19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Mart soğukları baharın coşkusuna darbe indirmeye çalışsa da etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta içinizi ısıtacak mekanlar, müzikler ve cümlelere hayatınıza yeni bir safya açın.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 18 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

18 MART - KIRAÇ UNUTULMAYAN ŞARKILARIYLA…

Kıraç, mart ayı sonunda çıkaracağı ‘Son Nefes’ adlı yeni single’ı öncesi İstanbullu hayranlarıyla buluşuyor. Ünlü rockçı, bu akşam saat 21.30’da Kartal Beyrut Performance sahnesinde en güzel şarkıları ile sahnedeki yerini alacak. Sanatçının klasikleşmiş şarkılarının yanı sıra, cover’lara da yer vereceği konserin biletleri, Biletix’te.,

22 MART- GRAMMY ÖDÜLLÜ TINARIWEN GELİYOR

Kuzey Afrika’dan çıkıp tüm dünyayla buluşan Tinariwen, 22 Mart’ta Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşuyor. Kariyerlerinde yedi albüm bulunan ve son olarak 2017 yılında Elwan’ı yayınlayan Tinariwen, deve sırtındaki akülerle beslenen elektro gitarlar eşliğinde müzik yaptığı serüvenini Glastonbury, Roskilde ve Coachella gibi dünyanın en ünlü festivallerinden sonra İstanbul’a taşıyor.

22 MART - SHAKESPEARE ÖLDÜ AŞ BUNLARI

İzmir’in Alternatif Tiyatro Kollektifi Tiyatro 4 yeni oyunu ’Shakespeare Öldü Aş Bunları2’ile 22 Mart Çarşamba günü Kadıköy Emek Tiyatrosu’nda İstanbullularla buluşuyor. Geçmiş ile günümüzü bir araya getiren oyun; Shakespeare’in günümüz insanının ve içinde yaşadığı dünyanın sorunlarını anlatmakta yetersiz kaldığı iddiasını ortaya koyuyor.

18 MART - ARABESK AŞKINIZ ORTAYA ÇIKSIN

Her kesimden dinleyicinin içindeki ‘arabesk aşkı’nı ortaya çıkarmakla nam salmış olan, Türkiye’nin ilk ve tek arabesk grubu Istanbul Arabesque Project (IAP), bu akşam IF Performance Hall Beşiktaş Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak. Yaklaşık beş yıl önce yaptığı arabesk düzenlemelerle dikkatleri çeken, bununla yetinmeyip kendi arabesk tarzını yaratıp bu yolda besteler yapan, Kamuran Akkor’dan Ibrahim Tatlıses’e birçok arabesk duayeninin eserlerini gururla seslendiren grup, saat 23.00’de sahnede olacak.

19-22-23 MART - MÜZİĞİ RUHUNUZDA HİSSEDİN

Dans pistlerine son yıllarda damgasını vuran DJ ve prodüktör Bülent Gürler, sahne ismiyle Butch, bu akşam, Cezayir asıllı şarkıcı Sherazade, LavionRose ismini verdiği beş müzisyen ile birlikte yarın akşam, Türkiye rock müzik sahnesinin güçlü isimlerinden Redd, 22 Mart Çarşamba akşamı ve Mehmet Erdem, 23 Mart Perşembe akşamı Babylon’da misafirlerini ağırlayacak

18 MART -KULAKLARINIZIN PASI SİLİNSİN

‘İstersen’ şarkısıyla büyük bir çıkış yakalayan Buray, bu akşam Trump Cadde’de. Tüm müzik platformlarında büyük başarı elde eden şarkıcı, konserde repertuarı ve enerji dolu performansıyla müzikseverlerle buluşacak. Konsere katılım ise ücretsiz. 

27 MART - ÇELLO VE KEMANIN PARLAYAN YILDIZLARI

İş Sanat’ın Millî Reasürans’ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar konser serisinin mart ayındaki konukları genç ve yetenekli sanatçılar Selin Nardemir (çello) ve Muhammedjan Sharipov (keman) olacak. Nardemir ve Sharipov’un özel hazırladıkları repertuvar ile dinleyicilerine enstrüman hakimiyetlerini sergileyecekleri konser 27 Mart 2017, Pazartesi akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek.

