19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Ajanda da bu hafta

MERVE YILMAZ ORUÇ6 Temmuz 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi Açıldı 

Çağdaş Sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen Akbank 37. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’ndan seçilen eserler sergilenmeye başladı. Teması, “Ortak Stratejilerin Gösterisi” olan yarışmada yaklaşık 800 başvuru arasından 20 sanatçının eserleri sergi seçkisinde yer almaya hak kazandı. Bu eserleri, 31 Temmuz’a kadar ziyaret edebilirsiniz.  

Evrencan Gündüz Avlu’da 

Yeni neslin sevilen ismi Evrencan Gündüz, 11 Temmuz Perşembe günü Yapı Kredi Bomontia’da World Akustik konserler kapsamında sahne alacak. Küçük yaşlarda müzikle tanışan Evrencan Gündüz, neşe saçan enerjisi ve muhteşem performansıyla Avlu sahnesinde müzikseverlerle buluşacak. Program, 21.00’da başlayacak. 

Kitap fuarı okurları bekliyor 

Axis İstanbul AVM’de geçtiğimiz günlerde açılan kitap fuarında birbirinden farklı eserler okurları bekliyor. Çocuk kitaplarından tarihi çalışmalara, dünya klasiklerinden felsefe dizileri ve kişisel gelişim kitaplarına dek birçok türde eserin okurla buluşacağı fuar, 28 Temmuz’a kadar açık olacak. Okurlar bu fuarda istediği kitaba uygun fiyatlarla sahip olabilecek.

Tatilini verimli geçirmek isteyen çocuklara kitap önerileri 

Çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirmeyi hedefleyen abm Yayınevi, onlara yaz tatilinde hem keyif alacak hem de kişisel olarak gelişimlerini destekleyecek 4 farklı etkinlik kitabı öneriyor. Alice’in Labirentleri, Ara, Bul ve Say: Haydi Alice’le birlikte Beyaz Tavşan’ın deliğine in! Delikten kurtulmanın tek yolu var, maceralarına katılmak! Çiz ve Tamamla: Geometrik şekilleri kullanarak yaratıcılığını test edeceğin ve geliştireceğin birbirinden şaşırtıcı oyun bu kitapta seni bekliyor. İsim Şehir Hayvan Bitki Eşya: Bilgi hazinenizi geliştirmenizde size yardımcı olurken, aynı zamanda boyama ve çizim aktiviteleri ile yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanız için tasarlanmış eğlenceli bir aktivite kitabı. Doğada Saklambaç: Ara, Bul ve Say: Bu kitabın birbirinden renkli çizimlerle süslenmiş sayfalarında birçok hayvan gizleniyor. Şimdi dikkatle onları bul, kaç tane olduklarını say, sonra da kitabın arkasındaki cevaplara bakarak ne kadarını bulabilmişsin kontrol et!

İstanbul'da opera zamanı

Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Troya epik operası ile devam ediyor. Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından bugün ve yarın sahnelenecek olan Troya, Zorlu PSM’de 20.00’da başlayacak. Festival, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin 10 Temmuz’da sergileyeceği Ahmet Adnan Saygun’un görkemli bestesi Yunus Emre oratoryosu ile devam edecek. Program, “Bolşoy Solistleri Gala Konseri” ile son bulacak. 13-14 Temmuz’da Rus rüzgarı estirecek Bolşoy Tiyatrosu solistlerinin yer alacağı konserde sanatçılar, zengin bir repertuvarla sanatseverlere muhteşem bir müzik ziyafeti sunacak. 

Cazın efsaneleri geliyor! 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 26.’sı düzenlenen İstanbul Caz Festivali, caz müziğinin önde gelen isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Grammy ödüllü grup Snarky Puppy; 9 Temmuz 20.45’te Uniq Açıkhava’da, hip-hop ve R&B tınılarını caz müziğiyle ustaca birleştiren Kamasi Washington ise Volkswagen Arena’da 10 Temmuz 21.30’da sahne alacak. 11 Temmuz’da da Joss Stone, tutkulu vokali ile caz severlere unutulmaz anlar yaşatacak. Sanatçı Volkswagen Arena’da 21.00’da hayranları ile buluşacak. 

