23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Karaköy’deki eski malikaneyi lezzet durağı yaptı

Melih Doğan, konu mekan işletmeciliği olunca akla gelen en önemli isimlerden. İyi sunum, lezzetli yemek ve ambiyans oluşturmada özel bir yetenek, ekip oluşturmanın önemini de kavrayanlardan. Doğan’la Karaköy’ü ve eskiden malikane olarak kullanılan ChezMoi’yi konuştuk.

SAYIM ÇINAR25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Karaköy’deki eski malikaneyi lezzet durağı yaptı

Karaköy’e imza atan isimlerden birisin. ChezMoi en son mekanın. 

Bu benim üçüncü işletmem. Beş katlı bir yer, her katında bir serüven var. Galataport projesi de önemli burası için, ilgi daha da çoğalacak diye düşünüyorum. Fransızca ‘Benim Mekanım, Benim Yerim’ demek ChezMoi, birçok konuk için de yeni buluşma ve zaman geçirme noktası haline geldi. uBir yandan da yeni yerler açılıyor. 

Cafe ve restaurant sayısı artıyor. Sanat galerileri, butikler de açılsın istiyorum. Rekabet güzeldir ama Karaköy’ü yüceltmek de önemli. 

Bu mekanın farkı ne?

Fransız mutfağını temsil ediyoruz, dünya mutfağında da iddialıyız. Kahvaltı, pizza, balık, hamburger, her öğün için özel tatlarımız var. Ambiyans özel. İş çıkışı yemekleri, toplantılar için hazırız, bilgisayarlarını alıp çalışanlar var. Kahve menümüz zengin. 

Her katta konuklarınız var. 

Sosyal medyada iyiyiz. İnsanlara buradan ulaşıyoruz, gelen beğeniyor, arkadaşına söylüyor, en güzel reklam da bu zaten. 

Buraya gelenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetleriniz neler?

Pizzalar, diyet menülerimiz, salatalarımız.  Ermeni mezelerimiz çok iyi. 25 çeşit mezemiz var. Her katta yepyeni bir lezzet ve sürprizimiz var. 

Semt rantı denilen bir şey var. Karaköy’de durum nasıl?

Beş sene önce farklıydı. Fiyatlar çok anormalleşti son yıllarda. 

Neden burası tercih edilmeli?

Rahat samimi bir ortam, görevlilerimiz çok iyi. Fiyatlarımız pahalı değil. Beş katlı olduğu için her alanda ayrı bir dünya var. İyi müzik iyi servis iyi yemek var burada. 

Dekorasyon da çarpıcı. 

Tarihi eser burası. Yıllar önce malikaneymiş, tamamen tuğla ve çelik konstrüksiyon. 

Bu da sosyal medyada bu kadar çok paylaşım olmasını açıklıyor aslında. 

Evet, konuklarımız fotoğraflıyorlar yemeklerimizi, dekorasyonu, mekanı. 

Türkiye’de menüleri nasıl buluyorsun? 

Menülerimiz gelişti bence, Türkiye’de yeme içme sektörü iyi bir yere gidiyor. Porsiyonlarımız gelişti, donuk ürün kullanılmıyor, damak tadı ön planda, aşçılık okulları açıldı, mekanlar da o isimleri tercih ediyor. “Ekip kurmak güç, bizim piyasa fazla esnek, hizmet sektöründe herkes iyi garson, iyi aşçıyı, iyi barmeni transfer etmek istiyor.”

Gustolar nasıl buluyor burayı?

Son derece güzel geri dönüşleri alıyoruz. Eleştirilere açığız. Hataların farkına varmak çok önemli. 

Bu işin bir sertifikası var mı?

Okullu olmak önemli, benim gibi 25 yıldır hizmet verenler var. Deneyim ve eğitim bir arada güzel işlerin çıkmasını sağlıyor. 

Beş ay oldu açılalı, neler var gelecek günlerde?

300-350 kişiyi misafir edebiliyoruz. Altı ayda bir yeniliyoruz her şeyi. İkinci bir şube açma düşüncemiz var. 

Mekanın işletmecisi olarak bir de senin favorilerini soralım. 

Brusettolar, tapaslarımız iddialı. Mevsim salatalarımız, somonumuz, eti çok farklı yapıyoruz. Tabaklarımız alışılmışın dışında. Doğrusu tüm yemeklerimiz, favorim.