20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Bu hafta Kurban Bayramı... Aile ziyaretlerinin ardından bayramı konserler, tiyatro oyunları ve sergilerle geçirmek isteyenler için etkinlikleri derledik. Henüz plan yapmadıysanız seçtiklerimize göz atabilirsiniz.

MERVE YILMAZ ORUÇ18 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

KENAN DOĞULU SAHNEDE

Türk pop müziğinin kıymetli isimlerinden Kenan Doğulu, 23 Ağustos Perşembe günü Kuşadası AVM Amfitiyatro’da sevenlerine unutulmaz bir bayram akşamı yaşatacak. Konser, 21.15’te başlayacak. Yerinizi önceden ayırtmayı unutmayın. 

SERTAB ERENER İLE BAYRAM  

Sevilen sanatçı Sertab Erener, Kurban Bayramı’nın ilk günü 21 Ağustos Salı günü Datça Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak. 21.15’te başlayacak bu konseri kaçırmayın...

GÖKHAN TEPE ALAÇATI’DA  SEVENLERİ İLE BULUŞUYOR

Yorumcu kimliğinin yanı sıra yaptığı besteleriyle de adından söz ettiren Gökhan Tepe, Jolly Joker Alaçatı’da müzikseverlerin karşısında olacak. Programda sanatçı sevilen şarkılarının yanı sıra Dem’li Şarkılar adını verdiği 70 ve 80’li yıllara damgasını vuran pop, arabesk ve sanat müziği eserlerini de seslendirecek. Konser, yarın 23.00’de başlayacak. 

KONRAD RICHTER İLE PİYANO RESİTALİ

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin konuğu dünyaca ünlü piyanist Konrad Richter olacak. Solist, oda müzisyeni ve “Lied” piyanisti olarak Avrupa müzik merkezleri ve festivallerde yer alan sanatçı, 20 Ağustos Pazartesi günü 21.15’te Muğla Antik Taş Ocağı’nda sahnede olacak. 

NASSİF ZEYTOUN HARBİYE’YE GELİYOR

“Manou Sharet”, “Bi Rabbik”, “Nami 3a Sadri” şarkılarıyla adından söz ettiren Nassif Zeytoun, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava sahnesinde hayranlarıyla buluşacak. Konser, 22 Ağustos Çarşamba günü 21.00’da gerçekleşecek. Eğlenceli bir bayram geçirmek isteyenler bu konseri kaçırmayın...

ROCK MÜZİĞİ SEVERLER ZORLU’YA

San Francisco’nun post-milenyum çocukları garage/psych’ın eşsiz isimleri Oh Sees ilk İstanbul konserleriyle 28 Ağustos Salı günü Zorlu PSM Studio’ya gelecek. Bugüne kadar 20 stüdyo albümüne imza atan Oh Sees, garage rock, saykodelik rock, punk rock, art punk ve 1980 sonrası post-punk müzikleri ile dinleyicilere renkli karnavalları anımsatan bir performans sunacak.

BOLLYWOOD DREAMS İLE ŞÖLENE HAZIR MISINIZ?

Bollywood Dreams - Colours of India Dance Show, 24 Ağustos Cuma günü Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’nda sahlenecek. Aşk, Tutku, Hüzün, Kavuşma... Duyguların müzik ve dans ile sanatsal bir şölene dönüşmüş halini izlemeye hazır mısınız?  Genel sanat yönetmenliğini genç koreograf ve dansçı Bahar Aksoy’un üstlendiği Hint müziği ve danslarının, sergileneceği müzikal sanatseverlerle buluşacak. 

15. AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Akbank Kısa Film Festivali, 18-28 Mart 2019 tarihleri arasında 15. kez düzenlenecek. Festival’in en çok ilgi gören ve geçtiğimiz yıl 65 ülkeden toplam 1.342 filmin başvurduğu Yarışma Bölümü için son başvuru tarihi 30 Kasım 2018. Ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek olan 15. Akbank Kısa Film Festivali Yarışma Bölümü’ne başvuran eserler arasında yarışmayı kazanan filmler, festivalin ardından Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversite kampüslerinde düzenlenecek “Ödüllü Filmler Üniversitelerde” etkinliği kapsamında izleyiciyle buluşacak. 15. Akbank Kısa Film Festivali yarışması başvuru formları, Akbank Sanat ya da www.akbankkisafilmfestivali.com ile www.akbanksanat.com adreslerinden temin edilebilir. 

TIPKISININ AYNISI RESİM SERGİSİ

Türkiye’nin önde gelen ressamlarına ait özgün baskı çalışmalarının yer aldığı ‘Tıpkısının Aynısı’ isimli sergi, Trump Art Gallery’de (TAG) sanatseverlerle buluşuyor. Eserlerin küçültülmüş boyutta basılması ile ortaya çıkan çalışmalardan oluşan ‘Tıpkısının Aynısı’ isimli sergi, izleyicisine birbirinden farklı görsel deneyimler yaşatıyor. Burhan Doğançay, Ömer Uluç, Nedim Günsür, İbrahim Balaban, Devrim Erbil, Bedri Baykam, Güngör Taner ve Selma Gürbüz gibi ünlü sanatçıların özgün baskı eserlerinin yer aldığı sergiyi 31 Ağustos’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

GELECEĞİN USTALARI YARIŞIYOR

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Geleceğin Ustaları Yarışması’na başvurular başladı. Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya Hüsn-i hat, ebru, cilt, tezhip, minyatür, çini gibi gelenekli sanatlarda eser verenler katılabilecek. Yeni tasarımları ile geleneği güncelleyerek bugüne taşıyacak genç sanatçıların ortaya çıkmasını amaçlayan yarışmaya son başvuru tarihi 16 Aralık 2018. 

RAFADAN HER NOTADAN 

Rafadan Her Notadan müzikli gösterisi, 21 Ağustos Salı günü Alanya Açıkhava Tiyatrosu’nda 21.00’de gerçekleşecek. Rafadan Her Notadan gösterisi eşsiz rafadan tayfa şarkıları, eğlenceli diyaloglar, interaktif gösteriler ile yine çocukları ve tabii ki büyükleri mutlu edecek.