19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

‘Kabuk’ 71. Cannes Film Festivali’nde gösterilecek

Genç yönetmen Mustafa Deniz’in kısa metrajlı ilk filmi ‘Kabuk’ (Crust), bu yıl 8-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 71. Cannes Film Festivali‘nde gösterim hakkı kazandı.

21 Nisan 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
‘Kabuk’ 71. Cannes Film Festivali’nde gösterilecek

Türk sineması ardı ardına gelen yeni yapımlarla beyazperdede altın çağını yaşarken, sinema sektörü yeni yönetmenlere de kapılarını aralıyor. Yetenekleri ve sinema aşkları ile sektöre adım atan genç yönetmenler, sinemaseverlerle ilk buluşmalarını festivallerde gerçekleştiriyor. Dünyanın en önemli sinema platformlarından 71.Cannes Film Festivali’nde bu yıl kısa film kategorisinde Mustafa Deniz, yönetmenliğini yaptığı ‘Kabuk’ (Crust) adlı film ile görücüye çıkıyor. ‘Kabuk’, Cannes Film Festivaline başvuran binlerce film arasından seçilerek gösterime hak kazandı.

Avrupa’daki en önemli üç film festivalinden biri olan Cannes Film Festivali’nde izleyici karşısına çıkacak kısa filmde, yönetmen Mustafa Deniz’in annesi Şengül Deniz“Şengül” karakteri ile başrolü canlandırırken, ablası Gamze Deniz de filmde annesine eşlik etti. Çekimlerine 2017 Nisan ayında başlanan 14 dakikalık film, 2018 Nisan ayında tamamlandı.

Acı ve hüznün hikayesi

Geçmişe özlem duyan bir kadının hikayesinde; kaybedilen“koca” figürünü yeniden keşfederken hissedilen acının,çocuklarda aranan tesellinin ve umutsuz bekleyişlerin derin hüznü anlatılıyor. Film,eşinin ölümü ile sarsılan Şengül’ün sessiz ve yalnız bir hayata gömülmesi ile başlıyor. Ölüm yıldönümünde çocuklarının ilgisizliği karşısında, büyük bir üzüntü hisseden Şengül, eski bir arkadaşı ile birlikte eşinin mezarına gidiyor. Arkadaşının aile sırları ile ilgili sorularına karşılık ne kadar dirense de, Şengül aile geçmişi ve hatıraları ile yüzleşmekten kaçamıyor.

Mustafa Deniz kimdir?

1984 yılında Muğla’da doğdu. 2010 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce İktisat Lisans, 2013 yılında Galatasaray Üniversitesi Finansal Ekonomi Yüksek Lisans programlarından mezun oldu. 2 yıl süre ile Anadolu Üniversitesi FotoğrafçılıkKulübü Başkanlığı görevini yürüttü. “Fotoğrafın Dünyası” isimli televizyon programının yapımcılığını vesunuculuğunu yaptı. Siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan belgesel projelerle çeşitli panel ve festivallerde katılımcı olarak yer aldı. Asistanlık sürecinden sonra bağımsız moda ve reklam fotoğrafçısı olarak çalıştı.