18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Bu hafta ajandanızı bu sayfaya bakmadan doldurmayın. Şehrin sınırlarından uzaklaşmamış olanlar, sıcak havada içinizi ısıtacak birçok etkinlik sizi bekliyor.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 19 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

19 AĞUSTOS / MEHMET ERDEM RÜZGARI

İzmir Optimum Açık Hava Konserleri’nde bu hafta Herkes Aynı Hayatta, Hiç Konuşmadan ve Hepsi Benim Yüzümden adlı albümleriyle müzik listelerinden düşmeyen Türk pop müziğin yetenekli ismi Mehmet Erdem şarkılarını seslendirecek. Bu akşam saat 18.30’da başlayacak konserde Mehmet Erdem büyülü yorumuyla müzikseverlerle buluşacak.

25 AĞUSTOS / TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI SAHNEDE

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, aralarında Berlin, Prag ve Verona gibi şehirlerin de bulunduğu Avrupa turnesine çıkmadan önce Türkiye’deki tek konserini 25 Ağustos’ta Zorlu PSM’de verecek. Deutsches Sinfonie Orchester Berlin’in başkemancılarından Hande Küden’in solist olarak yer alması ve Özkan Manav tarafından Ali Ekber Çiçek’in icrasından esinlenilerek ustalıkla orkestraya uyarlanan Haydar Haydar türküsünün seyirciyle buluşması, bu konserin en ilgi çekecek yönlerinden. 

23-27 AĞUSTOS / YILIN EN BÜYÜK YERLİ FESTİVALİ’NE GERİ SAYIM BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl 75 sanatçı ve 150.000’den fazla müzikseveri ağırlayarak Türkiye müzik tarihine damga vuran Zeytinli Rock Festivali, bu yıl da yine Umut Kuzey’in önderliğinde yüzde 100 müzik ve eğlence mottosuyla 23 -27 Ağustos tarihlerinde her zamanki yerinde gerçekleşiyor. Şebnem Ferah, Pentagram, Mabel Matiz, Mavisakal, Teoman, maNga ve Athena ve daha nicelerini dinlemeye hazır mısınız…

22 AĞUSTOS / ÇOCUKLUĞUMDAKİ YAZ

Ziyaretçilerini, çocukluk anılarındaki yazlara doğru zaman yolculuğuna çıkarmayı amaçlayan My Childhood in Summer/Çocukluğumdaki Yaz sergisi Emaar Square Mall’da 22 Ağustos’ta açılıyor. Sergide, Derin Mermerci, Elvin Levinler, Nevşin Mengü, Pınar Sabancı, Şirin Ediger, Tuba Ünsal, Umut Eker ve Yağmur Kızılok’un yaz aylarında çekilen çocukluk fotoğrafları, özel enstalasyonları, video çalışmaları ve hatta heykelleriyle ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkarıyor.

KEŞFETMENİN TAM ZAMANI

Pera Müzesi, sanatseverleri Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonlarından derlenen, 17. ve 19. yüzyıl elçi ve ressamlarını tanıtan Kesişen Dünyalar, Osman Hamdi Bey; 4000 yıllık ticaret ve bilim tarihine ışık tutan Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri;  Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramikleri sergilerine bekliyor. 

19-20 AĞUSTOS / SPORTMEN KRAL

Trumpland’de bu hafta sonu da birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenleniyor. Bugün, Her Şey Elimizde, yarın ise Sportmen Kral adlı tiyatro oyunları her iWii Sahnesi’nde saat 13.00’da sergilenecek. Ardından atölyede, çocuklar 14.00-17.00 saatleri arasında rengarenk rüzgar çanları tasarlayacaklar. 

19-20 AĞUSTOS / GOLF TUTKUNLARI BODRUM’DA BULUŞUYOR

Turkcell Platinum bu hafta sonu golfe gönül verenleri Bodrum’da bir araya getirecek. İki gün boyunca 100’ü aşkın golfcünün yarışacağı turnuvada Erkekler A-B-C ve Kadınlar A-B ile Gençler olmak üzere altı ayrı kategoride mücadele var.

19 AĞUSTOS / MÜZİK VE DANSDOLU GÜN BATIMI

Red Bull Music Academy Sunset; yerli melodileri kendine has tarzıyla harmanlamasıyla tanınan Kaan Düzarat, house ve disco müziğin sevilen DJ’lerinden Tufan Demir’i hayranlarıyla buluşturuyor. Etkinlikte ayrıca The Guardian gazetesinin  ‘DJ dünyasınının Venus Williams’ı’ olarak lanse ettiği Ewan Pearson ve de az bilinen sample’ları gün yüzüne çıkartmalarıyla tanınan İngiliz ikili Psychemagik, Burgazada Peyote Cennet Bahçesi’nde müzik ziyafeti çekecek. Bugün saat 18:00’da başlayacak etkinlikte misafirler birbirinden güzel ritimlerle gün batımının tadını çıkarabilir.

MEKAN

BOĞAZDA KAHVALTI KEYFİ

İstanbul Anadolu yakasının cazibe merkezi Çengelköy’de dünya mutfağı, brasserie, restoran ve kafe konseptiyle hizmete giren Beyaz Bosphorus, misafirlerine yalı konforunda kahvaltı deneyimi yaşatıyor. Mersin’de özel olarak hazırlanan doğal ve ev yapımı reçeller, Şile bahçelerinden gelen doğal sebzeleri ve yumurtalar, kasapta titizlikle hazırlanan şarküteri ürünler ve birbirinden özel lezzetler misafirleri bekliyor.

BAL, ENGİNAR KARADUT VE ÇİLEK

Yerel güzeldir, sunum özeldir mottosuyla yola çıkan Delimonti, doğrudan yerli üreticilerden tedarik ettiği doğal ve özel ürünleri menüsünde ve gastronomi marketinde meraklılarıyla buluşturuyor. Aynı zamanda bu ürünlerin tedariği ve üretimine dair keyifli bir mini video serisi de hazırlayan Delimonti ekibi; mevsimsel lezzetlere dair detayları sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaşmaya devam ediyor. Ağustos ayının yıldızları ise bal, enginar, karadut ve çilek…