19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Keyif rotası boğaz turu

İstanbullular ve İstanbul’u gezmeye gelenler İBB Şehir Hatları’nın boğaz turuna katılarak iki saat boyunca tarihi yalıları ve üç boğaz köprüsünü yakından görüyor. Püfür püfür bu geziye Kanlıca yoğurdunun yanında çay ve simit de eşlik ediyor.

ERDİNÇ AKKOYUNLU22 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Keyif rotası boğaz turu

Yaz aylarının İstanbul’daki en önemli turistik aktivitelerinden biri de, tarihi yalıların atmosferinde çıkılacak bir boğaz turu. İstanbul’u trafik keşmekeşi içinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri’nden geçerken görenler bile turkuaz renkli İstanbul Boğazı ile tarihi yalıları seyre dalıyor. Fakat bu manzaraya bire bir şahit olmak, İstanbul’u daha yakından tanımak için Boğaz’da kapsamlı bir tur yapmak şart. 

İSTEYENE UZUN İSTEYENE KISA TUR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları da bu amaca hizmet etmek için haftanın her günü iki kez boğaz turu düzenliyor. Uzun ve kısa olarak ikiye ayrılan boğaz turları ortalama üç saat sürüyor. Uzun boğaz turu Eminönü’deki Boğaz İskelesi’nden her gün saat 10.35 ve 13.35’te başlıyor. Yolculuk Beşiktaş, Üsküdar, Kanlıca, Sarıyer, Rumeli ve Anadolu Kavağı iskelelerine uğramasıyla tamamlanıyor. Anadolu Kavağı’nda ise vapur iki buçuk saat boyunca yolcularını bekliyor. Kısa boğaz turu ise yine Eminönü Boğaz İskelesi’nden saat 14.30’da başlıyor ve Üsküdar, Ortaköy, İstinye, Çubuklu hattına kadar gidilip geri dönülmesiyle tamamlanıyor. 

VAPURDA KANLICA YOĞURDU

Boğaz turunun en renkli durağı ise Kanlıca. Tura katılanların önemli bir bölümü yoğurdun tadına bakmak ve Boğaz’da kara yolu ile dolaşmak için Kanlıca’da iniyor. Boğaz turunu Kanlıca’da tamamlayarak İstanbul’un bu şirin ve küçük semtinin tadını ballı, çikolatalı ve diğer alternatifleriyle sunulan yoğurtlarla çıkartıyor. Yolu Rumeli ya da Anadolu Kavağı’na kadar uzananlar ise vapurda kalmayı tercih ediyor. Ama onlar da yoğurtsuz kalmıyor. Boğaz turu vapuruna getirilip 3.5 TL’ye satılan Kanlıca yoğurdu, üzerine pudra şekeri dökülerek yeniliyor. Böylece iki saat süren yolculuk Anadolu Kavağı’nda tamamlanıyor. Yine vapurda 1 liraya cam bardakta satılan çay ve simit de boğaz turunun vazgeçilmezleri arasında.

KARADENİZ VE ORMAN HAVASI

Sarıyer ve Rumeli Kavağı’nda inen yolcuların ardından Boğaz’ın en küçük ve şirin durağı olan Anadolu Kavağı’nda ise Şehir Hatları Vapuru yolcularına hava almaları, Anadolu Kavağı’nın ucuz ve lezzetli tatlarını yaşamaları ve doğa gezintisi yapmaları için 2.5 saatlik bir bekleyişe başlıyor. Vapur iskeleye bağlanırken, başta yabancı turistler olmak üzere Anadolu Kavağı’na gelen İstanbullular, Yavuz Sultan Selim Köprüsü silueti karşısında fotoğraf çekiyor ve Beykoz ormanları ile Karadeniz’in buluşmasıyla oluşan temiz havanın tadını çıkarıyor. 

Kaptanın seyir defterinden notlar... 

İstanbul Şehir Hatları, İstanbul’un eşsiz güzelliklerini boğaz turlarında yaşatıyor. İstanbul’un uçtan uca denizden seyrinin yaşandığı vapur turlarıyla şehrin en keyifli yolculukları yaşanıyor. 

Şehir Hatları bu keyfin sürmesi için 3 farklı boğaz turu düzenliyor. Uzun Nostaljik Tur, Kısa Duraksız Boğaz Keyfi, yaz aylarında her cumartesi klasikleşen Mehtap Gezileri. Bu turlar boğazın doyumsuz keyfini yolcularına sunuyor. 

Boğaziçi’nin benzersiz güzellikteki sahillerini gezerken, yalılar, saraylar ve iskeleler arasında tarihsel bir yolculuğa çıkma fırsatı sunan boğaz turları, yolcularına keyifli saatler vaat ediyor.

Şehir Hatları’nın, Boğaz ve deniz tutkunlarına özel olarak farklı alternatifler sunduğu turlarda; deniz, boğaz ve tarihi güzellikleri doya doya yaşamak isteyenlere tüm gün, kısıtlı zamanı olanlara ise kısa tur ile unutulmaz anlara davet ediyor. 

Anadolu Kavağı’nda fiyatlar uygun 

Deniz tutkunları bilir: Deniz yolculuğu insanı acıktırır. Bu seyahatte Anadolu Kavağı’nın İstanbul merkezdeki restoranlardan daha uygun fiyatlarla başta balık olmak üzere köfte, mantı gibi geleneksel Türk yemeklerini sunan pek çok alternatif yemek noktası var. Gezi, daha sonra sizi bekleyen Şehir Hatları Vapuru ile aynı rota izlenerek duraklar tek tek geçilip Eminönü’nde sonlanıyor. Uzun Boğaz Turu gidiş-dönüş kişi başı 25 TL, tek yön 15 TL. Kısa Boğaz Turu ise 12 TL. İki gezide de 12 yaş altına yüzde 50 indirim uygulanıyor.