24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Ajanda da bu hafta

MERVE YILMAZ ORUÇ30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

OTİZMLİ ÇOCUKLARDAN ‘MASUMİYETİN UMUDU SERGİSİ’  

Trump Art Gallery, nisan ayında anlamlı bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Otizmli ve olağan gelişim gösteren çocukların mart ayı süresince Trump AVM’de katıldıkları atölyelerde yaptıkları resimler, 1-30 Nisan tarihleri arasında Trump Art Gallery’de sergilenerek satışa sunulacak. Elde edilen gelirin tamamı, kısa vadede açılması planlanan Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’ne kaynak sağlamak amacıyla Otizm Güçlü Aile Derneği (OGAD)’a bağışlanacak. Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği Masumiyetin Umudu Sergisi, nisan ayı boyunca Trump Alışveriş Merkezi B3 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir. 

PARA ONUN İÇİN HERŞEY: CİMRİ 

Molière’in Cimri’si, Paris’in burjuva kesiminin çılgınlık düzeyine ulaşmış para tutkusunun komedyasıdır. Parayı bütün yaşamsal değerlerin üzerinde tutan, bu yüzden kendi insani özüne ve çevresine yabancılaşan insanın içine düştüğü çelişkileri ve zavallı durumu sergiler. Parayı yaşamın tek ölçü birimi sayan yaşam anlayışına eleştirel bir bakış sunan oyun, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sunumuyla 2 Nisan’da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde 20.00’da sahnelenecek. 

CRR’DE EMEL SAYIN KONSERİ  

Türk müziğinin kadife sesli sanatçısı Emel Sayın, 4 Nisan Perşembe günü İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na konuk oluyor. Kendisiyle özdeşleşen parçaları seslendirecek olan sanatçının konseri, 20.00’da başlayacak. Bu konser kaçmaz… 

ŞEBNEM FERAH ZORLU PSM’DE 

Zorlu PSM, bu hafta da birbirinden renkli etkinliklerle sanatseverlerin buluşma noktası olmaya devam edecek. Türk rock müziğinin güçlü sesi Şebnem Ferah, Atlantis Yapım iş birliğiyle gerçekleştirilen Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında 5 Nisan Cuma günü Zorlu PSM’ye konuk oluyor. Etkileyici sahne performansıyla benzersiz konserlere imza atan sanatçı, 20.30’da Turkcell Sahnesi’nde sevenleriyle buluşacak. 

MAMUT ART PROJECT İLE KÜLTÜR SANAT DOLU BİR HAFTA 

Sanat kariyerinin başında olan bağımsız yeteneklerin çalışmalarını destekleyen ve bu yeteneklerin koleksiyoner, küratör, galeri, kültür-sanat kurumları ve sanatseverlerle buluşmasını sağlayan Mamut Art Project, 3-7 Nisan tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek. Güncel sanatta umut vaat eden sanatçılar için benzersiz bir keşif alanı sunan ve 2015 yılından bu yana Akkök Holding ana sponsorluğunda düzenlenen Mamut Art Project de bu yıl bin 350 başvuru arasından seçilen 50 sanatçının 600’den fazla eseri sergilenecek. Program kapsamında; ücretsiz etkinlikler, söyleşi programı Mamut SHOTS, çocuk atölyeleri Mamut Kids ve daha fazlası katılımcıları bekliyor.

AHMED ŞAHİN’LE MEŞK “BERCESTE” 

Günümüzde Türk Mûsikîsi’nin klasiklerini Kültür Bakanlığı toplulukları haricinde icra eden, tanıtmayı, hatırlatmayı vazife edinmiş sanat icrâcılarını görememekteyiz. Ustalardan intikâl eden “meşk” geleneğimizde neşv-ü nemâ bulmuş olan Türk Mûsikîsi’nin gelenekli icrâ tavrının müşâhede edileceği konser programlarına ihtiyaç var. Berceste Konserleri  bu anlamda büyük bir boşluğu dolduruyor. Berceste Konserleri serisi bu ay 3 Nisan’da 20.00’da Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Konserde Bayati makamının bercesteleri icra edilecek. 

YAŞAM KOROSU 

Gündüzleri hekimlik yaparak hastalarını iyileştiren İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, akşamları ise hastalarıyla konserde buluşuyor. İki ay önce Can Bedenden Çıkmayınca adlı single’nı sevenleriyle buluşturan Başhekim, dünyada ilk kez yapılan bir farkındalık projesine imza atıyor. Müziğin kanser tedavisinde iyileştirici bir gücü olduğunu savunan Hancılar, 3 Nisan’da kanseri yenmiş hastalarıyla oluşturduğu “Yaşam Korosu”yla birlikte şarkı söyleyecek. Konserden elde edilen gelir ise Türkiye Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacak. Program, Dorock XL Beşiktaş’ta gerçekleşecek. 

