18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Yaz tatilini eğlenceli ve kültür-sanat dolu günlerle geçirmek isteyenler için haftanın önemli etkinliklerini derledik. Konserden tiyatroya, sergiden çocuk oyunlarına kadar birçok program sizleri bekliyor. Yerinizi ayırtmayı unutmayın...

MERVE YILMAZ ORUÇ14 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

DATÇA’DA KENAN DOĞULU RÜZGARI ESECEK

Kenan Doğulu, Temmuz ayında yayınlanacak yeni albümünde yer alan pop, elektronik, etnik ve house tarzlarını birleştiren yepyeni şarkılarını, en sevilen hitleriyle birlikte seslendirerek, müthiş sahne enerjisi ve Türkiye’nin en iyi müzisyenlerinden oluşan orkestrası ile hayranlarına sürprizlerle dolu bir yaz yaşatmaya hazırlanıyor. Doğulu, 

20 Temmuz Cuma günü 21.15’te Datça Amfi Tiyatro’da olacak. 

LEVENT YÜKSEL HARBİYE’DE

Levent Yüksel, 19 Temmuz Salı günü İBB Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde hayranlarıyla bir araya gelecek. Sevilen şarkılarını seslendirecek olan sanatçı, 21.15’te sahnede olacak. Biletler, Biletix’te...

BODRUM YAZ KONSERLERİ BAŞLIYOR

Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleşen yaz konserlerinde bugün Funda Arar sahnede olacak. Sevilen şarkılarını seslendirecek olan sanatçı, 21.15’te hayranlarıyla bir araya gelecek. 

20 Temmuz Cuma günü ise Inna, 21.15’te müzikseverlerin karşısına çıkacak. Bu kaçırılmayacak konserler için yerinizi önceden ayırtmayı unutmayın. 

CAN ERİK

Nami Esatgil’in yönettiği Can Erik oyunu, izleyicisiyle buluşuyor. Kayserili salam, sucuk, pastırma tüccarı Mülayim ve eşi Oya, evlerine yüzsüzce yerleşen Can Erik’i kovmak için uğraşırlarken bir yandan da oyuncu olma meraklısı yan komşu Sabriye’nin anlamsız girişleri ile oyun bir kahkaha tufanına dönüşür. Murat Tavlı, İpek Tanrıyar, Nami Esatgil ve Efsane Geçen’in rol aldığı oyun, 19 Temmuz Perşembe günü Ayvalık Amfi Tiyatro’da 21.30’da başlayacak.

EGE İLE GAGA MÜZİKALİ

TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmi Ege ile Gaga, İstanbul Temaşa Tiyatrosu’nun prodüksiyonu ile bu kez bir tiyatro oyunu ile karşınızda olacak. Doğa Dedektifleri Ege ile Gaga yeni bir macera peşindeler. Ay’a gitmeyi planlayan ikili bazı zorluklarla karşılaşacaklar. Bakalım sorunları çözüp Ay’a gidebilecekler mi? Bilal Aydoğdu’nun yönetmenliğini üstlendiği oyun, 18 Temmuz Çarşamba günü Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda 20.00’da sahnelenecek.   

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’NDEN YAZ SERGİSİ

Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, 2017-2018 akademik yılı içinde öğrencileri tarafından hayata geçirilen projeleri, “Yaz Sergisi” ile sanatseverlerin beğenisine sundu. Üniversitenin Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Tiyatro ve Mimarlık bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin yıl boyunca yaptığı çalışmaların yer aldı sergiyi, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde 17 Eylül 2018’e kadar gezilebilirsiniz.

İSTANBUL KİDS FASHİON BAŞLIYOR

İstanbul Kids Fashion -Uluslararası Anne Bebek Çocuk Ürünleri- Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı, 17-20 Temmuz’da İstanbul Fuar Merkezi’nde 35’inci kez kapılarını ziyaretçilere açıyor. İstanbul Kids Fashion; bebek giyim, çocuk giyim, abiye giyim, mobilya ve ev tekstili, ayakkabı, çorap, çamaşır ve aksesuarları alanında faaliyet gösteren 200 marka ile 80 ülkeden 4 bin 500’ün üzerinde profesyonel ziyaretçiyi dört gün süreyle aynı çatı altında bir araya getirecek. 

ÇOCUKLAR RAFADAN TAYFA İLE BULUŞUYOR

Çocukların ilgi ile izlediği ekranların sevilen çizgi filmi Rafadan Tayfa’nın kahramanları İstMarina Alışveriş Merkezi’nde miniklerle buluşuyor. Dün başlayan etkinlikler bugün ve yarın devam edecek. Rafadan Tayfa etkinliği kapsamında; Rafadan Tayfa maskotları, söyleşiler, oyunlar, sahne şovları ve daha birçok sürpriz ile çocuklar unutulmaz anlar yaşatacak. Rafadan Tayfa’nın karakterleri Akın, Kamil, Hayri ve Mert ile eğlenecek olan çocuklar, söyleşiler sayesinde öğretici aktiviteler gerçekleştirecek.

HAZER AMANİ İLE SOKAK LEZZETLERİ

“En Yaratıcı Şef” ödülünün sahibi Hazer Amani, sokak kültürünün vazgeçilmeyen lezzetleriyle ilgili tüm deneyimlerini, 18 Temmuz Çarşamba günü Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi – USLA’da düzenlenecek “Hazer Amani ile Sokak Lezzetleri” Workshop’unda paylaşacak. Hazer Amani, 19.00 ila 23.00 arasında gerçekleşecek workshopta; Kokoreç, Sloppy Joe Burger, Taco ve İspanyolların imza tatlısı Churros’un yapımını anlatacak. Katılım ücretli.

