17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Haftanın önemli etkinliklerini sizler için derledik. Henüz plan yapmadıysanız seçtiklerimize göz atabilirsiniz. Kültür ve sanat dolu bir hafta geçirmeniz dileğiyle...

MERVE YILMAZ ORUÇ12 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

DANSIN RİTMİ

Osmanlı Saray dansları ile Anadolu’nun farklı bölgelerinin danslarının harmanlanarak çağdaş bir koreografi ile sunulacağı “Dansın Ritmi” gösterisi, Hodjapasha’da sahnelenecek. Bu dinamik dans gösterisi 360 derece görsel efektler altında tarihi atmosferde izleyenleri büyüleyecek. Gösteri, 15 Mayıs Salı günü 20.30’da başlayacak. 

BÜYÜLEYEN ŞEHİR İSTANBUL SERGİSİ

Ressam Memduh Kuzay’ın, tuval üzerine akrilik ve yağlı boya ile yaptığı, İstanbul’un güzelliklerini anlatan ‘Büyüleyen Şehir İstanbul’ sergisi Trump Art Gallery’de açıldı. Kumaş ve kağıt kolajlarını yoğun renk öğeleriyle bütünleştirerek İstanbul kompozisyonları oluşturan Ressam Memduh Kuzay, eserlerinde İstanbul’un güzelliklerine dikkat çekiyor. Sergi 21 Mayıs’a kadar gezilebilecek. 

ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENECEK!

Elemental Wellness Club, bu yaz çocuklara yabancı dil eğitiminin yanı sıra sanat ve sporun iç içe olacağı geniş kapsamlı bir yaz okulu açıyor. Çocuklar zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimine katkı sağlayacak aktiviteler ile eğlenerek öğrenecek. Spor kulübünde, çocuk gelişim uzmanları ve alanında uzman spor antrenörleri eşliğinde çocuklar basketbol, voleybol, dans, judo, yüzme, jimnastik, yoga, drama, resim, müzik ve dil eğitimi alacak. Elemental Wellness Club Yaz Spor ve Eğlence Okulu, 2-10 yaş arasındaki tüm çocukları hafta içi her gün 09.00 ile 18.00 arasında hizmet verecek. 10 kişilik sınıflardan oluşacak eğitim programına ön kayıt yaptırmak için geç kalmayın. 

VADİSTANBUL’DA TARKAN RÜZGARI ESECEK 

Şehrin yaşam merkezlerinden biri olan Vadistanbul AVM, Türk pop müziğinin Megastar’ı Tarkan’ı ağırlayacak. Tarkan, bu akşam 21.00’da hayranlarının karşısında olacak. 7 yıl aranın ardından çıkardığı “10” albümüyle sevenleriyle hasret gideren Megastar, yeni ve eski şarkılarıyla Vadistanbul’da festival alanında vereceği konserle sevenleriyle buluşacak. 

ŞEBNEM FERAH ZORLU SAHNESİNDE

Türk rock müziğinin güçlü sesi  Şebnem Ferah, bu akşam 21.30’da Zorlu PSM’de sevenlerinin karşısında olacak. Bu kaçırılmayacak konserde Şebnem Ferah sevinler şarkılarını müzikseverler için seslendirecek. Zorlu PSM Ana Tiyatrosu’nda gerçekleşecek konserin biletlerini Biletix’ten temin edebilirsiniz. 

GÖNLÜM HEP SENİ ARIYOR

İş Sanat, Türk Halk Müziği’nin değerli sanatçısı ve bağlama ustası Neşet Ertaş’ı özel bir konserle anıyor. Neşet Ertaş’a saygı duruşu niteliği taşıyan Gönlüm Hep Seni Arıyor başlıklı konserde, Ertaş’ın türküleri şef Serdar Yalçın’ın düzenlemeleriyle seslendirilecek. Neşet Ertaş’ın eserleri; soprano Gülbin Günay, Zeynep Halvaşi, tenor Bülent Bezdüz ve bas bariton Zafer Erdaş tarafından seslendirilecek. Konser 18 Mayıs Cuma günü saat 20.30’da başlayacak. 

MEKTUPLARIN DÜNYASI 

Edebiyatçı ve yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu, “Mektupların Dünyası” başlıklı söyleşi programıyla yarın İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gönül dostlarıyla bir araya gelecek. Etkinlik, 18.30’da başlayacak. Etkinlik halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek. 

İRFAN ÖNÜRMEN’İN ‘BODER/SINIR’I SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

İrfan Önürmen’in “Boder/Sınır” sergisi meraklılarını bekliyor. 18 Mayıs’ta Galata Rum Okulu’nda açılacak sergi, 30 Haziran’a kadar açık kalacak. Önürmen sergisinde; birçok beton heykelden oluşan çadır kent enstalasyonu kurar ve sadece hayatını değil hatıralarını da bırakıp ona kucak açan yeni bir toprağa kaçmak zorunda kalan sığınmacının durumunu sorguluyor.

TÜRKİYEM’İN ŞAİRİ DİLAVER CEBECİ’Yİ ANMA PROGRAMI

Türk Edebiyatı Vakfı ile İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, sözlerini yazdığı “Türkiyem” şarkısı ile gönüllere taht kuran ve millî, dinî, tarihî motiflerle bezeli lirik şiirleriyle tanınan Dilaver Cebeci’yi vefatının 10. yılında özel bir etkinlikle anacak. Türk Edebiyatı Vakfı’nda bugün gerçekleşecek program, 13.00’da başlayacak. Panele; Dilaver Cebeci’nin kızı Aspay Cebeci Şener de katılacak.

NURETTİN TAŞKESEN NEKBE’Yİ ANLATACAK

Yüzyıllık Hasret Kudüs 1917 kitabının yazarı Nurettin Taşkesen, yeni romanı Nekbe ile Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde okurlarıyla bir araya gelecek. Program, bugün Kızlarağası Medresesi’nde 14.00’da başlayacak. Nekbe adlı kitabında Taşkesen, 750 bin Filistin halkının 15 Mayıs 1948’den sonra yaşadığı haksızlığı, kendi ülkesinde mülteci duruma düşmesini ve yaşadığı felaketi belgelerle ele aldı. Taşkesen, programın ardından dinleyicilerin konuyla ilgili sorularına cevap vererek kitaplarını imzalayacak.