TATLI KAÇIK 

İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunlarından Tatlı Kaçık, bugün 15.00’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sergilenecek. Naşit Özcan’ın yönetmenliğini yaptığı oyunun konusu şöyle: “Mr. Tanner ile paylaştığı evinde, çöp toplayarak yaşayan, çevresindeki her şeye sonsuz bir şefkatle bağlı Opal’in kendi halindeki yaşamı üç davetsiz misafirin gelişi ile umulmadık şekilde değişir. Sol, Gloria ve Brad kendi hesaplarının peşinde Opal’in huzur dolu yaşamına giriverirler. Ancak sonsuz bir iyi niyetle evinin kapılarını açtığı misafirleri sevgilerini paylaşmak konusunda Opal kadar istekli değildirler.” 

VİZYONDAKİLER

DELİ VE DAHİ  

Binlerce kelimelik bir sözlük nasıl hazırlandı, hiç düşündünüz mü? Dünya tarihinde ilk defa İngilizce kelimeleri bir araya getirip sözlük oluşturmaya çalışan James Murray hayatını bu zor göreve adamıştır. Bu sorumluluğun yükünü tek başına taşımaya çalışan Murray, bir gün hiç beklemediği bir mektup alır. Mektubu yazan Dr. Minor sözlüğe tam 10 bin kelime hazırlamıştır. Ancak Dr. Minor mektubu, tehlikeli hastaların yattığı meşhur bir akıl hastanesinden yollamıştır. Bu iki adamın yollarının kesişmesiyle günümüze Oxford İngilizce Sözlüğü’nün yanı sıra dönemin en sıra dışı başarı hikayelerinden biri de geliyor. 

FİLMİN KÜNYESİ 

Yönetmen: Farhad Safinia 

Senaryo: Farhad Safinia, John Boorman, Todd Komarnicki 

Oyuncular: Mel Gibson, Natalie Dormer, Sean Penn, Ioan Gruffudd, Jennifer Ehle, Jeremy Irvine

Yapım: ABD 

BANA BİR AŞK ŞARKISI SÖYLE 

Bana Bir Aşk Şarkısı Söyle, yolları kesişen Emre ve Delara’nın hikayesini konu ediyor. Emre, arkadaşı Hakan ile birlikte motor kuryesi olarak çalışır. Güzel bir sese sahip olan Emre, fırsat buldukça Cennet Çocukları isimli çocuk esirgeme yurdunda çocuklara konser verir. Emre’nin başarılı bir şarkıcı olacağını düşünen televizyon yapımcı olan Ayla ise Emre’nin üne kavuşmasını sağlar. Genç kadın içten içe Emre’yi sever. Bu sırada Delara isimli İranlı bir kız ve kardeşi Hamed, İstanbul’a gelir. Yaşanan bir olay Delara ve Emre’nin bir araya gelmesine neden olur. Ancak onların yakınlaşmasından rahatsız olan Ayla, bu durumu engellemeye kararlıdır. 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Mehrdad Ghaffarzadeh 

Senaryo: Sertaç Baycan 

Oyuncular: Yusuf Çim, Afsaneh Pakru, Ali Burak Ceylan, Hazal Türesan, Ayşen İnci, Semra Dinçer

Yapım: Türkiye, İran 

SEVİMLİ EJDERHA KOKONAT: ORMANDA ŞENLİK 

Sevimli Ejderha Kokonat: Ormanda Şenlik, eğlence dolu bir tatile çıkan ejderha Kokonat ve arkadaşlarının yaşadığı maceraları konu ediyor. Küçük ateş ejderhası Kokonat, en yakın arkadaşları vejetaryen ejderha Oscar ve kirpi Matilda ile birlikte eğlence dolu bir tatile çıkmaya karar verir. Ekip, başlarına geleceklerden habersiz gizemli bir yaz kampına gitmek için vapurla yolculuğa çıkar. Kaybolmuş bir ejderha, korkutucu su ejderhaları, etobur bitkilerle dolu olan kamp alanını gören Kokonat ve arkadaşları en kötü tatilleri ile karşı karşıya olduklarını fark eder. Kamp alanında kendilerine yeni dostlar da edinen Kokonat ve arkadaşları, etobur bitkileri yenmek için birlikte hareket etmeye karar verir. 

FİLMİN KÜNYESİ 

Yönetmen: Anthony Power 

Senaryo: Mark Slater, Anthony Power, Gabriele M. Walther

Yapım: Almanya