VİZYONDAKİLER

SEVİMLİ DOSTLAR 

11 yaşındaki Lilli Susewind’ın özel bir yeteneği vardır. Genç kız, hayvanlarla konuşabilmektedir ama bunu ailesi dışında kimsenin bilmemesi gerekir. Özel yeteneği nedeniyle zor zamanlar yaşayan Lilli, yaşanan son olayların ardından ailesi ile birlikte başka bir yere taşınmak zorunda kalır. Genç kız bu sefer her şeyin kontrolü altında olacağına ve bu sırrı kendine saklayacağına söz verir. Ancak yaşananlar pek de onun düşündüğü gibi olmaz. Bir hayvan hırsızının, yerel bir hayvanat bahçesinde bulunan bebek fil Ronnyi’yi kaçırdığını öğrenen Lilli, vakit kaybetmeden harekete geçer. Ronni’yi ve diğer hayvanları ne olursa olsun kurtarmaya kararlı olan Lilli, yeni sınıf arkadaşı Jess ile birlikte zorlu bir maceraya atılır. 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Joachim Masannek 

Senarist: Katrin Milhahn, Mathias Dinter, Beate Fraunholz, Bettina Platz

Oyuncular: Malu Leicher, Christoph Maria Herbst, Meret Becker, Tom Beck

Yapım: Almanya 

TEKNE 

Teknesi ile ava çıkan bir balıkçı, yoğun bir sise yakalanınca yolunu kaybeder. Balıkçı, suyun yüzeyinde demir atmış bir yelkenli bulur. Yelkenlinin içerisinde birilerinin olabileceğini düşünen adam, teknenin içerisinde girip etrafı kolaçan etmeye başlar. Ancak ortalıkta kimseler yoktur. Yapacak bir şey kalmayınca teknesine dönmeye karar veren adamın teknesi, bağladığı yerde yoktur. Ne yapacağını bilemeyen adam, yelkenliyi çalıştırıp bu sayede kıyıya ulaşmayı planlar. Ancak yelkenli çalışmamaktadır. Denizin ortasında tek başına kalan adam, kendisini kurtaracak bir şey bulma umudu ile aşağıya indiğindeyse, kamaranın içerisine hapsedilir. Başına gelenlere anlam veremeyen balıkçı, bir süre sonra geminin çalıştığını fark eder. Bilmediği bir düşman tarafından kapana kıstırılan balıkçı, hayatta kalmak için savaşmak zorundadır.

FİLMİN KÜNYESİ 

Yönetmen: Winston Azzopardi 

Senarist: Joe Azzopardi, Winston Azzopardi 

Oyuncular: Joe Azzopard 

Yapım: İngiltere 

ÖRÜMCEK-ADAM: EVDEN UZAKTA 

Örümcek-Adam: Evden Uzakta’da, Peter Parker, arkadaşları ile Avrupa turuna çıkar. Bu sırada Nick Fury, Örümcek-Adam’ı aramakta. Süper kahramanlığı birkaç haftalığına ardında bırakmaya kararlı olan Peter, Fury’nin telefonlarına cevap vermez. Fury de yardımcısı Maria Hill’le birlikte Peter’ın izini sürerek Venedik’e gider. Eski S.H.I.E.L.D. yöneticisi Fury’nin Peter’dan talebi Örümcek-Adam’ın yeni bir tehditle mücadele etmesidir. Söz konusu yeni tehdit, her biri Toprak, Hava, Su ve Ateş’den oluşan dört elementi temsil eden devasa Elementsel Yaratıklar’dır (Elemental Creatures). 

FİLMİN KÜNYESİ 

Yönetmen: Jon Watts

Senarist: Erik Sommers, Chris McKenna 

Oyuncular: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Zendaya, Cobie Smulders, Jon Favreau, JB Smoove, Jacob Batalon, Martin Starr, Marisa Tomei, Jake Gyllenhaal

Yapım: ABD