25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Kültür sanatla dolu bir hafta daha sizleri bekliyor. Tahir ile Zühre müzikalinden İskender Paydaş konserine, tiyatro oyunlarından sergilere kadar birçok etkinlik kapılarını açıyor. Kışın etkisini göstermeye başladığı şu günlerde ajanda sayfasına bakmadan geçmeyin.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 9 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

7 ARALIK-7 OCAK / MADDENİN MERKEZİNE YOLCULUK 

21’inci yüzyılın en özgün ve en ilginç sanatçısı olarak adlandırılan Yücel Dönmez “Deepizm” adlı sergi ile 7 Aralık-7 Ocak tarihleri arasında Türker Art’ta sanatseverlerle buluşuyor. Yücel Dönmez, maddenin merkezine yolculuk anlamını taşıyan Deepizm sergiyle görülmeyen dünyayı sürekli tasarlıyor ve sanatseverlere estetik değerlerle yüklü eserler sunuyor.

9 ARALIK / ZAMANSIZ ŞARKILAR SENFONİK ORKESTRA

Pop-rock yorumuyla dikkat çeken Zamansız Şarkılar Senfonik Orkestra, bu akşam Volkswagen Arena’da müzikseverlerle buluşacak. İskender Paydaş imzalı, müzik tarihinin iz bırakan parçalarını yorumlayacak olan orkestra, Fatih Erkoç, Haluk Levent ve Ceylan Ertem gibi konuk sanatçıları da ağırlayacak.

12 ARALIK / PAKET SERVİS

Genç oyuncular Ceren Kaplakarslan, İlkem Ulugün ve Cengiz Orhonlu’nun birlikte rol aldığı, Onur Şenay’ın yönetmenliğini üstlendiği Paket Servis; erkeklerden intikam almak isteyen iki genç kızın ve ilk kurbanlarının eğlenceli hikâyesini tiyatro sahnesine taşıyor. Eğlenceli ve hareketli hikâyesiyle tek perdelik Paket Servis oyununun; 12 Aralık 2017, Salı akşamı saat 20.30’da Gayrettepe KATS Sahne’de.

12-13 ARALIK / CEMAL REŞİT REY’DE MÜZİK ZİYAFETİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu, konserlere evsahipliği yapıyor. Kuruluşunun 100. Yılında Darülelhan  programı, 11 Aralık’ta, Hülya Süer, Türk Halk Müziği resitali ile 12 Aralık’ta, Serap Çiftçi, “Yûnus Emre Aşka Yolculuk” konser programıyla 13 Aralık’ta sahnede olacak.

14 ARALIK / ÇOCUĞUNUZLA İLETİŞİM KURMANIN YOLLARI

Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden Klinik Psikolog Dr. Ayşe Bombacı  ‘Çocuklarda Olumsuz Davranışları Değiştirmek’ isimli söyleşi ile 14 Aralık Perşembe günü KidZania Anneleri ile bir araya gelecek. Bombacı, saat 13.30’da başlayacak söyleşisinde annelere çocuklarında gözlemledikleri olumsuz davranışlara nasıl müdahale edebileceklerini, çocuklarını nasıl yönlendirebileceklerini aktaracak.

OSCAR AND THE WOLF GELİYOR

Geçtiğimiz yıl Volkswagen Arena’nın etkileyici akustik atmosferinde gerçekleştirdiği şovla dikkat çeken Oscar and the Wolf, 2 Mart 2018’de İstanbul’a geliyor. Belçikalı indie pop grubu konserinin erken dönem avantajlı biletleri Aralık ayından itibaren Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden satışta.

17 ARALIK / ANATHEMA’DAN TÜRKİYE TURNESİ

Bu yıl yayınladıkları 11’inci albümleri The Optimist ile isimlerinin en beklenmedik, karanlık ve deneysel yönlerini açığa vuran ambient rock topluluğu Anathema, Avrupa turnesinin hemen sonrasında, özel bir sevgiyle bağlı oldukları ülkemiz müzikseverleriyle buluşmak üzere 16 Aralık Cumartesi günü İzmir Arena’da, 17 Aralık Pazar günü Volkswagen Arena’da ve 18 Aralık Pazartesi günü Jolly Joker Ankara’da sahnede olacak.

KADIN AKLI, ERKEK AKLI

Mall of İstanbul’da yer alan MOİ Sahne’de yarın saat 13.00’da çocuk oyunu ‘İbi Baldiyar’da Yeni Serüven’ sahnede olacak. 2015 yılından bu yana TRT Çocuk kanalında yayınlanan ve tüm bölümleri büyük beğeniyle izlenilen çizgi dizi çocuklarla buluşuyor. Yine yarın saat 19.00’da yetişkin komedi oyunu ‘Kadın Aklı, Erkek Aklı’ MOİ Sahne’de sanatseverleri bekliyor.

HER AŞK BİRAZ KOMİKTİR

İnsanlığın varlığından beri hep içinde olunan ama asla çözümü bulunamayan kadın-erkek savaşı. Gerçek aşkı birbirlerinde arayan Hande ve İrfan karakterleri üzerinden aşklarımıza, kavgalarımıza ayna tutarak güldüren bir oyun. Evliliğe giden yolda tüm müdahalelerden etkilenen kahramanlarımız boşanmaya karar verdiklerinde hakim karşısında bir hayat muhasebesine girer. Hande Katipoğlu, İrfan Kang ve Begüm Öner’in başrollerinde yer aldığı oyun, 14 Aralık’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

KALEM UCUNDA SANAT

Kurşun kalem oyma sanatçısı Nihat Özcan yarın kurşun kalem oyma sanatına dair uygulamalı giriş seviyesi ile ilgili bir atölye çalışması gerçekleştiriyor. Bomontiada’da gerçekleşecek olan atölye çalışması saat 14:00’da başlayacak ve 20 kişilik kontenjan sınırı olan atölyeye katılım ise ücretsiz. 

GELENEKSEL MENÜLERE YENİ ADRES

Memnun Döner İskender, Osmanlı tadında hesaplı ve kaliteli menülerin peşinde. Yılların deneyimi ve salatalar eşliğinde, leziz soslarla hazırlanan dönerin tadını yakalayabileceğiniz mekan, Avcılar’daki yeni şubesi ile misafirlerini bekliyor.