19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Keyif rotaları

En güzel semtlerin, en lezzetli duraklarıyla bu haftada karşınızdayız. Bakalım bu haftanın keyif içeren rotaları nerelerde!

FATMA ERSOY 21 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Keyif rotaları

KAHVALTI  

Sarayburnu’nda Hocapaşa Mahallesi Kennedy Caddesi Gülhane Parkı karşısında bulunan Sarayburnu Aile Çay Bahçesi, muhteşem Boğaz manzarasıyla kendisine hayran bırakıyor. Kahvaltı tabağı isteyebileceğiniz mekanda dilerseniz tost çeşitlerini de deneyebilirsiniz. 

KAHVE SAATİ 

Sıra geldi kahveye! Kapalıçarşı Beyazıt Mahallesi Halıcılar Caddesi No 58-60’taki Fes Cafe, Kapalıçarşı içerisinde soluk almak için ideal bir mekan. Özellikle kahve sunumlarıyla gözü dolduran mekanda fes kahve, Türk Kahvesi, espresso veya latte’nin tadına bakabilirsiniz. 

ÖĞLE YEMEĞİ

Eminönü Hobyar Mahallesi Aşir Efendi Caddesi İmar Han’da bulunan Baldır, antik bir ambiansa sahip mekanlardan. Burgerleri ve çorbalarıyla meşhur mekanda daldır tabağını, pastramiyi, le antrikot yaprağı, baldırı veya bazlama köfteyi denemeyi unutmayın. 

ÇAY MOLASI

Lezzetli öğle yemeğinin ardından sıra geldi çaylara! Beyoğlu Hacımimi Mahallesi Kemeraltı Caddesi Ala Geyik Sokakta yer alan Hayta Cafe, küçük ve sevimli bir mekan. Caddenin kalabalığında kaybolabileceğiniz mekanda klasik Türk Çayının yanı sıra bitki çaylarını da deneyebilirsiniz. 

TATLI ADRESİ

Beyoğlu’nda Müeyyetzade Mahallesi Tatar Beyi Sokaktaki Willy Wonka Chocolate, minik bir dükkanın içine enfes tatlıları dolduran yanında da güzel kahveler yapan mekan. Kaliteli çikolatası ve orijinal sunumlarıyla dikkat çeken mekanda mutluluk sandalı, Galata waffle ve Wonka çikolata tabağına bayılacaksınız. 

AKŞAM YEMEĞİ  

Akat Mahallesi Zeytinoğlu Caddesinde yer alan Miyabi Sushi & Japanese Grill Bar, Asya Mutfağı’ndan vazgeçemeyenlerin en sevdiği mekanlardan. Özellikle Miso çorbası ve Lobster Dynamite Roll’u ile meşhur mekanda Black Tiger Shrimp Tempura ve Beauty Roll’un tadına bakmadan gitmeyin.

ATIŞTIRMALIK

Sütlüce Mahallesi İmrahor Caddesindeki Çınar Altı Et Ve Uykuluk, gece atıştırmalık sevenlerin ilk gittiği mekanlardan. Fındık ve gerdan uykuluğu ile meşhur mekanda Arnavut ve yaprak ciğerin, beyin veya dil söğüşün, kuzu kokorecin muhteşem tadına bakabilirsiniz. 

ALTERNATİF 

Fast food severlerin vazgeçemediği KFC’nin parmak ısırtan lezzetleri bu kez Kovaların Kovası menüsünde bir araya geldi. KFC’nin çok özlenen efsane lezzeti kalça tavuk da Kovaların Kovası ile birlikte yeniden Türkiye’de satışa çıktı. Bu iki kişilik menünün içinde but, kanat ve kemiksiz çıtır gibi yıldız ürünler de yer alıyor.