19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Kültür sanat etkinlikleriyle dolu bir hafta daha... Tatilinizi eğlenceli kılacak çeşitli konser ve sergi programları, tiyatro ve film gösterimleri ile çocuklarınızın gelişimine katkı sağlayacak etkinlikleri sizler için derledik. Henüz plan yapmadıysanız ajandamıza göz atmayı unutmayın...

MERVE YILMAZ ORUÇ28 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

MABEL MATİZ İLE YAZ AKŞAMLARI

Kendine özgü tarzı ve farklı yorumuyla büyük beğeni toplayan Mabel Matiz, hem yeni albümünden hem de eski albümlerinden şarkılarla müzikseverler ile buluşuyor. Mabel Matiz, 1 Ağustos Çarşamba günü 21.15’te Ayvalık Amfi Tiyatro’da 3 Ağustos Cuma günü 21.15’te Altınoluk Amfi Tiyatro’da olacak. 

TÜRK ROCK’ININ EN İYİLERİ BULUŞUYOR

Şehrin karmaşasından uzaklaşarak, denizin ve ormanın birbirini kucakladığı Yalova’nın en güzel sahilinde müthiş bir müzik festivali gerçekleşecek. 02-05 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Yalova Müzik Festivali, Türk rock ve alternatif müziğin en iyilerini bir araya getirecek. 2 Ağustos Perşembe akşamı muhteşem bir parti ile açılacak ve üç gün boyunca devam edecek programda 30’a yakın performans ve eğlenceli etkinlikler gerçekleşecek. Festivalde; 4 Ağustos Cumartesi günü Şebnem Ferah, 5 Ağustos’ta da Teoman sahne alacak. 

GÖKHAN TÜRKMEN’Lİ BİR AKŞAM

Kendine özgü tarzıyla pop müziğinin güçlü isimlerinden başarılı sanatçı Gökhan Türkmen, dördüncü stüdyo albümü Sessiz’deki şarkıların yanı sıra eski şarkılarının da bulunduğu geniş repertuvarıyla, Armada Jolly Joker sahnesinde olacak. Konser bugün, 21.00’da başlayacak.

GÖKSEL RÜZGARI ESECEK

Türk müziğinin sevilen sanatçılarından Göksel, Ayvalık Amfi Tiyatrosu’nda hayranlarının karşısında olacak. Program, 3 Ağustos Cuma günü 21.15’te gerçekleşecek. 

MANGA SAHNEDE

Başarılı grup maNga, bugün Sanat Performance Açıkhava Sahnesi’nde sizlerle olacak. Sevilen şarkılarını hayranlarıyla beraber seslendirecek olan maNga, 22.00’da sahnede olacak. Biletler, Biletix’te..

ULUSLARARASI DOSTLUK KISA FİLM FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Balkon Film organizasyonunda 14-15-16 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali şartnamesi ve başvuru formu, festivalin resmi internet sitesi “www.dostlukfilmfestivali.com” ile “www.amityfilmfestival.com”da yayınlandı.

Fethi Gemuhluoğlu’nun “İnsana dost olmak, fikre dost olmak, komşuya dost olmak, coğrafyaya dost olmak, tarihe dost olmak, kendi vücuduna dost olmak, görünene ve görünmeyene dost olmak” felsefesinden hareketle yola çıkan “Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali” başvuruları, 15 Ekim 2018 Pazartesi saat 17.00’a kadar devam edecek. 

BU YAZ BİLİNMEYENİ KEŞFEDECEKLER

42 Maslak’ta yer alan Imagineer Kids çocuklar için harika bir tatil planı hazırladı. Birbirinden farklı etkinliklerin yer aldığı Imagineer Kids’de çocuklar en sevdiği Cartoon Network karakterleri ile hem eğlenecek hem de öğrenecek. Türkiye’nin ilk deneyimsel çocuk eğlence ve kültür merkezi ‘Imagineer Kids’ Türkiye’de çocuklarla ilk defa buluşan “Cartoon Network Bilinmeyenler Dünyası’’ sergisi ile bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. Sergi, çocuklara günlük ve her zaman karşılaştığımız fakat sebebini bilmediğimiz ilginç bilgileri, eğlenceli bir şekilde deneyimlemelerini sağlayarak öğretiyor. Çocuklar bu sergide bir muz ile DNA’larının yüzde ellisinin aynı olduğunu, saçlarımızın neden beyazladığını, kutup ayılarının aslında siyah olduğunu Ben 10’in, Adventure Time’ın, Gumball’un ve Kafadar Ayılar’ın karakterlerinden öğreniyor.

