24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

İş Sanat sahnesi’nde buluşalım

Dünyaca ünlü isimleri ve ülkemizin sanatçılarını sahnesinde ağırlayan İş Sanat, 5 Kasım’da 16’ıncı sezonunun açılışını yapıyor. Yeni sezonu sanat yönetmeni Filiz Ova ile konuştuk.

Gizem TÜMBAY22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İş Sanat sahnesi’nde buluşalım

İş Sanat her sene olduğu gibi bu sene de dopdolu bir programıyla sanatseverlerle buluşacak. Yeni sezonda bizleri neler bekliyor?

17’nci sezon için dinamik, modern bir çizgide, birçok yenilikle hatta İş Sanat açısından sıra dışı içeriklerin de yer aldığı bir program hazırladık. Tarık Sezer, Tuluğ Tırpan, Sabahat Akkiraz, Arif Sağ ve Erdal Erzincan gibi Türk pop, rock ve halk müziğinin ustalarının özel projelerinin yanı sıra caz müziğin hem sevilen hem de merak edilen isimlerinin ‘duayen müzisyenleri’ andığı konserler dizisi hazırladık. Örneğin GonzaloRubalcaba 30 yıllık arkadaşı Charlie Haden’i anacak, yine aynı şekilde Türkiye’ye ilk kez gelecek olan SFJAZZ Collective ise Miles Davis’i anacak... Klasik müziğin hem ustalarını hem de yıldızı yeni parlayan müzisyenlerini ağırlıyoruz ve onları yerli topluluklarla buluşturuyoruz. Kemanın pop yıldızı ve dahi çocuğu David Garrett’e Venezuela’lı şef Dietrich Paredes yönetiminde İstanbul Opera Orkestrası eşlik edecek. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, akordeonun prensesi KseniyaSidorova ile sahnede ilk kez buluşacak. Her sezon olduğu gibi yine Kasım ayında Orhan Veli ile başlayan ve Nazım Hikmet, 100.’üncü yılında Behçet Necatigil, Haldun Taner Hikâyeleri, Aşk Şiirleri ve Cemal Süreya’nın dizelerinin sahnede hayat bulduğu ücretsiz dinletilerimiz var.

Geçtiğimiz yıla göre sezonda bizi bekleyen yenilikler var mı?

Tabii ki, birçok yeni projenin arasında şu an ilk aklıma gelen iki yeni çocuk etkinliğimiz var. Aralık’ta prömiyer yapacak olan oyuncu ve yönetmen Yıldıray Şahinler’in yönettiği ‘Çocuklar için Müzikli Masallar’ ve Can Yılmaz’ın kaleme aldığı ‘Fantastik Hikayeler Makinesi’ var. Yerli sanatçı ve toplulukları dünyanın önde gelen sanatçılarıyla buluşturmak bizim misyonumuzun önemli bir parçası.  Geçtiğimiz yıllardaki tecrübelerimize dayanarak bu konuya ağırlık verdik. Bu sene de Michael Feinstein ve üçlüsü Frank Sinatra anısına bir konser programıyla sahnemize konuk olurken Aycan Teztel ve İstanbul Superband onlara eşlik edecek. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orketsrası akordeonun prensesi, sahnede çok dinamik ve cıvıl cıvıl bir sanatçı olan Ksenija Sidorova ile bir araya geliyor.

Özel projeler arasında bu sene neler var?

Geçtiğimiz yıl Avishai Cohen ile İş Sanat salonunda unutulmaz bir konsere imza atan İstanbul Opera Orkestrası bu kez kemanın pop starı ve dahi çocuğu David Garrett’a tamamen Tchaikovsky’den oluşan bir repertuvarda eşlik edecek. Bizi heyecanlandıran bir diğer proje ise HaykoCepkin’in İş Sanat sahnesinde yer alması. Cepkin, akustik bir söyleşide şarkılarını bilindik tarzının dışında bir üslupla yorumlarken aynı zamanda bize müziğini anlatacak, izleyicilerle sohbet edecek. tarık Sezer’i son yıllarda en çok televizyon programlarından tanıyoruz. Fakat kendisi 40 yıldır Türk pop müziğine hizmet eden bir sanatçı. Yaşar, Burak Kut, Hakan Altun, İrem Derici, Kenan Doğulu ve sürpriz konuklar ve orkestrasıyla İş Sanat’ta 40 yıllık bir serüveni yansıtacak.