Salonu, bugün saat 11.00’de dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar ile Cumartesi Sabah Konserleri’nin yeni sezon açılışını yapıyor.

BAŞKA NELER VAR?

Kahramanlar çocukları ziyarete geldi

Yüzde 100 meyve suyu içeren DİMES Heroes %100 serisi için farklı AVM’lerde düzenlenen etkinliklerde çocuklar dünyaca ünlü JusticeLeague karakterleriyle buluşturuyor. Etkinliği 12-17 Ekim Marmara Forum, 26-30 Ekim Forum İstanbul ve 9-13 Kasım Akasya AVM’de takip edebilirsiniz.

Yeni yorumla Marko Paşa

Türk tiyatrosunun komedi dalındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur tarafından uzun yıllar başarıyla sahnelenen “Marko Paşa” isimli oyun, günümüz yorumuyla Süheyl ve Behzat Uygur tiyatrosu tarafından yeniden sahneleniyor. 15 yıl aradan sonra tekrar sahnede göreceğimiz Nejla Uygur’u da sahnede göreceğimiz oyun yarın Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

BALKAN SİNEMASI İSTANBUL’DA

İstanbul Modern Sinema, Balkan sinemasından en yeni örnekleri bir araya getiriyor. Son yılların festivallerinde sevilen, ödüller alan, ülkelerinde tartışılan hit filmleri ‘Balkanmanya’ adlı programla izleyiciye sunuluyor.

AKLIMDA KALMASIN

Boğaz’da balık keyfi

Hilton İstanbul Bosphorus, Balık Gecesi konseptiyle cuma gecelerini renklendiriyor. Cuma akşamları bir balık lokantası havasına bürünen mekan, zengin balık ve meze menüsüyle artık gelenekselleşen Balık Gecesi keyfinde konuklarıyla buluşuyor.

Topuklu ayakkabıyla formda kalın

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina’nın bünyesinde hizmet veren Shape Club’ta yepyeni bir deneyim kazanabilirsiniz. Dansfabrika dans okulu, Çisil Sıkı’nın vereceği High Heels Dance (Topuklu Dans) ile eğlenerek forma girme imkânı sunuyor.

Vanilya tutkunları buraya...

Mövenpick Hotels & Resorts, geleneksel olarak tatlılarda kullanılan, baharatların kraliçesi vanilya ile hazırlanan 6 farklı tuzlu lezzeti, 20 Ekim - 20 Kasım 2016 tarihleri arasında vanilya menüsünde bir araya getiriyor.

Türkiye’nin ilk nutella cafesi

Nutella tutkunlarının favorisi haline gelecek Nutella Cafe Eataly İstanbul’da açıldı. Menüde ise krep, waffle gibi klasik lezzetlerin yanı sıra kağıt helva, simit gibi geleneksel lezzetler de yer alıyor.

Eğlenceye hazır mısınız?

Şehrin gözde yeme içme merkezlerinden biri olan W Istanbul, işletmeci Şeniz Bengüer ve markası SUPERJAZZ ile bu sezon iddialı bir iş birliği yapıyor. 21 Ekim’de Sibel Emek Trio sahnesini ağarlayacak olan mekan, ulusal ve uluslararası pek çok müzisyeni ve efsane DJleri konuk etmeyi planlıyor.

GENÇLİK ŞENLİĞİNE SAYILI GÜNLER...

İstanbul’un en köklü liselerini bir araya getiren ve bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan ‘Genç Bi Şenlik ‘16’ için geri sayım başladı. Lise öğrenci birliklerinin aktif rol aldığı, 21 yaş üstünün katılmadığı tek etkinlik olan ‘Genç Bi Şenlik ‘16’ İstanbul’da düzenlenen en büyük ve en popüler gençlik şenliği olma özelliğini taşıyor. Büyük sahne gösterilerinin ve müzik gruplarının yanı sıra sosyal sorumluluk, kültür, sanat ve spor etkinliklerine de ev sahipliği yapan şenliğin ikincisi için geri sayım başladı. Sunuculuğunu Mesut Süre’nin yapacağı ve gün boyunca yüksek temponun düşmeyeceği şenlikte; sevilen gruplar Duman, Gripin, Yüksek Sadakat, Adamlar, Gürcan Ersoy ve Hayat Meyal sahne alacak. Sosyal medya fenomenlerinden DJ Kerimcan Durmaz ise enerjisi bitmeyen gençlerle festivalin ilerleyen saatlerinde buluşacak. Teknoloji, Spor ve Kültür-Sanat istasyonlarında turnuvalar, ünlü yazar, oyuncu, sporcu söyleşiler ve sosyal sorumluluk kampanyaları ile gençlerin eğlence dolu bir gün geçireceği etkinlik 30 Ekim’de KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek. Biletlere ise Biletix üzerinden ulaşabilirsiniz.