19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Keyif rotaları

Bu hafta sonunu Anadolu Yakası’nın en güzel semtlerinden Üsküdar’da geçirmeye ne dersiniz? Sizler için hazırladığımız lezzet rotalarını incelemeyi unutmayın.

HAZIRLAYAN: FATMA [email protected]3 Mart 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Keyif rotaları

KAHVALTI  

İcadiye Mahallesi Cemil Meriç Sokakta bulunan Sera House Cafe, bahçesiyle ve renkli dekorasyonuyla kahvaltınızı neşelendiriyor. Sıcak bir ortama ve lezzetli kahvaltıya sahip mekânda, 4 farklı kahvaltı seçeneği bulunuyor. Dilerseniz seçtiğiniz serpme kahvaltı çeşitlerinizin yanına sahanda yumurta, omlet veya menemen isteyebilirsiniz.

KAHVE SAATİ 

Selami Ali Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde yer alan Kahve Dehası, kafeinsiz yapamayanların uğrak noktası. Klasik Türk kahvesini birbirinden farklı aromayla yeniden yorumlayan mekânda, yaseminli, kestaneli, damla sakızlı-Antep fıstıklı, sahlepli gibi birbirinden lezzetli kahveleri deneyebilirsiniz.

ÖĞLE YEMEĞİ

Mimar Sinan Mahallesi Harem Sahilyolu üzerindeki Katibim Cafe&Restaurant muhteşem boğazın manzarasına sahip ailecek gidilebilecek mekanlardan. Tatlı, acı, tuzlu aperatiflerden başlayabileceğiniz öğle yemeğinizi quesadilla, pizza, burger, wrap, makarna ya da balıkla devam ettirebilirsiniz.  

ÇAY MOLASI

Kuzguncuk Mahallesi İcadiye Caddesinde bulunan Zahir Art Cafe, 130 yıllık tarihi bir köşkün restorasyondan geçirilmesiyle kurulmuş. Bardak veya kupa tercihinin yanı sıra çayınızı dilerseniz demlikte de isteyebilirsiniz. Çay çeşitleri içinden Zahir, papatya, rezene, ıhlamur, ada, elma veya kuşburnu tercih edebilirsiniz.

TATLI ADRESİ

Aziz Mahmut Mahallesi Hakimiyet-i Milliye Caddesinde yer alan Çimen Cafe, vitrinindeki onlarca lezzetli ve ilgi çekici pastalarıyla dikkatlerden kaçmıyor. Show pasta, nish çikolatalı, tartolet, bambu, portakallı bitter, jaconde, mont blanc, Budapeşte, cardinal, devis, gato, malaga, stick gibi onlarca pasta çeşidinden birini afiyetle tadabilirsiniz.

AKŞAM YEMEĞİ  

Güzel bir akşam yemeği için Kuzguncuk Mahallesindeki Dilruba Restaurant’ı seçebilirsiniz. Boğaz’a hakim konumuyla dikkat çeken mekanın bir diğer özelliği barok tarzda döşenmesi. Tam bir aile restoranı olan mekanın özel spesiyalleri Osmanlı sinisi, kuzu kol veya kuzu tandırı denemeyi unutmayın.

ATIŞTIRMALIK

Mimar Sinan Mahallesi Balaban Caddesinde bulunan Balaban Kokoreç, bol kepçe severlerin uğrak noktası. Köfte veya sucuk gibi alternatiflerinde bulunduğu mekânın asıl şöhreti kokoreçi. Dışarıdan salaş ve küçük görünen mekânda, bol malzemeli kokoreci ekmek arası, güveç ya da porsiyon halinde yiyebilirsiniz.

ALTERNATİF 

Kuzguncuk Mahallesi İcadiye Caddesinde yer alan Bay Mantı&Cafe, şık salaş tarzıyla dikkat çekiyor. Mantı severlerin uğrak noktası olan mekanda geleneksel lezzetin yanı sıra birçok çeşit bulunuyor ve her ürün özenle hazırlanıyor. Özellikle Anadolu, Rus ve çıtır mantıları denenmeye değer lezzetlerden.