27 MART - OSMANLI’DAN CUMHURİYET’E

Zorlu PSM, Dünya Tiyatro Günü’nde tiyatro severleri yerli tiyatro tarihine dair keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun sahnelediği ‘Kim Var Orada? Muhsin Bey’in Son Hamleti’, Muhsin Ertuğrul’un anılarını yazdığı bir kurguda, tiyatronun Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan geçmişine ışık tutuyor. Oyun, 27 Mart’ta Drama Sahnesi’nde ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak.

18 MART-2 NİSAN - RUS SİNEMASI İSTANBUL’DA

Pera Film, Dünya Kadınlar Günü kapsamında mart ayı boyunca gerçekleştirdiği programlara bir yenisini ekliyor. Seagull Films iş birliğiyle hazırlanan Rus Sinemasında Kadınlar programı, 20’inci yüzyıl ve günümüz Rus sinemasında kamera önü ve arkasında kadınların rol aldığı yapımlardan bir seçki sunuyor. Program 2 Nisan’a kadar kadın yönetmenlerin imzasını taşıyan ‘Kanatlar’, ‘Bayır’, ‘Akortçu’, ‘Evcil Hayvanlarla Seyahat’ ve Ben Hariç Herkes Ölsün’ü izleyiciyle buluşturuyor.

18-20 MART - NEREDE YAŞAM VARSA, ORADA UMUT VARDIR

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), toplumun çocukluk kanserleri hakkında bilinçlenmesini sağlamak ve hastalıkta erken teşhisin önemine dair farkındalık yaratmak adına, ünlü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un desteği ile ‘Nerede Yaşam Varsa, Orada Umut Vardır’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Ahmet Mümtaz Taylan, Altan Gördüm, Keremcem, Özgün, Irmak Ünal, Akasya Asıltürkmen, Zeynep Köse ve Açelya Elmas gibi ünlü sanatçıların yer aldığı sergi 20 Mart’a kadar Aqua Florya AVM’de ziyaretçilerini bekliyor. 

18-19 MART - ETKİNLİKTEN ETKİNLİK BEĞEN

İstanbul’un renkli sahnesi MOİ Sahne bu hafta keyifli tiyatro oyunları, konserler ve sahne gösterileriyle dolu. Bugün saat 21.00’da ‘Mabel Matiz’ konseri ile kulaklarınızı pası silinirken yarın ise 13.00’da çocuk oyunu ‘Pepee’ ve saat 20.00’da yetişkin oyunu ‘Bezirgan’ tiyatro tutkunları ile buluşacak. 

ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZIRLANIYOR

KidZania Akasya çocukların gelecekte olmayı istedikleri meslekleri deneyimlemeleri için kurulan bu dünyada onların hayallerini gerçekleştirirken, heyecanlarına ortak oluyor. Her bir deneyimleri, onlara finansal okur-yazarlığı, ekip çalışmasını ve bağımsızlığı öğretirken, temel yaşam becerilerini tanımalarına yardımcı oluyor. 

MEKAN

ROMANTİK BİR DÜĞÜN ARAYANLARA

D-Resort Göcek, yeşilin maviyle buluştuğu, dağların denizle kucaklaştığı, etkileyici adalar manzarası karşısında birlikte yaşama “evet” demek isteyen çiftleri bekliyor. Akdeniz’in romantik atmosferinde hem evlenecek çiftleri hem de misafirlerini beşleyen mekan, tüm olanaklarını evlenmek isteyen çiftler için sunuyor.

İSPANYOL LEZZETLERİNİ BİR DE BÖYLE DENEYİN

İstanbul’un göbeğinde gerçek İspanyol tapaslarını sunan Moro, menüsüne yeni lezzetler de ekledi.  Nişantaşı’ndaki mekanda Patatas Bombay, Arancini di Riso, Costillas de Ternarna, Pulpo de la Parilla ve Fabada Asturiana con Cordero gibi yeni tatları deneyebilirsiniz.

MEVSİMİ BİTMEDEN KALKAN VE DİL BALIĞI ŞÖLENİNİ KAÇIRMAYIN

Bodrum’da yer alan Sait Restaurant, sağlıklı beslenmeye özen gösterenleri, misafirlerini kalkan ve dil balığının keyfine varmaya davet ediyor. Lezzet ve sunumları ile meze çeşitlerinin yanı sıra spesiyal yemekler de sunan mekanda deniz ürünlü bulgur pilavı, kalamar kolu ızgarası ve deniz suyu çorba yemeden dönmeyin.  