KIRKLARELİ’DE JAZZ ŞÖLENİ

Kırklareli Belediyesi, üç ünlü Jazz sanatçısını aynı sahnede buluşturuyor. Kırklarelili jazz sanatçısı Can Tutuğ’un ev sahipliği yapacağı konserde sanatçıya Ozan Musluoğlu ve Ferit Odman eşlik edecek. Ünlü jazz sanatçılarının sahne alacağı konser, 17 Temmuz Salı günü Sabahattin Ali Sokağı’nda 21.00’da başlayacak. Vibrafonda Can Tutuğ, kontrbasta Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Odman’ın yer alacağı konser dinleyicilere keyifli bir akşam yaşatacak.

EDA ÖZBEKKANGAY İLE EBRU ATÖLYESİ

İstanbul Tasarım Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Eda  Özbekkangay ile Ebru Atölyesi programı başladı. 29 Eylül’e kadar devam edecek programda dersler cuma günleri 16.30 ila 18.30 arasında yapılıyor. Hafta sonu katılım için de kayıtlar devam ediyor. Ebru sanatı, özel olarak hazırlanmış yoğun kıvamlı suyun yüzeyine, boyaların yayılması ve farklı dokularda dağılması temeliyle uygulanan en eski Türk kağıt süsleme sanatlarından biridir. Ebru yaparken gönlünüzde ne varsa suya düşer ve su yüzeyine nakış nakış işlenir. 

ROBERT PLANT EFSANESİ SAHNEDE 

Kuşaklar boyu koruduğu yenilikçi müzikal tavrı ve izleyiciyi adeta hipnotize eden sahne duruşuyla Robert Plant, grubu The Sensational Space Shifters eşliğinde, 25. İstanbul Caz Festivali programı kapsamında karşınızda olacak. Zeppelin’in efsanevi sesi ve rock tarihinin tartışmasız en muazzam vokal ve topluluk liderlerinden Robert Plant, 

17 Temmuz Salı günü 21.00’da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde sevenleriyle buluşacak. Plant’in son albümü Carry Fire’dan da şarkılar dinleyeceğiniz bu konseri kaçırmayın. 

TEMEL İLE FADİME

Senaryosunu Yılmaz Okumuş’un yazdığı, Seymen Aydın ve Buse Sinem İren’in, Temel ile Fadime’yi canlandırdığı Evli ve Zavallı “Temel ile Fadime” oyunu, kadın-erkek sorununu mizahi bir dille ele alıyor. Önce Taş Devri’ndeki homosapiens Temel ve homosapiens Fadime’yle tarihteki ilk kadın erkek çatışmasını görüp, günümüzde ve 2300 yılındaki Temel ile Fadime’yle bu çatışmanın nasıl ve neye dönüştüğü anlatıyor. Oyun, 17 Temmuz Salı günü 21.00’da Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

ŞİMDİ VE BURADA

Galeri 5, sanatçı Dila Yumurtacı’nın kişisel sergisi “Şimdi ve Burada”ya ev sahipliği yapıyor. Dila Yumurtacı “Şimdi ve Burada” isimli ilk kişisel sergisinde içeri/ dışarı olan, beden/ beden dışı ve bilinç/bilinç dışı ikilemleri üzerinden zaman, beden ve zihin ilişkilerini sorguluyor. Ölümlüğün bilincinde insan akıp giden zamanla hep yarış halindedir: bedeni, bir şeyleri kaçırma korkusuyla hareket halindeyken zihni ise pişmanlıkları, gelecek planları ve korkuları arasında mekik dokur. Bu ilginç sergiyi 28 Eylül 2018 tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

AÇIKÇA GİZLİ OYUN

Kadir Has Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Galeri KHAS, Daron Mouradian’ın ‘Açıkça Gizli Oyun’ isimli sergisine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Sanatçının Türkiye’deki ilk kişisel sergisi olan “Açıkça Gizli Oyun”un küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman üstleniyor. Sergi, 15 Ağustos Çarşamba gününe kadar Galeri KHAS’da ziyarete açık olacak. 

YEŞİLÇAM AKŞAMLARI

İBB, Yeşilçam Film Günleri Programı kapsamında unutulmaz Yeşilçam filmlerini seyirciyle buluşturmaya devam ediyor.  Topkapı Kültür Parkı’nda yer alan Amfi Tiyatro’da yapılan gösterimler 21.30’da başlıyor. Bugün, 1974 yapımı bir Ertem Eğilmez filmi olan Köyden İndim Şehire filmi gösterilecek. Şener Şen, Ayşen Gruda ve Adile Naşit’in oynadığı Namuslu filmi ise 20 Temmuz Cuma günü seyredilebilecek.

ULUSLARARASI DARBE İLE MÜCADELE VE15 TEMMUZ SEMPOZYUMU

Türkiye Hukuk Platformu, Uluslararası Hukukçular Birliği, Anayasa Hukukçuları Derneği, Türkiye Adalet Akademisi ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Uluslararası 2. Darbe İle Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu”, 16 Temmuz Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Dünyadan ve Türkiye’den akademisyen, gazeteci, siyasetçi ve sivil toplum temsilcilerinin katılacağı sempozyumda, “Darbe girişimlerinin başarılı ya da başarısız olma sebepleri, darbelerin arkasındaki dış siyasi etkiler, İslam dünyasında demokrasi umutları ve darbeler, darbe tasarımında rol oynayan aktörler, darbesiz bir gelecek için darbe yargılamaları ve darbe dinamiklerinin ortadan kaldırılması” gibi konular konuşulacak. Sempozyum, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Salonu’nda 09.00’da başlayacak. Program, halka açık olacak.