ÇOCUK KARNAVALI’NDA TİYATRO GÜNLERİ 

Emaar AVM’nin ilk Çocuk Tiyatrosu açıldı. AVM’de gerçekleşen Çocuk Karnavalı kapsamında cuma günleri ve hafta sonu olmak üzere üç oyun çocukları sanat ile buluşturacak. 12 Ağustos’a kadar devam edecek tiyatro günlerinde; Oz Ülkesi Müzikali, Alaaddin’in Sihirli Lambası ve Sindirella gibi eserlerle çocuklara en sevdikleri hikayeler unutulmaz bir görsel şölen ile sunulacak. Oyunlar, cuma günleri 19.00, hafta sonları ise 15.00 ve 18.00’dabaşlayacak. Gelecek programda: Alaaddin’in Sihirli Lambası bugün ve yarın; Oz Ülkesi Müzikali 3-4-5 Ağustos’ta ve Sindirella Müzikali 10-11-12 Ağustos’ta sahnelenecek. Biletleri AVM’nin girişinden temin edebilirsiniz.

ZORLU’DA NOSTALJİYE DOYACAKSINIZ

Sinemaseverlerin yaz sezonundaki yeni buluşma noktalarından biri olan Zorlu PSM Amfi, 25 Temmuz-12 Eylül tarihleri arasında Çarşamba akşamları 20.00’de Yeşilçam film gösterimlerine ev sahipliği yapacak. Programda; 1 Ağustos’ta Gülen Gözler, 8 Ağustos’ta Süt Kardeşler, 15 Ağustos’ta Mavi Boncuk, 29 Ağustos’ta Çöpçüler Kralı, 5 Eylül’de Hababam Sınıfı ve 12 Eylül’de Sev Kardeşim adlı Türk sinemasının kült filmleri yer alacak. 

KENDİSİNE HAS BİR CAZ FESTİVALİ 

Geçen yılın en çok ses getiren kendine has müzik etkinliği Bozcaada Caz Festivali başladı. Bugün ve yarın devam edecek festival, Ayazma’daki Tarihi Manastırın bahçesinde gerçekleşiyor. Etnik, Funk, Balkan, Özgür Caz ve Pop soundlarının canlı performanslarla taçlanacağı Kendine Has Festival’de bu yıl keyifli atölyeler, gastronomi tadımları ve sosyal projeler gibi programlar da düzenleniyor. 

KUZGUN ACAR ANISINA SERGİ 

Geometrik soyut çalışmalarıyla Türkiye heykel sanatında önemli bir yeri olan Seyhun Topuz’un “Kuzgun Acar Anısına” isimli eseri, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) bahçesinde sergilenmeye başlandı. Seyhun Topuz’un, sanatçı Kuzgun Acar’ın ölümünün 40. yılı vesilesiyle restore edilerek 2016 yılında SSM’de sergilenen “Kuşlar - Soyut Kompozisyon”dan ilhamla ürettiği eseri, SSM’de 1 Ekim’e kadar gezilebilecek.

SOKAK LEZZETLERİ KANYON’DA

İstanbul sokaklarını süsleyen tadına doyulmaz meşhur Sokak Lezzetleri üçüncü kez Kanyon’da misafirleriyle buluşuyor. Çiğ köfteden gözlemeye, kokoreçten tavuk pilava kadar herkesin aşina olduğu pek çok sokak lezzetini barındıran etkinlikte bugün son gün. Lezzet tutkunları bu programı kaçırmayın... 

SANAT FİLMLERİNİN YENİ ADRESİ: CİNEMO ART HALL

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin en önemli tarihi yapılarından biri olan Grand Pera bünyesinde bulunan Cinemo Art Hall, başarılı ve ödüllü festival yapımları ile bağımsız filmlerin yeni adresi oluyor. Her hafta değişen programıyla sanat filmlerine ev sahipliği yapan Cinemo Art Hall, sinemaseverlere bu değerli yapımları üstün ses ve görüntü kalitesi ile izleme fırsatını sunuyor. Temmuz ayının son haftasında ise Cinemo Art Hall, 67. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde Katalan yönetmen Carla Simon Pipo’ya En İyi İlk Film Ödülü’nü kazandıran 93 Yazı ve Oscar adayı ödüllü 5 kısa filmin toplu gösterimine ev sahipliği yapacak.

BODRUM BALEYE ‘ZORBA’YLA BAŞLIYOR 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 1-15 Ağustos 2018 tarihleri arasında Bodrum Antik Tiyatrosu’n gerçekleştirilecek. Açılış, 1 Ağustos’ta dünyanın en beğenilen bale eserlerinden biri olan ve 35’ten fazla ülkede sergilenen “Zorba” balesi ile gerçekleşecek. 03 Ağustos’ta İspanya’dan gelen “CastroRomeroFlamenco” topluluğu, kendi müzikleri ve koreografileriyle “Esencıa Flamenca” adlı performanslarını sahneye taşıyacaklar. 08 Ağustos’ta festival, “Viyana Bale Yıldızları Akşamı” ile sanatseverlerin karşısında olacak. Yine klasik bale ile devam eden festival, 11 Ağustos’ta İstanbul Devlet Opera ve Balesi bale sanatçıları tarafından sahnelenecek “Don Kişot” balesi ile sürecek. Kapanış, 15 Ağustos’ta Frida ile olacak. Gösterimler, 21.30’da başlayacak.