23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Türk müziğinin sevilen isimlerinin konserleri, usta oyuncuların tiyatro oyunları, yetişkin ve çocuklar için öğretici atölyeler ile bu hafta dopdolu. Etkinlikten etkinlik beğenin. Ajandamıza göz atmadan plan yapmayın...

MERVE YILMAZ ORUÇ21 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

BOĞAZİÇİ KITALARARASI YÜZME YARIŞI BAŞLIYOR

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Samsung işbirliğiyle düzenlenen ve dünyada iki kıta arasında yapılan tek yüzme yarışı olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 30. yılında rekor bir katılımla İstanbul Boğazı’nda gerçekleşecek. Yarın düzenlenecek yarışa 55 farklı ülkeden 2 bin 400 kişi katılacak. 14 yaşından 88 yaşına kadar birbirinden farklı yaş gruplarındaki sporcularıyla renkli görüntülere sahne olacak yarış, sürpriz konukları ve Kuruçeşme Parkına kurulacak etkinlik alanları ile de ziyaretçilerine keyifli bir hafta sonu yaşatacak. Etkinlikler, bugün başlıyor. Sporcular Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’ndan gemiyle Kanlıca Vapur İskelesi’ne götürülecek. Yarış, aynı noktaya geri yüzülerek Kuruçeşme Cemiz Topuzlu Parkı’nda son bulacak. 

ÖLÜ’N BİZİ AYIRANA DEK

Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu’nun oynadığı Ölü’n Bizi Ayırana Dek adlı tiyatro oyunu, 24 Temmuz Salı günü Denizli Açıkhava Tiyatrosu’nda 22.00’da sahnelenecek. Cansu ve Serdar, evlilik hayatı canlarına tak etmiş ve boşanmaya karar vermiş bir çifttir. Boşanmadan bir gece önce kendileri için düzenlenen bir kutlama partisine katılırlar. Parti sabahında Cansu ve Serdar’ı bekleyen bir  sürpriz vardır. Salondaki kanepede uzanmakta olan ceset ile ne yapacaklarını bilemezler. 

VAN GOGH

On sezondur seyirciden büyük beğeni alan Hakan Gerçek’in Van Gogh adlı oyunu, 25 Temmuz Çarşamba günü 21.00’da Ayvalık Amfi Tiyatro’da sahnelenecek. Van Gogh’un yaşadıklarına, resme başlayışından intiharına kadar geçen süreye tanık olmak isterseniz Hakan Gerçek’in etkileyici performansını kaçırmayın.

BİR ZAMANLAR GAZİNO’DA

Haldun Dormen’in kaleminden çıkan ve aynı zamanda başrolünü de üstlendiği Bir Zamanlar Gazino’da oyunu, Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatrosu’nda tiyatroseverler ile buluşacak. Yıllar önce yaptıkları oyunlarla izleyenleri kırıp geçiren iki eski komedyenin şöhreti artık geçmişte kalmıştır. O dönemde aralarında yaşanılan problemden dolayı yolları ayırmışlar. Ta ki günün birinde gelen teklife kadar. Bu iki eski dost aralarındaki husumeti çözüp, tekrar şöhrete kavuşabilecekler mi? Oyun, 25 Temmuz Çarşamba günü 21.00’da başlayacak.

KONSER

ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENECEK 

MetroCity Alışveriş Merkezi, 31 Ağustos’a kadar devam edecek olan Yaz Okulu ile tüm çocukları sanata ve eğlenceye davet ediyor. Hafta içi Resim-Heykel sanatlarına ilişkin eğitici atölye programlara katılacak olan minikler, hafta sonları da birbirinden eğitici tasarım atölyelerinde yeteneklerini keşfedecekler. Etkinliklere katılım, ücretsiz.  

ÇOCUK

KÜÇÜKLERE BÜYÜK EĞLENCE ZORLU’DA

Birbirinden eğlenceli oyunlar oynamaları ve kendilerine özgü tasarımlar yapıp yaratıcılıklarını geliştirmelerini sağlamak amacıyla Zorlu Center, minik katılımcılarını atölyelere bekliyor. Hafta sonu saat 13.00 ila 15.00 arasında gerçekleşecek etkinlikler, Çocuk Etkinlik Alanı’nda olacak. Bugün, “Yelpaze Boyuyoruz” yarın ise “Safari Hayvanları Boyama” atölyesi yapılacak. 

ARP’IN TINISINDA

Şirin Pancaroğlu, Arp’ın Tınısında adlı programı ile 25 Temmuz Çarşamba günü Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde 21.30’da sanatseverlerin karşısında olacak. Sanatçıya konserde, soprano Ece İdil eşlik edecek.  

DUMAN’LI BİR AKŞAM

Türkiye’nin en sevilen rock gruplarından biri olan Duman, yaz konserleri kapsamında Altınoluk Amfi Tiyatro’da olacak. Konser, bugün 21.15’te başlayacak.

VADİSTANBUL’DA BU HAFTA  

Vadistanbul AVM’de bulunan Jolly Joker bu hafta, Türk Müziği’nin sevilen sanatçıların Hakan Altun ile Mor ve Ötesi grubunu sahnesinde ağırlayacak. Altun, bu akşam 22.00’da hayranlarının karşısında olurken, Mor ve Ötesi 27 Temmuz Cuma günü 22.00’de sevenleriyle buluşacak.  Biletleri, Biletix ve Vadistanbul’daki Jolly Joker bilet satış noktalarından temin edilebilirsiniz.

STEVEN WİLSON İSTANBUL’DA

Progresif rock için bahşedilmiş dehalardan biri olarak gösterilen Steven Wilson, yarın Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahne alacak. Bu etkileyici konser, saat 20.00’de başlayacak.

TEOMAN’LA YAVAŞ YAVAŞ

Rock müziğinin sevilen sanatçılarından Teoman, Bostanlı Suat Taşer’de hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Konser, 26 Temmuz Perşembe günü 21.00’da gerçekleşecek. Yerinizi ayırtmayı unutmayın...

ATÖLYE

METAL KİLİ ATÖLYESİ

Metal Kili’ni ilk kez duyanlar ya da daha önce duymuş ama tanışma ve uygulama yapma imkânı bulamamış olanlar! İşte bu tek günlük atölye programı ile metal kilinin sırrını öğrenebilir, kendi tasarladığınız takıyı aynı gün içersinde gerçeğe dönüştürebilirsiniz. FatmaNur Bayrak ile Metal Kili Atölyesi bugün, 11.00 ila 16.00 arasında İstanbul Tasarım Merkezi’nde gerçekleşecek.  

KİTAP

AYNI AĞACIN KOMŞULARI

Yeni okuma-yazma  öğrenecek çocuklarınız için bir kitap tavsiyesi de bizden.. Nursel Erdoğan’ın kaleme aldığı Aynı Ağacın Komşuları çocuk kitabı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı. Kitap, Seçil Çokan’ın resimleriyle şenleniyor. “Doğa bahara uyanırken, bütün hayvanlar kovuğundan, ininden, yerin altındaki yuvasından çıkarken ormandaki yaşlı meşe ağacında sıra dışı bir hareketlilik göze çarpar. Meşe ağacına yuva yapmaya gelen yeni bir komşudur bu. Ama onu dostça karşılamayan bir zorba çıkacaktır karşısına... Peki, bu haksızlığa karşı çıkan kimse olmayacak mıdır?”