19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kağıdın aydınlattığı evler

Just Paper koleksiyonunda, kullanılmış kağıtlar özel bir teknikle rengarenk kaselerden aydınlatmalara, dekoratif tabaklardan tealight mumluklara kadar sanat eserine dönüştürülüyor.

FATMA ERSOY 16 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kağıdın aydınlattığı evler

Karaladığınız kağıtları çöpe yollamadan önce bir kez daha düşünün. Kullanılmış kağıtları aydınlatmada ve ev dekorasyonunda değerli objelere çevirebileceğimizi bize gösteren Ebru Baç, Just Paper koleksiyonuyla farklı yeni yıl hediyesi arayanlara yol gösteriyor. Kağıda yeniden hayat veren Baç, bu süreci şöyle anlatıyor: Kağıt hamuru tekniğinde parçalanmış kağıtlar önce yumuşaması için suda bekletiliyor, sonrasında suyu sıkılarak özel tutkal ile yoğruluyor. Kağıt hamur haline geldiğinde tek tek elde şekil verilerek fonksiyonel objeler haline getiriliyor. Kuruduktan sonra renklendirme ve vernikleme aşamaları ile süreç tamamlanmış oluyor. 

- Peki kağıdı değerli objelere dönüştürmeye nasıl başladınız? 

20 yıllık kurumsal hayatımın ardından daha çok yaşam döngüsüne katkı sağlayabileceğim bir alana yönelmek istedim. Bundan bir sene önce kağıt hamuru tekniği ile tanıştım. Kullanılmış kağıdın daha değerli bir ürüne dönüşüm hikayesi beni çok heyecanlandırdı. 

- Ürünlerinize nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Bilinen ve uygulanan bir teknik olmadığı için çok beğeniliyor. İlk gördüklerinde kağıttan dönüştürüldüğünü anlamıyorlar, fakat dokundukları zaman objenin hafifliği, dokusu ve sıra dışı bir malzeme olması esas etkiyi yaratıyor.

- Ürünleriniz kullanılırken nelere dikkat edilmeli?  

Üzerindeki boya ve vernik bir noktaya kadar koruyor ancak yine de nemli bezle silinmesini öneriyorum. Aydınlatmalarda da zaten çoğu evde kullanılan ısınmayan led ampul herhangi bir risk içermiyor. Mumlukların ise içi özel yanmaz bir malzeme ile kaplanıyor ve tealight mum ile kullanılmasını öneriyoruz. 

- Yılbaşı hediyesi tercih ederken hangi objelerinizi önerirsiniz? 

Yılbaşı öncesinde de çikolata, lokum ve kurabiye gibi lezzetlerle Just Paper ürünlerini buluşturarak özel hediye alternatifleri hazırladık. Bu seri, şirketlerin yılbaşı ve bayram hediyesi olarak çok tercih ediliyor. Herkes sıra dışı model ve materyal arayışında olduğu için de aydınlatmalarımız oldukça ilgi görüyor.  

- Ürünleriniz daha çok hangi alanlarda kullanılıyor?

Objelerin formuna ve boyutuna göre kullanım alanları değişiyor. Dekorasyonun yanı sıra salonda çerez ve kuru gıdalar için, anahtarlık, takılar da da kullanılabilmesi Just Paper’a fonksiyonellik katıyor.