KIŞIN YORGUNLUĞUNU ATMANIN TAM ZAMANI

Wish More Hotel Istanbul, kışın getirdiği yorgunluğu üzerinden atmak ve yenilenmek isteyen kadınları, Fitness & SPA merkezine davet ediyor. Kadınlar Günü’ne özel kampanyasını Mart sonuna kadar sürdüren olan otel, 07.00 – 15.00 saatleri arasında fitness, kapalı havuz, sauna, jakuzi, buhar odası ve Türk hamamı kullanımını kapsayan hizmetlerini 150 TL yerine 75 TL’den sunuyor.

YENİ NESİL STEAKHOUSE 

İstanbulluların yeni buluşma noktası olmaya aday Scarlet Steakhouse, 800 metrekarelik yeni mekânı ile Etiler’de açılıyor. Misafirlerini adım attıkları ilk andan itibaren en özel şekilde ağırlamayı hedefleyen mekan, Steakhouse olmanın ötesinde dünya mutfağından en seçkin lezzetleri de sunacak.

VEGANLARA ÖZEL MENÜ 

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in ödüllü şefi Mehmet Yalçınkaya’nın veganlar için hazırladığı ‘vegan ve glutensiz’ menüsünde çok özel tatlar beğeniye sunuluyor. Modern Türk Mutfağı’nın seçkin lezzetlerini klasikler lezzetleri ile buluşturan mekan, vegan tutkunlarına farklı ve bol seçenekli  bir deneyim yaşatıyor.

HEMEN 

OKUMALI AYRILIK VAKTİ-JODI PICOULT

Sevgi, gösterişli hareketler eşliğinde tumturaklı sözlerle bezeli yalan vaatler değil de, basit bir affetme olabilir miydi? Hayata her şeye rağmen devam etmenin unutulmaz romanı. Bir annenin korkutucu sevgisi.Bir kızın yakıcı gerçeği arayışı. Gizli kalması mümkün olmayacak sırlarla örülü, parapsikolojik bir roman: Ayrılık Vakti’nın etkisinden çıkmanız zaman alacak.

BEATRICE VE VANESSA- JOHN YEOMAN

Hep Kitap’tan çocuklara iki harika öykü: Kuşların gökyüzü hariç her yerde olduğu zamanlarda geçen ‘Gökte Kuşlarla’ ve çiftlikteki hayatlarından sıkılıp kısa bir tatile çıkmaya karar veren iki eski dostun macerası; ‘Beatrice ve Vanessa’. John Yeoman’ın yazdığı, çizimlerini Quentin Blake’in yaptığı resimli kitaplar, raflardaki yerini aldı.

DÖRT HÜKÜMDAR-JOHN JULIUS NORWICH

I. François, VIII. Henry, V. Karl ve Sultan Süleyman... Modern Avrupa’yı şekillendiren dört büyük hükümdarın yaşamları ve birbirleriyle kesişen yolları; Wall Street Journal’ın ‘en popüler tarihçi’ seçtiği John Julius Norwich’in kaleminde hayat buluyor. 16. yüzyılın esaslı bir portresini çizen ‘Dört Hükümdar’ın hikayesi okuyucularını bekliyor.

THE GIANT AND THE THREE DWARVES-EYLEM TOK 

Türk yazar ve yönetmen Eylem Tok’un İngilizce yayınlattığı çocuk masal kitabıyla İngiltere ve Kanada’da kitapevi raflarına girdi. Kitapta şehirde çalışmak için yola çıkan üç cüce kardeşin maceraları yer alıyor. Bir devin evinde misafir oldukları gece, cüce kardeşlerden biri ve dev arasında geçen ilginç olaylar zinciri konu ediyor.

KAYIP OSMANLILAR-ARZU ARINE

‘Mardinkapı 41. Oda’ kitabıyla 2013 yılının ‘en iyi ilk roman’ ödülünü kazanan Arzu Arınel’in yeni romanı ‘Kayıp Osmanlılar.’ Yemen’de başlayıp Birinci Dünya Savaşı’nın sonunadek, isyan, savaş ve açlık günlerinde yaşanan aşk ve ihanetin anlatıldığı kitap, kurguyla dikkat çekiyor.