20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kırmızı, yeşil, mavi… Baharın gelişi ayakkabı renklerinden belli!

Sezon canlanmaya, vitrinler renklenmeye başladı. Siz de canlanan doğayı yeni koleksiyonlarla kutlayanlardansanız renkli ayakkabı tasarımlarına imza atan İnci Kahraman’a kulak verin…

BÜŞRA UĞRAŞ11 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kırmızı, yeşil, mavi… Baharın gelişi ayakkabı renklerinden belli!

Aramızda ayakkabı tutkunu olmayan var mı? Hiç sanmıyoruz… Bu hafta renkleri ve çizgileriyle uzaktan bir bakış atsak dahi tanıyabileceğimiz bir markanın mutfağına girdik: Beta Ayakkabı. Markanın Kreatif Direktörü İnci Kahraman da tıpkı tasarımları gibi rengarenk, genç bir kadın. Hayalindeki mesleği yapıyor! Enerjisi de yaptığı işe ve verdiği cevaplara yansıyor… Yeni sezon trendlerini ve markanın mutfağını merak edenler için Kahraman’a birkaç soru sorduk… 

Tasarım hayatınız nasıl başladı?

Çocukluk yıllarımda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin resim kursları ile sanat hayatım başladı. Güzel sanatlar ve tasarım odaklı ilk ve orta eğitimden sonra küçük yaşta hayalim olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni kazandım. Endüstri ürünleri tasarımı bölümünü bitirdim.

Ayakkabı tasarımı yapmaya nasıl karar verdiniz?

Moda tasarımı ve endüstriyel tasarım arasında kararsız kalmışken ikisinin de eğitimini almaya karar verdim. Ayakkabı ise hem endüstriyel hem de bir moda ürünü, bu yüzden kendimi şanslı sayıyorum. Üniversitede aldığım ayakkabı tasarımı derslerimde hocalarımın sayesinde sektöre girme şansını yakaladım. İş hayatında vitrinden iç mimariye, tekstile kadar değişik sektörlerde çalıştıktan sonra İtalya’da ayakkabı ve aksesuar tasarımı eğitimi aldım. Üç yıla yakın süredir Beta Ayakkabı’da Kreatif Direktörlük görevimi sürdürüyorum.

Tasarım yapmak, bu yeteneğe sahip olmak güzeldir, ama bir kadın olarak ayakkabı tasarlıyor olmak çok daha güzeldir diye düşünüyoruz. Siz bu konuda ne söylemek istersiniz?

Aslında hem avantajı hem dezavantajı var diye düşünüyorum. Tasarımını yaptığım her ürünle aranızda bir duygusal bağ oluşuyor. Hepsine sahip olmak ise imkânsız… Tasarımlarımı sevdiğim insanların ayağında görmek en büyük tutkum diyebilirim. Ama tabii ki ayakkabı ve çanta tutkum her kadın gibi sınırsız.

ENERJİ YİNE ZİRVEDE

Yeni koleksiyonda neler var?

Yeni sezonda beş farklı kategorimiz var. Renklerimiz yine zirvede olacak. Rengarenk floral tasarımlar, lazer kesimler, kontrast kombinler, renkli tabanlar çok kullanıldı. Rahatlık bizim anayasamız. Bu yüzden renklerin eşliğinde rahat, desenli çiçekli bir yaz bizi bekliyor olacak. Cüzdan ve çantalarda kreatif karakterler ve eğlenceli aksesuarlar da koleksiyonda yerini aldı.