19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Bu hafta yine birbirinden başarılı müzisyenler sanatseverlerle buluşuyor. Zerrin Özer’den Demir Demirkan’a, Jehan Barbur’dan Yüksek Sadakat’a kadar birçok ünlü isim sahnede. Birbirinden renkli ve iddialı birçok etkinlik sizleri bekliyor. Biletler tükenmeden yerinizi alın...

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 18 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

18 - ŞUBAT DOPDOLU HAFTASONU

İstanbul’un en renkli sahnesi MOİ Sahne’de bu hafta sonu, Türkiye’nin en başarılı pop müzik sanatçılarından Zerrin Özer’in konseri, yazar ve şair Sunay Akın’ın tek kişilik oyunu ‘Bir Çift Güvercin’ ve çocuk oyunu ‘Keloğlan Masalları Müzikali’ sahnede olacak. Bugün ve yarın gerçekleşecek etkinliklerin biletlerine biletix’den ulaşabilirsiniz.

23 ŞUBAT - DÜNYADAKİ TÜM KÖPEKLER AYNI SAHNEDE

Pera Film, sezona Kuyruklu Hikâyeler: Sinemanın Köpekleri programıyla devam ediyor. Program, yüzyıllar boyu insanın en sadık dostu olarak tanımlanan köpeklerin dünyanın farklı köşelerinden beyazperdeye yansıyan hikâyelerini bir araya getiriyor. Köpek Hikayeleri 28 Şubat’a kadar izleyicilerini bekliyor.

23 ŞUBAT - 19 MART DEĞERLER LİSTESİ

Sanatçı Yücel Kale kendi değerler listesini seyirciyle paylaşırken, kurduğu bu çatı isim altında herkesi kendine doğru keşfe davet ediyor; çoğalmak, renklenmek ve belki de yeniden değerlenmek için… 23 Şubat-19 Mart tarihleri arasında Yücel Kale’nin ‘Değerler Listesi’ isimli heykel sergisi Galeri Selvin’de ziyaretçilerini bekliyor.  

11 MART - KULAKLARIN PASI SİLİNSİN

Kurulduğu günden bu yana kendine özgü tarzı, müziği ve şarkı sözleriyle büyük ilgi görerek bir fenomene dönüşen Büyük Ev Ablukada, akustik performanslarını 11 Mart Cumartesi günü Zorlu PSM Studio’da sergiliyor.

18 ŞUBAT - BARBUR RÜZGARI

 Palladium Ataşehir, ‘Music On The Bridge’ sahnesindeki konserlere, Jehan Barbur ile devam ediyor. Şarkıları, ses rengi ve yorumu ile çok sevilen sanatçı 18 Şubat’ta sevilen şarkılarıyla Palladium Ataşehir’den seslenecek. Konsere katılım ise ücretsiz.

24 ŞUBAT - BELKİ ÜSTÜMÜZDEN BİR KUŞ GEÇER

Türk rock müziğinin sevilen gruplarından Yüksek Sadakat, 24 Şubat Cuma akşamı saat 21:30’da Gayrettepe KATS Sahne’ye konuk oluyor. ‘Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer’, ‘Kafile’, ‘Haydi Gel İçelim’, ‘Aşk Durdukça’, ‘Ben Seni Arayamam’ gibi hit şarkılarıyla tanınan, Türkiye’nin en iyi rock gruplarından Yüksek Sadakat, rockseverlerle buluşacak.

21 ŞUBAT - ROCK-AKUSTİK BİR GECE

İş Sanat, sahnesine özel projeler kapsamında ülkemizin sevilen sanatçılarını ağırlamaya devam ediyor. Alternatif rock müziğinin başarılı kadın vokallerinden Fatma Turgut, solo kariyerinin ilk single’ı İlkbaharda Kıyamet’in prodüktörlüğünü de üstlenen besteci ve müzisyen Demir Demirkan ile akustik bir konser vermek üzere İş Sanat’a konuk oluyor. Demirkan ile Turgut’un en sevilen şarkılarını piyano ile çalıp söyleyecekleri konser 21 Şubat’ta. 

21 ŞUBAT -‘OLMAZSAN OLMAZ’

Son dönemlerin en hızlı çıkışını yapan şarkıcı Güliz Ayla, bu akşam Trump Cadde konserlerinin konuğu oluyor. Kendi adını taşıyan albümüyle müzikseverlerden tam not alan Ayla, akşam saat 18.30’da başlayacak olan konserde dinleyicileri müziğe doyuracak. Konsere katılım ücretsiz!

