25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Keyif rotaları

İstanbul’da yazın keyfi Boğaz kenarında çıkar dedik ve sizleri Avrupa Yakası’nın incileri Bebek, Kuruçeşme ve Rumeli’deki lezzet rotalarına çıkardık.

FATMA ERSOY 7 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Keyif rotaları

KAHVALTI  

Bebek Mahallesi Cevdetpaşa Caddesinde bulunan Bebek Kahve, hem lezzetli kahvaltısı hem de müthiş Boğaz manzarasıyla misafirlerini ağırlıyor. Açık havanın tadını çıkarabileceğiniz mekanda kahvaltınızı karışık omlet, menemen, anne böreği, croque madame ile şenlendirebilirsiniz.   

KAHVE SAATİ 

Sıra geldi kahveye! Kuruçeşme Mahallesi Muallim Naci Caddesinde yer alan Kuruçeşme Kahvesi, gerek ambiyansı gerekse lezzetiyle dikkat çekiyor. Özellikle çikolatalı Türk kahvesini denemeniz gereken mekanda dilerseniz; frappe, menengiç kahvesi, mocha veya filtre kahve içebilirsiniz.  

ÖĞLE YEMEĞİ

Bebek Mahallesi Cevdetpaşa Caddesindeki Lucca, öğle yemeğini keyifli geçirmek isteyenler için ideal. Zengin çeşide sahip menüsüyle dikkat çeken mekan her damak zevkine hitap ediyor. Özellikle ördekli pappardelle, limonlu levrek veya sushi-sashimi çeşitlerine şans verebilirsiniz.

ÇAY MOLASI

Lezzetli öğle yemeğinin ardından sıra geldi çaylara! Rumelihisarı Mahallesi Yahya Kemal Caddesinde bulunan Kale Çay Bahçesi, deniz kokusunu çayıyla yudumlamak isteyenlerin uğrak noktası. Boğaz’ın keyfini sürebileceğiniz mekanda siyah çayın yanı sıra bitki çaylarını da yudumlayabilirsiniz.  

TATLI ADRESİ

Kuruçeşme Mahallesi Kuruçeşme Caddesinde bulunan Toi İstanbul, farklı lezzet arayanlar için ideal. Muhteşem İstanbul Boğazı’na karşı konumlanan mekanın zengin menüsü ise dikkat çekiyor. Ama canınız sadece tatlı istiyorsa sufle, şeftali pana cotta ile nane sorbe’yi deneyebilirsiniz. 

AKŞAM YEMEĞİ  

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel içerisinde yer alan MeyTürk, açık havadaki yeni yerinde Ege mutfağının en özel tatlarıyla hazırlanan menüsüyle yaz akşamlarına imzasını atıyor. Yolunuz düşerse muhakkak güveçte mantarlı levrek buğulama, kuzu souvlaki, arpacık soğanlı dana yahniyi denemeyi unutmayın.  

ATIŞTIRMALIK

Etiler Mahallesi, Nispetiye Caddesinde bulunan Sarıhan Gusto, 7/24 verdikleri hizmet ve lezzetleriyle dikkat çekiyor. Özellikle çorbalarıyla ünlü mekanda sakatat seven veya sevmeyenler için de seçenekler bulunuyor. Özellikle şirden tuzlama, dana ayak paça veya işkembe çorbalarını içebilirsiniz.

ALTERNATİF 

Cevdetpaşa Caddesinde yer alan L’era Fresca, havaların ısınmasıyla dondurma keyfi yapmak isteyenlerin uğrak noktası. Günlük taze sütle yapılan dondurmalarıyla meşhur mekanda brownie’li, tahinli, frambuazlı, papayalı, naneli&parça çikolatalı ya da Hindistan cevizli dondurmaların tatlarına bakmalısınız.