20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Dünyaca ünlü yıldızları, Türkiye’nin en güçlü sesleri en güzel şarkılarını sizin için söylüyor. Tiyatro ve görsel sanatın efsane isimleri sizi başka dünyalara sürüklüyor. ‘Soğuk havada evimden çıkmam’ diyorsanız yeni çıkan romanlar yalnızlığınızı paylaşmak için raflarda yerini aldı. Gelin haftayı birlikte renklendirelim.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 3 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

FERHAT GÜNEYLİ’DEN SELDA BAĞCAN ŞARKILARI

İkinci albümü ‘İşte Gidiyorum’u geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkaran Ferhat Güneyli, albümün ilk konserini 25 Aralık’ta Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde verecek. Albüm lansmanı niteliğini de taşıyan konserde Güneyli kendi eserlerinin dışında ‘Yuh Yuh’ gibi Selda Bağcan şarkıları da seslendirecek. Ferhat Güneyli’ye albümünde destek veren Selda Bağcan, başarılı şarkıcıyla bir düet yaptı bir de Nevzat Çelik’in şiiri ‘Sıcak Saklayın Gecelerimi’nin de  bestesini yaptı. Albüme usta müzisyenler Erdinç Şenyaylar,İsmail Soyberk, Murat İşmen, Çağdaş Oruç, Ali Yılmaz, Şenova Ülker, Ertan Tekin, Eyüp Hamiş, Mustafa Süder, Hakkı Çakar ve Özcan Yılmaz eşlik etti.

AKLIMDA KALMASIN

ALPLER’İN TEPESİ TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ

Dünya ekonomi ve politikasına ev sahipliğiyle tanınan İsviçre’nin Davos kentinde ve Alpler’in tepesinde bulunan Rixos Flüela Davos, yeni sezonu açıyor. Avrupa’nın kalbinde 1868’den bu yana konuklarını ağırlayan Hotel Flüela’nın tarihi dokusunu koruyarak yenilenen, Rixos kalitesiyle ve Türk misafirperverliğiyle 2014’ten bu yana hizmet veren Rixos Flüela Davos, bu yıl da 15 Aralık 2016-28 Şubat 2017 tarihleri arasında kapılarını açıyor.

BOĞAZA KARŞI HİNT YEMEKLERİ

Hilton İstanbul Bosphorus’ta Hint mutfağının leziz yemekleri ve benzersiz ortamıyla Hindistan ruhunu İstanbul’a taşıyan Dubb Indian Bosphorus, özel fiyatlarıyla size eşsiz bir Hint yemekleri seçeneği sunuyor. 25 Kasım 2016-28 Şubat 2017 tarihleri arasında bu eşsiz tatları deneyimleyeceğiniz iki kişilik “Hindistan Lezzetleri Menüsü” sadece 149 TL.

YENİ YIL RUHUNU ERKENDEN YAŞAYIN

Dünyaca ünlü şef Tom Aikens’ın ‘İngiliz brasserie’ konseptiyle hizmet veren restoranı Tom’s Kitchen İstanbul, yılbaşına özel çok lezzetli bir menü hazırladı. Aralık ayı boyunca servis edilecek yılbaşı menüsü, yeni yıl ruhunu tüm ay boyunca yaşatıyor.

5 ARALIK - BUĞULU SESİYLE MADELEINE PEYROUX

Amerikan caz vokalisti, söz yazarı ve gitarist Madeleine Peyroux, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında, 5 Aralık’ta Zorlu PSM sahnesinde dinleyicilerine büyüleyici bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. Buğulu caz vokaliyle dikkat çeken sanatçının sesi efsane ses Billie Holiday’e benzetiliyor.

KAPADOKYA’DAN İSTANBUL’A

Beş yıl aradan sonra Blush Atiye’yle Kapadokya’dan İstanbul’a dönen Muhittin Ülkü’nün ‘Blush Retouch’ (Blush Yeniden Dokunuş) adını verdiği menü, aynı tatlardan sıkılanlar için yaratıcı dokunuşlarla hazırlanan çok özel lezzetler içeriyor.

HEMEN OKUMALI

Varsın Olmasın- Umut Güner

Duvarı yalnızlık boyalı üzgün bir odadan, gidenin kalanı tek kalemde yere çaldığı o karanlık sokaktan ya da bir bakmışsın, mavisinde kaybolduğun o uçsuz bucaksız denizin en kenarından. Yarım kalan aşklara, paramparça düşlere sesleniyor yazar. Kırık dökük hayallerin elinden tutuyor ve bittiğine inanmıyor hiç ve umudun hep olduğunu ve hiç tükenmeyeceğine vurgu yapıyor.

Su’yun Gölgesi-Özgür Turan

Daha önce yine ‘Yitik Ülke’den ‘Rehberine Kulak Ver’ adlı bir ebeveynlik kitabı yayımlanan Özgür Turan, ilk romanı ‘Su’yun Gölgesi’ ile insan ilişkilerine dramatik bir bakış açısıyla eğiliyor. Bireyin yalnızlığını, kadının kendisiyle yüzleşmesini ustaca kaleme alan Turan, evlilik odağında bir kurguyla okuru selamlıyor.

