25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Birbirinden iddialı etkinlikler bu hafta da şehrin sokaklarını süslemeye devam ediyor. Biletler tükenmeden yerinizi almalısınız.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

12 AĞUSTOS / MÜZİK ZİYAFETİNE HAZIR MISINIZ

Avantgarde klasik tarzı ile dikkat çeken Serdar Ateşer, bugün Gümüşlük Poca’s House’da. Mor ve Ötesi, Ortaçgil, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Erkan Oğur, Ruşen Alkar ve Aynur Doğan gibi isimlerin prodüktörlüğü ile tanınan besteci ve yorumcu Ateşer, grubu Big Band ile bu kez Bodrumlu müzikseverler ile buluşacak.

12 AĞUSTOS / SİBEL CAN RÜZGARI

Kerki Production ve Solfej Organizasyon’un düzenlediği Harbiye Konseri’nde İstanbul seyircisine unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatan Sibel Can, başarılı İstanbul konserinin ardından şimdi de Ege turnesi ile sevenleriyle buluşuyor. Geçmişten bugüne sevilen şarkılarını beş gün boyunca Egeliler için seslendirecek olan Can, Ege turnesinde yeni albümünden şarkılarına da yer verecek. Başarılı sanatçı bugün Bodrum Antik Tiyatro yarın ise Marmaris Amfi Tiyatro’da olacak.

İKİ USTA TEK SAHNEDE

Yerli müzik sahnesinin en başarılı isimlerinden Levent Yüksel ve Mirkelam bu akşam KüçükÇiftlik Bahçe’de. Yeter ki Onursuz Olmasın Aşk,”Tuana, Kadınım, Med-Cezir ve Uçurtma Bayramları gibi unutulmaz şarkıları ile hafızalarımıza kazınan, 1997 yılında çıkardığı single çalışması Bi’daha ile ulaşılması imkansız görünen bir satış rakamına ulaşan ve bas gitar üstadı olarak da anılan Levent Yüksel İstanbullu müzikseverlere muhteşem bir gece yaşatacak. Her Gece şarkısının klibi ile koşan adam olarak benimsediğimiz, yeni çıkardığı ‘Mirkelam şarkıları’ albümü ile verdiği dört yıllık araya pansuman olan, kendine özgü tarzı ve renkli kişiliğiyle Mirkelam da bu güzel yaz akşamında eski ve yeni şarkılarıyla tempoyu bir an olsun düşürmeyecek.

12-13-14 AĞUSTOS / İSTANBULLULAR 

TİYATROYA DAVETLİSİNİZ

Kadıköy Belediyesi’nin 15 yıldır her yaz merakla beklenen Tiyatro Festivali başladı. Sadece Kadıköylülerin değil tüm İstanbulluların ilgi gösterdiği festivalde sezonun en iyi oyunları ücretsiz izlenebilecek. Festival kapsamında bugün saat 21.00’de Ahududu, yarın saat 21.00’de Öküz, 14 Ağustos’ta ise saat 21.00’de Joko’nun Doğum Günü tiyatro severleri bekliyor.

13 AĞUSTOS / CANIM KARDEŞİM MÜZİKALİ

İstanbul’un en renkli sahnesi MOİ Sahne’de yarın saat 13.00’te sevilen çocuk oyunu ‘Canım Kardeşim Müzikali 2’ izleyiciyle buluşacak. Gergedan Yapım’ın sunduğu oyun; eğlenmek ve güzel zaman geçirmek için sadece bilgisayar oynanmaması gerektiğini anlatıyor. Oyuna Barış Manço karakteri gibi sürpriz tiplemeler de katılıyor. Danslı ve müzikli oyun, çocukların da dahil olduğu bir eğlenceye dönüşüyor. 

12-13 AĞUSTOS / KIRMIZI BAŞLIKLI KAZ

Trump Alışveriş Merkezi’nin çocuk katı Trumpland’de bu hafta sonu da birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenleniyor. Çocuklar bu hafta sonu ‘Ahtapot Magnet Atölyesi’ ile rengarenk magnetler tasarlayacak, birbirinden eğlenceli tiyatro oyunları izleyerek keyifli bir hafta sonu geçirebilecekler. Bugün Kırmızı Başlıklı Kaz, yarın ise Uçan Adam adlı tiyatro oyunları her iki gün de saat 13.00’da sergilenecek.

FESTİVAL RUHU ÇANAKKALE’DE ATIYOR

Çanakkale Belediyesi tarafından 54’üncü kez düzenlenen Uluslararası Troia Festivali bu yıl “Ey Özgürlük” sloganıyla 13 Ağustos’a kadar ziyaretçilerini bekliyor. 1963 yılından beri her yıl düzenlenen Uluslararası Çanakkale Troia Festivali, Barışın Kenti Çanakkale’nin keyifli atmosferini daha da eğlenceli hale getirecek. Gece-gündüz yoğun programıyla kentin nabzını tutacak festival kapsamında Halk Bahçesi, Yazar Sanatçı Evi ve Seramik Müzesi’nde söyleşi ve sergiler düzenlenirken, tiyatro oyunları da seyircileri ile Amfi Tiyatro’da buluşuyor.

15 AĞUSTOS / PLAZALAR ARASINDA HASAT ŞENLİĞİ

Akmerkez’in EkBiçYeİç işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘terasta tarım’ projesinin ilk büyük hasadı 15 Ağustos Salı günü yapılıyor. Taze toplanmış meyve-sebzeler ile yapılan yiyeceklerin ikram edileceği etkinlikte gün boyu müzik, bahçe turları ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. 18:00’de başlayacak etkinlikte misafirler ikramlarla birlikte çimler üzerine serilen örtülerde piknik yapabilecek. Üçgen Teras’ta gerçekleşecek etkinliğe katılım ise ücretsiz. 

14-15 AĞUSTOS / Müzikli Sofralar

Bodrum Müzik Festivali ‘Müzikli Sofralar’ tadım akşamlarında klasik müzik eşliğinde lezzet meraklılarını ağırlayacak. Mezzaluna Palmarina Bodrum’da 14 Ağustos Pazartesi ve Kitchenette Palmarina Bodrum’da 15 Ağustos Salı akşamı da gerçekleşecek Etkinliklerinde Denizatı grubu performans sergileyecek.

MEKAN

LEZZET DURAĞI  

Birbirinden farklı lezzetleri menüsünde biraraya getiren Nelipide; yaz tatilini İstanbul’da geçirmeyi tercih edenlere özel bir menü sunuyor. Manzarasıyla herkesi büyülen Ordu’nun Boztepe ilçesinden ismini alan Boztepe Kebabı, ağızda lokum gibi dağılan Lokum Bonfile’nin yanı sıra kuzu eti, patates, patlıcan, yoğurt ve tereyağın harmonisiyle ortaya çıkan Kebabi ile Nelipide; herkesin midesini bayram ettiriyor.

YAZIN TADINI ÇIKARIN

Etkileyici manzarası ve şık atmosferiyle The Grand Tarabya, yaz boyu içinizi ferahlatacak içecekleriyle serin ve keyifli bir yaz vaat ediyor. Otel bünyesinde hizmet veren The R.e.a.d Cafe, Brasserie Restaurant, ve Diba Bar, lezzetli bir tadım keyfi yaşatacak soğuk içecekleriyle boğaz manzarasına karşı yaz aylarının tadını çıkarmaya davet ediyor.