25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

''Kimsenin tahtında gözüm yok''

‘Bodrumlu Kız’ Gülsen, ünlü şarkıcı Gülşen’le olan isim benzerliğine son noktayı: “Gülşen’in ismi ile prim yapmaya çalışan biri değilim. Bu single için gece gündüz çalıştım.

Bahar ERDOĞAN17 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
''Kimsenin tahtında gözüm yok''

On parmağında on marifeti olan ve Latin dans kategorisinde de üç kez Türkiye Şampiyonu olan Gülsen, ilk şarkım olduğu için eksiklerim var diyecek kadar mütevazı evimizin kızı kadar da içten.  Adı da sık sık ünlü şarkıcı Gülşen ile karıştırılan Gülsen’le müziğini ve Bodrum’u konuştuk.

İlk şarkınız ‘Evet Evet’ hayırlı olsun. 

Teşekkür ederim. Uzun zaman hayalimi gerçekleştirmek için çalıştım emek verdim ve sonunda şükürler olsun ki bu günleri gördüm. Gelen yorumlar iyi ama ilk projem olduğu için tabii ki eksiklerim var. Kendimi zamanla daha da geliştireceğim. Merdiven basamak basamak her zaman söylerim. ‘Evet Evet’ benim ilk göz ağrım, bebeğim, emeğim... Bu yüzden yeri bende her zaman farklı olacak.

Müzik eğitiminiz var mı?

Yok fakat bu kış şan eğitimlerine başlıyorum. Haftanın üç günü şan ve diyafram kullanımı dersleri alacağım. Eğitim listemin en başında.

Latin danslarındaki başarınızı bilmeyen yok. Neden dansla devam etmediniz de müziğe girdiniz?

Dans bırakılır mı hiç... Zamanımın çoğu dans okulumuzda geçiyor. Buna eklenen bir şey var. Şarkılarım... Ben sadece hayalimin peşinden koşuyorum. İkisini aynı anda yapabilmeyi senelerdir istiyorum ve bunun için çok çalışıyorum.

Peki müzik ya da danstan birini seçmenizi istesem hangisini seçersiniz?

Bir seçim yapamam ki. Şarkı söylerken mutlaka hareket ederim. Dans ederken de bedenimde yaşarım mutlaka mırıldanırım bir şeyler. 

Türkiye’de hem dans edip hem de şarkı söylemek nasıl bir farklılık getiriyor?

Yurt dışında ikisini aynı anda yapabilen birçok star var. Türkiye’de az bu yüzden bir farklılık elbette ki getirir. Sonuçta görsel bir şeyyapıyoruz. Bir de benim için terapi.

İsim benzerliğinden dolayı Gülşen ile karıştırılıyorsunuz. Bu durum hoşunuza gidiyor mu?

Gülşen, çok değer verdiğim, takdir ettiğim ve ilgi ile takip ettiğim bir sanatçı. Onunla anılmak beni neden rahatsız etsin, bilhakis onur duyarım mutlu olurum. Ancak Gülşen’in ismi ile prim yapmaya çalışan biri algısı oluşursa işte bu beni fazlasıyla üzer.  İki sene tüm sosyal hayatımı bitirerek gece gündüz demeden hafta sonu bilmeden Bodrum gibi bir yerde denize girmeden çalıştım bu single’ı çıkarmak için. Tırnaklarımla kazıdım. Emeklerime saygısızlık edilmesine müsade etmem. Babaannemin ismini taşıyorum. Bir sahne adı da düşünmedim açıkçası. İlk Zamanlar karıştırılmış olabilir ama artık bu konu açıklık kazandı anlaşıldı diye düşünüyorum.

Müzik piyasasına girmek kolay ama kalmak zor derler. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu durum sadece bizim sektörümüzle sınırlı değil her iş aynı. Benim kimsenin tahtında gözüm yok.  Herkesin kendi nasibini aldığına inanıyorum. Bu uğurda söz ve müzikleri bana ait olan dillere pelesenk olmuş bir şarkı söylerken kendi koreografilerimi yapmak istiyorum.

Emeklerime saygısızlık ettirmem. Gülsen sahne adı değil babaannemin ismi.

Neden ‘Bodrumlu Kız’ dediler?

Aslen Bodrumlu musunuz? 

Annemin ailesi Yalıkavaklı, babamın ailesi Turgutreisli... Memleketimin yarısı akrabam diyebilirim. Bodrum’da doğdum Bodrum’da büyüdüm. İnsanlar çok çalışıp emekliliklerini burada geçirmek için çabalıyorlar bizler yerliler olarak doğuştan şanslıyız.

O zaman Bodrumlu kız diye anılmak hoşunuza gidiyor mu?

Single çalışmalarım sırasında  birçok değerli isim ile tanıştım. Onlar bana ‘Bodrumlu kız’ deme başladı ve öyle kaldı. Bence bu çok tatlı bir durum ve beni hiç rahatsız etmiyor.

Sizde bir evimizin kızı havası var. Cidden öyle mi özel yaşamınızda nasıl birisiniz?

Teşekkür ederim, yakıştırmanız çok hoşuma gitti. Aslında tam da dediğiniz gibiyim diyebilirim. İçi görünen, gerçek biriyim. Bazen çocuk gibi olabiliyorum. Bende her şey fazla şeffaf birazda yaşadığımız yerle alakalı.