Bizans’ın Son Yüzyılları- Donald M. Nicol

Bizans tarih yazımı alanının en önemli isimlerinden biri olan Donald M. Nicol’un 1972 yılında tamamladığı, değerini halen koruyan eseri ‘Bizans’ın Son Yüzyılları’ Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Eser, 1261’de Konstantinopolis’in Latinlerden geri alınmasından 1453’te Osmanlılar tarafından fethedilmesine kadar uzanan Bizans’ın son yüzyıllarını ele alıyor.

KEMAL’İN BRÜKSEL GÜNLÜĞÜ-ÖZGE A. LOKMANHEKİM

Özge A. Lokmanhekim geçen yıl yazdığı ilk kitabı ‘Kemal’in Londra Günlüğü’nün ardından, şimdi de ikinci kitabı ‘Kemal’in Brüksel Günlüğü’ ile minik gezginleri, Brüksel’i keşfetmeye davet ediyor. Çocuklarla birlikte seyahat etme konusunda rehberlik etmesiyle ebeveynler tarafından büyük ilgi gören ‘Kemal’in Seyahat Günlükleri’nde Kemal, gittiği yerlerin önemli ve tarihî mekânlarını, yemeklerini ve geleneklerini anlatmaya devam ediyor.

3 ARALIK- KARADENİZ EZGİLERİ

Karadeniz müziğinin güçlü yorumcularından Selçuk Balcı, bu akşam Trump Cadde’de sahne alacak. Saat 18.30’da başlayacak olan konserde birbirinden güzel şarkılarını, kemençesi ve orkestrası ile sevenleri için seslendirecek Balcı’yı ücretsiz olarak dinlyebilirsiniz.

8 – 9 ARALIK SÜRPRİZLERLE DOLU İSTANBUL KONSERİ

Geçen sene Zorlu PSM’de 3 gece üst üste kapalı gişe konser veren efsanevi sanatçı Lara Fabian, bir kez daha Türkiye’ye geliyor. ‘I will Love Again’ ve ‘Je’Taime’ gibi parçalarıyla müzik listelerini alt üst eden, tüm zamanların albümü en çok satan Belçikalı kadın sanatçısı, son albümünün tanıtım turnesi kapsamında 8-9 Aralık’ta Zorlu PSM’de.

3 ARALIK - EĞLENCE GARANTİ

Türkiye’nin en başarılı müzisyenlerinden biri olan Hüsnü Şenlendirici ve yaptığı şarkılarla büyük beğeni kazanan güçlü yorumcu Mehmet Erdem bu akşam saat 22.30’da Fiyort’ta aynı sahneyi paylaşacak. Hüsnü Şenlendirici ve Mehmet Erdem, duygu yüklü bestelerle olduğu kadar coşku dolu melodilerle dinleyicileriyle buluşacak.

10 – ARALIK EN SEVİLEN ŞARKILARIYLA

Pop müziğinin en sevilen isimlerinden Murat Boz, yeni albümünden ve sevilen en güzel şarkılarıyla 10 Aralık’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde. Özellikle yeni neslin hayranlıkla dinlediği şarkıcı İstanbulluların kulaklarının pasını silecek.

3 ARALIK- OCAK - GÖRMEDEN OLMAZ  YALIN VE NAİF ÇİZGİLER

İstanbul’da yayınlanan Şalom Gazetesi’nde 25 yıldan bu yana editoryal karikatürler çizen İzel Rozental, ‘KARİKATÖR’  adlı yeni sergisinde güçlü fırçasıyla son yılların siyasi ve güncel olaylarını zengin Sanatçının iz bırakan eserleri Schneidertempel Sanat Merkezi’nde 8 Ocak’a kadar ziyaret edilebilir.

7 – 29 ARALIK - GRAVÜR VE ÖTESİ

Resimlerinde tarihten beslenen ve Anadolu’nun kültürel zenginliklerini kendine kaynak edinen dünyaca ünlü gravür sanatçısı Güngör İblikçi’nin ‘Gravür ve Ötesi’ gravür ve resim sergisi, 7-29 Aralık tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

3 ARALIK - KÜÇÜK ŞEYLER

Psikoloji ve iletişim konulu çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Üstün Dökmen, güldürürken düşündüren oyunu ‘Üstün Dökmen ile Küçük Şeyler’in yeni sezon oyunları ile MOİ Sahne’de. Zaman zaman seyircinin de kendini içinde bulduğu interaktif oyun yarın saat 19.00’da izlenebilir.

8 ARALIK- 12 YIL ARADAN SONRA...

Yılmaz Erdoğan 12 yıllık aranın ardından tek kişilik oyunu ‘Münaşaka’ ile 8 Aralık’ta UNIQ Hall İstanbul’da tiyatroseverlerle buluşuyor. Erdoğan, bir yandan dijital teknoloji ve sosyal medyaya dair güçlü tespitleriyle bir yandan da kendine dair merak edilen sorulara vereceği cevaplarla seyirciyi çok komik ve hakiki bir yolculuğun içine alacak.