26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kaligrafi seramikle buluştu

Gelenekli sanatları güncelleyen tasarımlara her geçen gün yenileri ekleniyor. İç mimarlar artık batılı çizgiler yerine kendi sanatımızı yansıtan eserleri tercih ediyor.

4 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kaligrafi seramikle buluştu

Seramik ve kaligrafi gibi iki farklı disiplini buluşturan Content İstanbul’da el yapımı seramik tabaklarla iç mimariye yerli dokunuşlar sağlıyor. 

Sanatı ve zanaati bir arada yorumlayan endüstriyel tasarımcı ve iç mimar Sami Savatlı’nın kaligrafik arayışlarının bir sonucu olarak ortaya çıkan tabakların esin kaynağını Ayasofya’daki çalışma ve çizimler oluşturuyor. Osmanlı sivil mimarisinde kullanıldığı gibi hat ve geleneksel desen çalışmalarıyla değerlenen seramik el yapımı tabakların, mekan ile mekan sakinleri arasındaki bağı kuvvetlendirmesi amaçlanıyor.

Kaligrafiyi ve geleneksel desenleri doğal malzemeyle buluşturan tabaklar, üzerindeki hat çalışmalarıyla bulunduğu mekânı özelleştiriyor. 

Duvarda sergilenmek üzere tasarlanan seramik el yapımı tabaklar, üzerindeki yazıların anlamıyla mekân ve mekândaki insanlar arasında güçlü bir bağ kuruyor. Klasik çini desenleri de böylelikle yeniden üretilerek özgün çizgilerle geleceğe taşınmış oluyor.