18 ŞUBAT-26 ŞUBAT - HEARTBREAK HOTEL

Çizgi romancı ve mimar Çağrı Coşkun, solo sergisiyle UNIQ İstanbul’daki UNIQ Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor. Mesleki rutinini kırmak, bağımsızlaşmak ve üretmek için yola çıkan Coşkun, umudunu yitirdiği anları, soğuk ve kasvetli estetiği resmetmeyi tercih etse de hikayesi bir o kadar da insana dair ve içten. ‘Heartbreak Hotel’ sergisi 26 Şubat’a kadar ziyaret edilebilir.

18 ŞUBAT -30 NİSAN - KUYUMCULUĞUN SON NESİL USTALARI

Kapalıçarşı’nın köklü kuyumculuk geleneğinin öyküsü, 30 Nisan’a kadar Rezan Has Müzesi’nde sergilenecek. Yaklaşık 550 yıldır süregelen bir geleneği yaşatan ve UNESCO’nun ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ envanteri kriterlerini karşılayan ustaların hikâyeleri ve onlarla özdeşleşen eserleri, müzenin kendine has atmosferinde hayat bulacak.

HEMEN OKUMALI VAHA-EBRU NURLUOĞLU

İş ve iletişim dünyası perspektifinde, verimlilik ve çalışan memnuniyeti çalışmalarına dair deneyimlerini kitaplaştıran Yönetici Koçu Dr. Ebru Nurluoğlu, ‘Vaha’ ile şirket iletişimine farklı bir yönden yaklaşıyor. İyi iletişimi patron, yönetici ve çalışan sorumluluğu ekseninde inceleyen yazar, işte çalışan ve yönetici memnuniyeti ile elde edilen mutluluğa kapı aralıyor.

ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY OLDU-MARGARET M. HOLMES

Okuyan Koala Psikolojik Hikâyeler Serisi’nin yeni kitabı, yenilenmiş baskısı ile raflardaki yerini aldı. Çocukların kendi kendilerine yetebilen bireyler olabilmeleri ve bu konuda gerekli becerileri kazanabilmeleri için onlara rehberlik eden kitap, olumsuz deneyimler yaşamış çocuklara nasıl baş edebilecekleri konusunda yol gösteriyor. 

KEDİ JOSEF- FRANZISKA BIERMANN

Bay Tilki dizisiyle büyük beğeni toplayan Franziska Biermann’ın yepyeni kitabı Tembel ‘Kedi Josef’, hep kitap etiketiyle minik kitap kurtları ile buluşuyor. Yedi yaş üstü okurlara yepyeni bir macera sunan kitapta, tembel ama eğitimli kedi Josef, komşunun köpeğinden ona geçen pireden kurtulmak için türlü maceralar yaşıyor.

KESMEŞEKER - EDDI ANTER

Hayatın kimi zaman zor ve acılarla dolu olabileceğini gözler önüne seren kitap, bir çocuğun umudunu kaybettiği anlarda birden nasıl yeniden anlam kazanabileceğini ustalıkla anlatıyor. Henüz 12 yaşında küçük bir çocuğun dayanılmaz acılarla dolu hikayesini anlatırken Kesmeşeker, aslında umudun hep var olduğunu da hatırlatıyor.

MEKAN GÜNE İYİ BAŞLAMANIN YOLU KAHVALTIDAN GEÇER

Develi ViaMarin, tadına doyulmaz lezzetler sunan zengin kahvaltı menüsüyle güne keyifli bir başlangıç yapmanızı sağlayabilir. “Güne iyi başlamanın yolu önce keyifli bir kahvaltı yapmaktan geçer” düşüncesinden hareketle misafirlerini ağırlayan mekan, A’dan Z’ye her şeyin düşünüldüğü serpme kahvaltı sofralarıyla güzel bir günün ilk müjdesini veriyor.

ŞEFLERDEN SİHİRLİ DOKUNUŞLAR

Divan Grubu, Türkiye’nin lezzet haritasında önemli bir yere sahip olan farklı bölgelerin sevilen lezzetlerini İstanbul’da deneyimleme şansı sunuyor. Divan Mersin, Gaziantep, Adana ve Ankara Çukurhan otellerinin şefleri tarafından hazırlanan menüler, 19-25 Şubat tarihleri arasında tat dedektiflerini bekliyor.

GÜNÜN HER SAATİ SİHİRLİ LEZZETLER

Lezzeti maceracı sunumlarla buluşturan HUQQABAZ misafirlerini Ataşehir Watergarden’da ağırlamaya devam ediyor. Geleneksel lezzetleri batı senteziyle harmanlayan mekan, çeşitliliği, atmosferiyle ve uygun fiyatlarıyla günün her anını keyifli kılarken rahat atmosferi ve kendine özgü menüleri ile kendinizi olmak istediğiniz yerde hissetmenize olanak sağlayabilir.