25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İki günde 59 ülke turu

Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği ve Esenler Belediyesi 6-7 Mayıs tarihlerinde 59 ülkeyi gezip, o ülkelerden insanlarla tanışabileceğiniz ve farklı lezzetleri tadarak farklı kültürleri yakından tanıyabileceğiniz bir etkinliğe imza attı.

6 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İki günde 59 ülke turu

Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği ve Esenler Belediyesi 6-7 Mayıs tarihlerinde 59 ülkeyi gezebileceğiniz, o ülkelerden insanlarla tanışabileceğiniz, farklı lezzetleri tadabileceğiniz ve ülkelerin kültürlerini yakından tanıyabileceğiniz bir program organize ediyor.

Eserler Belediyesi bu hafta müthiş bir etkinliğe evsahipliği yapıyor. Türkiye’de eğitim gören 59 ülkeden yüzlerce uluslararası öğrenci; kültürel eşyaları, folklorik gösterileri, sahne performansları, ülkelerini tanıtıcı materyalleri ile Esenler Dörtyol Meydanı’nda 6-7 Mayıs tarihleri arasında ülkelerini tanıtacaklar.

Afrika’dan  Kafkasya’ya

Projenin arkasında üç kurumun çabaları var. Dünyanın birçok ülkesinden Türkiye’ye eğitim almak için gelen uluslararası öğrenciler 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında UDEF, Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği ve Esenler Belediyesi’nin organizasyonu ile aynı çatı altında buluştu. Yabancı öğrenciler kurulan çadırlarda kendi ülkelerinden getirdikleri kültürel eşyalar ile ülkelerini tanıtacaklar. Ülke tanıtımlarının yanı sıra ülke dansları, farklı dillerde şiir seslendirmeleri, folklorik gösteriler, hat sanatı icrası gibi etkinlikler de organizasyona katılanların beğenisine sunulacak. Ayrıca katılımcılar 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında farklı ülkelerin lezzetli yiyecek-içeceklerini de tatma imkânı bulacak. Organizasyonun açılış programı ise 6 Mayıs Cumartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek.